Cum se configurează corect / optimizează routerul wireless – Wi-Fi

Majoritatea dintre noi folosim acasă o conexiune Wi-Fi (wireless), dar puțini știm cum se configurează corect și optimizează routerul wireless. Îmi place să fiu pe înțelesul tuturor, așa că explicațiile oferite în continuare vor fi, sau, cel puțin, voi încerca să fie, cât mai simple posibil pentru a nu băga în ceață pe nimeni.

Wireless Local Area Network – WLAN


Wireless Local Area Network sau WLAN, după cum o spune și Wikipedia, aici, este o rețea locală de calculatoare, fără fir, realizată de cele mai multe ori prin tehnologie radio Wi-Fi. Wireless sau Fără Fir, înseamnă același lucru. Așadar, wireless nu este tehnologia ci termenul cu care ne referim la o conexiune fără cabluri la mijloc, stabilită prin infraroșu sau unde radio (ex: Bluetooth, Wi-Fi, WiMAX, etc.).

Echipamentele wireless


Cele mai răspândite echipamente wireless utilizate sunt routerele wirelesscu tehnologie Wi-Fi, iar în cele ce urmează vom vedea cum putem configura corect un astfel de echipament folosit acasă, pentru a evita obstacolele și interferențele cu alte dispozitive Wireless în scopul obținerii unei comunicări optime între acesta și calculator, tabletă, smartphone sau Smart TV, precum și modalitățile în care le putem proteja împotriva atacurilor și cracker-ilor.

Configurarea routerului Wireless Wi-Fi

Chiar dacă interfața Web de configurarea a routerelor wireless diferă de la un model la altul, opțiunile despre care vom vorbi în continuare poartă aceeași denumire. Dacă nu sunteți familiarizați cu interfața Web a routerului și nici nu ați accesat una similară până acum, înainte de a încerca să puneți în aplicare sfaturile din acest tutorial, citiți cu atenție manualul routerului wireless!

Interfața Web de configurare a routerului wireless


Pentru exemplificare voi folosi interfața Web a routerul D-Link DIR-600, —apropo, un router pe care îl recomand și foarte bun la raportul calitate/preț— dar opțiunile de configurare ar trebui să fie asemănătoare în cazul în care folosiți alt model, inclusiv dacă vorbim de alt fabricant. Oricum, revenind la ce am spus mai devreme, dacă nu vă descurcați, deschideți manualul routerului sau descărcați unul în format PDF de pe site-ul fabricantului.

Primul pas ce trebuie făcut pentru a configura routerul este să-i accesăm interfața Web. Majoritatea routerelor pot fi accesate la adresa IP 192.168.1.1 sau, în cazul echipamentelor D-Link, prin 192.168.0.1. 192.168.0.30. 192.168.0.50. Dacă niciuna dintre aceste adrese IP nu afișează interfața Web a routerului, de pe un calculator cu Windows conectat la router, apăsați simultan tastele Windows și R, apoi, în caseta ce se va deschide scrieți CMD și apăsați tasta Enter. În fereastra ce se va deschide scrieți comanda ipconfig (încercuită cu albastru în captura de mai jos) și apăsați Enter:

ipconfig » default gateway

Ceea ce ne interesează pe noi este adresa IP afișată în dreptul Default Gateway (încercuită cu roșu). Aceasta este adresa IP a routerului pe care va trebui să o accesăm prin intermediul Internet Browser-ului; în cazul meu, 192.168.0.1:

Autentificare router wireless

Numele de utilizator și parola ce trebuiesc folosite pentru autentificare le găsiți, bineînțeles, în manualul routerului sau pe site-ul fabricantul. De regulă, acestea sunt admin și 1234, admin și admin, 1234 și admin, 1234 și 1234admin fără parolă sau 1234 fără parolă.

Securitatea rețelei Wi-Fi a routerului wireless


Am vorbit despre și am demonstrat de multe ori, în seminarii, evenimente specifice, întâlniri cu clienții și articole, ușurința cu care poate fi penetrată o rețea wireless Wi-Fi, de către oricine, dacă se dispune de software-ul necesar, un laptop —sau smartphone— și câteva informații preluate de pe Internet. Nu sunt un expert în securitate IT, de altfel, pe cartea mea de vizită la compania pentru care am lucrat ani buni în Madrid —în ciuda protestelor mele deoarece niciodată nu m-am considerat demn pe deplin de titlul primit— scria “Expert software”. Cu asta vreau să subliniez doar că oricine, da, am spus oricine, poate afla parola unei rețele wireless Wi-Fi dacă vrea să facă acest lucru și dacă-l duce căpșorul să urmeze niște instrucțiuni simple (cea mai recentă dovada o aveți și în cadrul tutorialului pe care l-am publicat în urmă cu ceva timp și în care explicam cum poate fi aflată parola rețelelor wireless Wi-Fi, din Windows).

Așadar, chiar dacă nu este posibilă configurarea rețelei wireless Wi-Fi astfel încât aceasta să fie invulnerabilă, e bine să-i acordăm atenția cuvenită acestei acțiuni pentru a împiedica, prin toate resursele disponibile, penetrarea ei de către atacatori. Iată ce avem de făcut.

În interfața Web a routerului căutăm modului de configurare manuală a proprietăților rețelei Wireless. În cazul meu, acesta se află în Setup » Wireless Settings:

Configurare setari wireless

În proprietățile rețelei, în modulul de securizare, alegem tipul de criptare WPA sau, dacă este disponibilă, pe WPA2 Personal » TKIP/AESPSK. Categoric, vom introduce o nouă parolă, de preferință formată din cifre și cuvinte, ușor de reținut dar greu de ghicit de către atacatori. De exemplu, pentru crearea parolei putem folosi prenumele, data noastră de naștere și ultimele trei cifre ale numărului de telefon, pe care le amestecăm. Parola, în cazul meu, formată din cristian, 1984 și 768, ar fi c1R9i8s4T7i6a8n. Rezultatul, după cum vedeți, este o parolă foarte bună, greu de ghicit și în același timp neexistentă în dincționare.

Tip criptare parola wireless

După introducerea noii parole, salvăm modificările apăsând butonul aferent acestei acțiuni. Categoric, toate dispozitivele conectate la routerul wireless, vor pierde conexiunea cu acesta și, bineînțeles, pentru a le reconecta va fi suficient să introducem parola nouă.

Pentru a nu uita noua parolă, o putem scrie pe eticheta din spatele sau dedesubtul routerului.

Canalul de transmisie Wi-Fi


Routerele wireless comunică cu adaptorul wireless al calculatorului și al celorlalte dispozitive prin unde radio. Ambele adaptoare, atât al routerului cât și al dispozitivului conectat, emit și recepționează date prin intermediul acestor unde, pe un anumit canal. Pentru o comunicare cât mai bună este recomandată setarea routerului pe un canal care să nu coincidă cu cel utilizat de alte routere wireless aflate în împrejurimi.

Majoritatea routerelor au fost preconfigurate să transmită pe canalul 6 și din această cauză, adesea, se produc interferențe care nu aduc nimic bun comunicării. Așadar, pentru o conexiune wireless optimă, vom seta routerul să emită și recepționeze date prin canalul cel mai liber. Bun, dar acum mă veți întreba cum descoperim care este canalul în care transmit cele mai puține routere aflate în apropierea noastră. Ei bine, vom avea nevoie de o aplicație. Aplicația cu care lucrez de ceva timp se numește inSSIDer și este disponibilă atât pentru Android cât și pentru Windows și Mac OS X.

După cum puteți vedea în captura de mai jos a programului, rețeaua routerului meu wireless, cristianls.ro, este setată pe canalul 11. Dar pe canalul 11 mai comunică și routerele wireless ale unor vecini, identificate cu SSID-ul Act99 și Mars:

Detectarea canalului Wi-Fi

Pentru a evita interferențe produse între routerul meu și cele ale vecinilor, vom alege un canal liber în locul în care mă aflu. În cazul de față pot alege între 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 13. Eu voi alege 13 deoarece este unul dintre cele mai puțin folosite. Așadar, după ce am aflat canalul în care transmit routerele vecinilor, ne reîntoarcem în interfața Web a routerului, la configurarea manuală a rețelei wireless și alegem canalul liber sau, dacă nu este posibil, cel în care transmit cele mai puține routere wireless:

selectarea canalului wireless

Bineînțeles, salvăm modificările, așteptăm apoi confirmăm cu ajutorul programului inSSIDer aplicarea lor:

canalul wireless a fost modificat

După confirmarea modificării canalului wireless, în interfața routerului, la setările avansate ale rețelei Wi-Fi, vom alege cel mai rapid standard compatibil cu calculatorul și celelalte dispozitive conectate.

Configurarea standardului Wi-Fi


În general, routerele wireless permit utilizarea canalelor 802.11n802.11g și 802.11b sau toate la un loc, în modul Mixed. Eu prefer 802.11n dar, în cazul în care unul dintre echipamentele conectate la router nu este compatibil cu acest standard, bineînțeles, alegeți-l pe cel compatibil cu toate.

mod wi-fi

Amplasarea routerului wireless


Puține persoane dau importanță amplasării routerului wireless în locuință și din această cauză majoritatea întâmpină probleme de performanță ale conexiunii. E recomandabil ca între router și celelalte dispozitive conectate să existe cât mai puține obstacole (pereți, acvarii, obiecte metalice, etc.), și acesta să se afle cât mai departe de cuptorul cu microunde. De asemenea, în preajma routerului se va evita folosirea conexiunilor bluetooth. Dacă aveți un mouse bluetooth, chiar dacă pare o tâmpenie, renunțați la acesta în schimbul unuia wireless sau cu fir și, bineînțeles, activați adaptoarele bluetooth al laptopului, smartphone-ului și tabletei, doar atunci când aveți nevoie de ele. De asemenea, este recomandată plasarea routerului într-un loc cât mai degajat, de regulă la jumătatea înălțimii ferestrelor dacă vă veți conecta la rețeaua wireless din afara locuinței.

Tutorial video despre setarea manuală a adreselor IP

234 Comentarii

 1. Salut. Am si eu router D-link DIR 600 dar nu ma pot connecta pe laptopul meu la retea
  dau connect la wireless se incarca apoi imi da erroarea windous was unable to connect to geox.Ma puteti ajuta plz?

  • Eroarea asta apare, de regulă, doar atunci când parola introdusă este greșită. Fă altceva. Start » Control Panel » Netwrok and Internet » Network and Sharing Center » Manage Wireless Networks » click pe rețeaua ta wireless » Remove. După ce ai făcut asta, încearcă iar să te conectezi, dar de data asta, în loc să introduci parola, apasă butonul din laterala dreaptă a routerului (WPS).

 2. buna ziua,am un router tp link perfect functional,stau pe net de pe un laptop.am cumparat recent un pc cu win xp si am un adaptor tp link wifi.imi apare ca este conectat dar nu pot accesa netul.am bagat drivere,am incercat prin metoda qss.nimic….a mers un pic dar low semnal,slab rau apoi nimic.ce sa fie?multumesc

  • Bună Andra, ești sigură că laptopul se conectează la router prin adaptorul achiziționat de tine și nu prin cel integrat?

 3. Salut,
  Imi poti spune care ar fi din punctul tau de vedere un router ok pret/performanta la momentul actual. As prefera sa fie un D-link avand in vedere ca am avut un astfel de router care (se pare ca) s-a stricat si de la care am ramas cu stick-ul de wi-fi cu care sper sa se potriveasca si noul router.
  Multumesc anticipat!
  Razvan

 4. Am o intrebare: nu reusesc sa ma loghez cu id si parola pe internet, ca sa am acces la internet. Conexiunea este f buna, internetul spune ca e conectat si merge f bine,dar nu pot accesa nicio pagina de internet,messenger,etc.. Ce setari sau optiuni treb sa aleg pentru a reusi? Cand deschid o pagina cu IE sau MFirefox si pun adresa IP, nu imi da nimic…decat ca nu se poate conecta la nici o pagina.
  Multumesc!

 5. Salut. Ma poti ajuta si pe mine te rog. Am configurat routerul linksys cu succes dar cand vreau sa ma conectez la wi fi de pe S2 plus…imi spune ca parola nu este corecta. Eu sunt sigur ca este corecta. Ce sa fac?

  • E posibil ca tipul de criptare sa nu fie corect. Dar poți verifica punând o parola temporară simplă, gen “12345678a”. Dacă nu se conectează nici cu aceasta, e de la tipul de criptare. Apropo, routerul trebuie să fie în b, g sau n.

 6. Buna am si eu o intrebare:de ce nu reusesc sa ma conectez cu router dlink la retea.am o tableta samsung galaxy .orice as face imi sa web not avaible

 7. Buna dimineata, exista vreo setare la D-link sa nu fie accesat de pe wireless meniul de configurare al routerului? Multumesc.

 8. Salut,am 2 routere si nu pot accesa interfata web.un netgear wag102 si un cisco wap610n.Am win7 si folosesc ie9.La netgear scrie ip pt interfata web 192.168.0.232 dar numi apare nimic si la cisco la fel.in schimb in casa mai este un router si acela imi apare pe 192.168.0.1 .Am resetat rouetrele ce nu merg si tot degeaba.Ce sa mai incerc? Multumesc.

 9. Salut, am si eu o problema care cred eu se trage de la router.Folosesc smartphone-ul si laptopul la acest router si de doua zile am achizitionat si un smart tv, iar individual functioneaza toate,dar am incercat sa fac aceste dispozitive sa comunice intre ele si nu reusesc nici cum ,este posibil sa fie din cauza routerului?Ce setari ar trebui sa verific?Multumesc

 10. Ce s-a puput intampla daca dupa schimbarea denumirii routeru-ui din dlink in D.LINK. reteaua wifi nu mai este vizibila decat dupa laptop si un singur telefon.toate celelalte telefoane care pana atuci au gasit reteaua dlink nu mai gasesc D.LINK. dar pe cele ale vecinilor da.

  • Dacă numele rețelei nu e prea mare (din mai mult de 10 caractere), nimic. Atenție însă la tipul de criptare a parolei. Acesta ar trebui să fie WPA-PSK [TKIP] pentru a garanta compatibilitatea chiar și cu adaptoarele Wireless mai vechi.

 11. Sunt momente cand PC-ul meu se deconecteaza de la router si cand remediez problema sunt anuntat ca fie cablul nu este conectat corect fie ca adaptorul de retea nu functioneaza corect. Precizez ca defectul nu este permanent. Multumesc

 12. Salut,
  Am de curand un router wireless si in timp ce incerc sa il configurez imi da mai multe erori. Intr-un final am reusit sa il configurez si ma pot conecta la el atat wireless cat si prin cablul dintre router si pc.
  Problema mea este urmatoarea: nu reusesc sa ii pun o parola pentru ca atunci cand incerc sa intru pe: http://192.168.1.1 nu imi apar uneltele de configurare ci doar un fragment din pagina… nu pot face nimic de aici….
  Router-ul poate fi defect?
  Trebuie sa fac si alte setari in calculator?
  Ce este de facut?

 13. Salut din nou,
  Am fost la Emag si acolo mi l-au testat. La ei a mers din prima.
  Problema era legata de faptul ca eu nu aveam instalat pe calculator adobe flash player si din acest motiv nu imi arata pagina intreaga.
  Legat de erorile care le da la instalare mi-au spus ca asta se cam intampla cu toate routerele si ca ar fi indicat sa il instalez din interfata web.
  Asta am si facut si merge!
  Bafta in continuare!

 14. Buna. Daca ai putea te rog, sa imi spui te rog ce se intampla cu laptopul meu, ca nu-i dau de cap. Iti spun pe scurt. Acasa am net de la Romtelecom – ma conectez prin wireless cu 2 telefoane si un laptop mai vechi. Recent am mai cumparat un laptop pe care nu il pot conecta wireless la acelasi router. Imi da eroare ca si cand as gresi parola. Dar acelasi laptop se conecteaza wireless cand merg la un vecin care are tot net de la romtelecom. Am sunat la Romtelecom si spun ei ca e de vina laptopul, mai exact ca setarile nu sunt bune. Dar laptopul merge cand ma conectez pe netul vecinului. Merge si la mall, la serviciu, doar acasa, nu. Routerul nu este defect de vreme ce toate celelalte 3 dispozitive pe care le mai am, functioneaza fara probleme. Poate fi o probelma doar intre laptopul cel nou si modemul meu??? Si ce sa fac? Merci anticipat pentru raspuns.

 15. Prima poza e cea mai tare, vreau sa o pun in rama. Un copil fericit langa un router wireless. Nu prea le face bine la copchii am inteles. Si nici noua daca stau sa ma gandesc.

  • Nu văd cine te oprește. De asemenea, îți recomand să înrămezi orice fotografie cu copii fericiți cu un smartphone în mână ori la ureche, copii jucându-se pe laptop ori pe consola în fața smart TV-ului, șamd. Vei avea multe tablouri cu copii fericiți!

 16. Eu am un router tp-link, ma conectez la el de pe un s2, am semnal dar nu am viteza. la inceput a mers foarte bine. ce sa fac

 17. Buna, am o problema cu routerul e un d-link ,merge sa ma conectez de pe telefon dar nu merge de pe leptop imi spune ca setarile salvate pe leptop nu se mai potrivesc cu cele ale routerului ,nu ma lasa ii pun parola imi arata o eroare ce as putea face ?Multumesc.

 18. Salut!
  Ajuta-ma si pe mine te rog, ce ruter/modem cu pret minim/mediu trebuie sa achizitionez pentru o zona cu semnal foarte slaba GSM/GPRS/WCDMA, pentru a conecta la internet fara fir/cablu, 2 dispozitive (un Smartphone si un Laptop) ?

 19. Nu. Ma refeream la distanta dintre retea > ruter.
  Ruterul doresc sa il montez in aceiasi camera unde voi folosi si Laptopul..
  Un alt prieten mia recomandat sa achiziționez un aplificator de semnal. Nici nu mai stiu ce sa cumpar, vreau doar sa am semnal mai puternic la internet.

 20. Am o problema. Am scos router-ul din priza si acum calculatorul, un Asus, nu mai vede reteaua mea, dar le vede pe are vecinilor. Am mai remediat o data problema asta, apasand un buton WPS, dar acum nu mai merge.
  Mentionez ca routerul este vazut de telefoane, doar de calculator nu. Ce as putea sa fac?

 21. Salut cristian . Am un router mai vechi trendnet 652 si in ultima vreme pierd des semnal wi-fi. Pica 5 secunde si se reconecteaza. Eu m-am gandit ca o fi batran routerul si trebuie sa-l schimb.
  Prin urmare am inceput sa citesc si eu despre routere sa stiu ce cumpar. Asa am descoperit ca sunt o multime de chestii pe care nu le stiam si nu sunt sigur ca le inteleg. De aceea , am apelat la tine ( am vazut ca esti amabil si stii ce vorbesti )….sa-mi confirmi daca am gandit bine si sa-mi recomanzi un router nou.
  * am internet de la rds de 100Mbps si rata de transfer WI-Fi a routerului meu e de 54. Adica, pana acum , am profitat numai la jumatate de internetul pe care-l am. Corect ?
  * trebuie sa cumpar un router de cel putin 150 mbps .
  * la router sunt conectate permanent 5 device-uri ( 3 calc, un ps3, un telefon ) Acum cand trag ceva de pe torente toate celelalte calculatoare isi pierd conexiunea la internet. ce trebuie sa urmaresc in caracteristicile noului meu router ca sa nu se mai intample asta ?
  * pentru ca am si calculatoare mai vechi, care nu recunosc standardul N ar trebui sa-mi cumpar cateva adaptoare wireles. Viteza lor trebuie sa fie egala cu viteza routerului . corect ?
  * am nevoie de un semnal puternic….asta e dat de firma produsului ? ce firma recomanzi ?

  Iti multumesc pentru atentie si astept un link catre emag cu ce router imi recomanzi…ti-as ramane recunoscator daca mi-ai explica si de ce acel produs ( am buget limitat…sa zicem 200 lei router + 2 adaptoare ).

  • Salut. Dacă trebuie sau vrei tu neapărat să cumperi un router nou, recomandarea mea este să iei TP-LINK TL-WR1042ND, sau un ASUS RT-N53 Black Diamond. De ce astea? Fiindcă sunt cele mai bune routere sub 200 de lei pe care le poți găsi pe piață la momentul de față, iar eu le-am instalat pe ambele în mai multe locații (în general birouri), și fac față cu brio chiar și în locuri cu peste 10 PC-uri.
   Adaptoare îți recomand să iei modelul TP-LINK TL-WN722N sau, dacă nu vorbim de laptop-uri (n-ai specificat), ar fi și mai indicat să achiziționezi și montezi TP-LINK TL-WN781ND. Problema e că această configurație depășește bugetul cu 100 de lei, motiv pentru care singura variantă de configurație cu care îți pot garanta că nu vei avea probleme constă în utilizarea routerului ASUS RT-N12E Black Diamond (300 Mbps), iar așa depășești bugetul cu doar 25 de lei.
   Semnalul nu e dat de firma produsului, ci de chipset, configurația și performanțele antenei/lor montate, etc. Din acest motiv e indicat ca înainte de achiziționarea unui router sa cauți teste de performanță, nu neapărat a respectivului model, ci a chipului utilizat.

 22. am un router tplink si ma conectez cu un telefon samsung s3 la retea dar dupa vreo 10 min imi dispare conectiunea si nu ma mai pot conecta deloc decat daca repornesc routerul si imi spune parola gresita

 23. sal cristian..sper sa ma poti ajuta ..mi am achizitionat de curand un smart tv cu wi fi incorporat(panasonic viera)…si nu il pot conecta la router ul pe care il detin ..(dir-600 d link)..tin sa precizez ca acest router functioneaza ok..folosesc un laptop si o tableta..si merge bine..este acest model compatibil cu acest smart tv???multumesc frumos astept raspuns

  • Salut, modelele Viera găsite de mine sunt WiFi Ready, adică pot fi conectate la wireless dacă se achiziționează un adaptor. Poți să-mi indici exact numărul modelului deținut de tine.

 24. Salut
  Imi poti spune te rog cum pot conecta un laptop prin wireless la un smart tv. mentionez ca laptopul meu nu are WIDI.

  MULTUMESC

  –––––––––––––––––––––––––––

  • Smartphone-urile în general (nu știu ce model deții pentru a fi mai exact), se deconectează automat de la wireless atunci când se află în standby. În caz contrar, adică în situația în care smartphone-ul se deconectează “din senin”, înseamnă că e o problemă cu semnalul.

 25. Salut Cristian . Am o problema. Am un Router Wireless D-Link DIR 600 , ma pot conecta la Laptop , dar pe telefoane nu merge. Am avut musafiri care au incercat sa se conecteze si eu cu telefonu , se conecteaza , semnal full , dar nu incarca paginile web. Daca o sa il reconfigurez asa cum este in tutorialul tau , o sa se rezolve ? Multumesc

  • Configurează-l așa cum am explicat și ar trebui să funcționeze corect. E important ca routerul să aibă activată optiunea DHCP (Setup » Network Settings » DHCP SERVER SETTINGS » Enable DHCP Server) și telefoanele configurate să primească automat setările.

 26. Buna , am si eu o problema:am achizitionat un ruter huawei HG658 de la rom telecom , si nu reusesc sa ma conectez la net,decat prin cablu. Desi am si o conexiune wi fi,Problema ar fi: Laptopul vede reteaua wi fi dau conect si realizeaza conectiunea dupa ce introduc parola, pina aici toate bune , grav este ca desi sunt conectat la retea nu pot deschide nici o pagina de internet,practic nu am net, pana nu reconectez cablul la laptop. ma poate ajuta cineva? Va multumesc

  • Presupun că adaptorul wireless a laptopului e incompatibil sau are configurată o adresă IP care nu se află în rang cu cea a routerului. Verifică asta, te rog, așa cum am explicat aici.

 27. am un router tp-link,ma conectez cu el la calculator,la telefon dar nu pot sa ma conectez la smart tv.Imi spune sa verific setarile router-ului,ce ar trebui sa setez?

 28. Buna si La multi ani
  Am un router SERIOUX mai vechi care merge destul de bine dar in momentul in care ma conectez cu un telefon cu android ma scoate de pe laptop.cand ma conectam cu telefon fara sistem de operare nu avem nici o problema,merge pe ambele.crezi ca ma poti ajuta?

 29. Buna! Sunt conectatã prin WiFi cu o tabletã Evolio Aria. Semnalul este excelent, în schimb când accesez o paginã îmi dã eroare, adicã problemã cu reteaua. Pe telefon internetul de la acelasi router merge perfect. Routerul este Tplink …….,!

 30. am un router tp-link ,cand urmaresc filme online se tot intrerupe.merita sa cumpar un stick samsung internet?multumesc

 31. Salut!
  Te rog frumos ajutama si pe mine cu ceva,
  Am cumparat un router d-link dir 600 de la cineva aproape nou,
  Cu greu l-am configurat a mers 2 zile si dupa nu mai imi arata niciun bec aprins decat primul cel de retea si de calculatoare nu mai mii se aprind.
  Am incercat sa il resetez iara nu mii se mai aprinde niciun bec,
  Nu stiu ce sa mai fac te rog frumos,

 32. salutare!
  am nevoie de ajutor.
  am achizitionat de curand un router tp-link tl-wr841n. l-am instalat/setat cu ajutorul cd-ului gasit in cutie. am internet, merge pe pc, pe telefon, problema este ca nu ma mai lasa windows-ul sa instalez programe. nu ma mai pot loga nici la mess, la skype si chiar ma deconecteaza de la internet. am windows 7, furnizor net rcs-rds, conectare de la priza internet la router si din router la pc. nu stiu ce sa-i fac. pana sa pun routerul mergea perfect. la telefon neavand probleme deduc ca ar fi ceva din windows, o setare ceva…dar ce? va rog ajutor!!!

  • Salut. Trebuie să iei legătura cu RDS și să le indici adresa MAC a routerului. Sau, dacă routerul permite asta (consultă-i manualul), clonează pe el adresa MAC a calculatorului.

 33. Buna Cristian ! am un router tp-link tl-wr841n , merge ok , semnal puternic , la testele de viteza fac download pana la 20mb dar pe torrent , max 2mb/sec , de ce oare ??? setarile pe router le-am facut din “setari quick” parola pe wifi “wpa/wpa2″ , cum sa fac sa creasca viteza pe torrent ?… ms tare mult

 34. buna,
  doresc sa cumpar un router Wireless Router N150 WNR1000 , 1 X WAN 4 X 100Mbps LAN IEEE 802.11b/G. ce parere ai merita?
  multumesc mult.

 35. Salut. Am si eu o problema cu un router d- link Go-RT-N300. Au umblat la reteaua electrica a blocului si au intrerupt pentru 10 minute curentul. Dupa ce au remediat problema, am incercat sa ma conectez pe telefon, imi apare semnal full, atat ca toate liniutele sunt albe si nu pot accesa paginile web. Solutie?

 36. Am un router tp-link tl-wr841n si se intrerupe conexiunea wireless cu tv smart 3d 40 la640-za.Mentionez ca tv are wi-fi si se conecteaza la router

 37. Buna. Am un router D-Link GO-RT-N-300, si internet de la RDS, insa nu pot sa ma conectez la wirreless de pe laptop (Dell Vostro A860), daca securizez conexiunea wirreless. Daca ma conectez fara parola merge, dar daca incerc sa-l securizez WEP, WAP … nu se mai conecteaza, sau se conecteaza dar nu pot accesa nici o pagina de internet. Mentionez ca acasa la parinti am wirreless securizat WAP de la romtelecom, pe care ma pot conecta fara probleme. Multumesc

 38. Buna ziua,
  in primul rand felicitari pentru subiectul abordat.
  In al doilea rand am si eu o problema cu conexiunea wireless si anume:
  am un router TP Link nu mai stiu ce numar, folosesc in casa doua laptopuri care pana ieri se conectau fara probleme. Aseara mi-a scos sotul routerul din priza in timp ce eram pe net iar de atunci nu mai vad routerul meu pe acel laptop, vad in lista 20 de conexiuni numai pe al meu nu, celalalt nu arwe nici o problema.
  Deduc deci ca problema nu este la router ci la laptop dar m-am uitat in control panel si apare conexiunea cu routerul.
  Nu stiu ce sa fac ma poti invata?
  Multumesc!
  Gabriela Slavila

  • Gabriela, e posibil ca routerul să fi pierdut setările privind protocolul utilizat (b, g, n) și în cazul acesta ar trebui să vezi cu ce rețele e compatibil laptopul tău, apoi să alegi respectivul protocol în setările routerului. Sau, și mai simplu, poți seta direct routerul să transmită wireless în modul mixed.

 39. am un router in camera iar cand intru in camera cu router cu tableta imi dispare semnalul.in alta camera am semnal ful.ma poti ajuta?

 40. salut.
  am pc conectat la internet prin cablu si am un adaptor usb tp-link TL-WN723N. pot sa il fac router ca sa am conexiune wi-fi la telefon?? daca da, ma poti ajuta? multumesc

 41. Buna seara,

  Folosesc un D-Link DIR600. Internet de la RDS. L-am configurat pentru conexiunea internet, cu cablul de internet bagat in modem si cu legatura Ethernet intre modem si laptop am acces la internet. Folosesc Windows 7. Am configurat si accesul wireless cu Security Mode WPA/WPA2, Cipher type AUTO(TKIP/AES), PSK si parola. Problema este ca desi reteaua creata este vazuta si de laptop si de iphone nu se conecteaza, desi imi cere parola la conectare. iPhoen imi spune :”imposibil de conectat la reteaua xxx”, iar laptopul pur si simplu nu se conecteaza…l-am restartat, resetat si reconfigurat de 1000 de ori – acelasi rezultat! Ma puteti ajuta cu niste idei?

  Cu STima,

  • Am rezolvat-o, in configuratia Wireless Network Settings am debifat Enable Auto Channel Selection si am ales manual canalul 13…

   Ramane insa o intrebare: RDS are o optiune pe site pentru testarea vitezei. Daca la cablu am undeva la 91-92 Mps, la wireless nu am mai mult de 27Mps…Se poate cumva optimiza viteza pe wireless?

   Cu Stima,

 42. Buna,

  Am un router D-Link DIR 615. Am conectate la el 5 dispozitive: 3 cu android, un MacBook si PC-ul. Singura problema este ca nu pot interconecta dispozitivele, iar singurul IP vizibil este cel al PC-ului. Imi puteti spune ce imi scapa in setarile routerului?
  Multumesc

  • Încearcă cu IP manual.
   router: 192.168.1.1
   Macbook: 192.168.1.10
   PC: Macbook: 192.168.1.11
   Android 1: 192.168.1.12
   Android 2: 192.168.1.13
   Android 3: 192.168.1.14
   La toate, mai puțin la router:
   Gateway: 192.168.1.1
   Mask: 255.255.255.0
   DNS1: 192.168.1.1
   DNS2: 8.8.8.8

 43. Buna ziua.am un tp-link tl-wr841nd ,merge bine cu toate dispozitivele,mai putin cu un telefon sony ericson xperia e15i si care nu gaseste adresa ip.rar se mai conecteaza,spune ca adresa ip indisponibila,si reteaua retinuta.tot timpul cauta sa se conecteze si adresa retinuta.va rog ajutati-ma.

 44. Salut! Am si eu o problema legata de un wi modem d-link. Am tot incercat sa l conectez la laptop pentru a-i face setarile si nu am reusit. Mi l-au setat la magazin. Acum arata ca este conectat la net, dar nu stiu cum se numeste reteaua pe care o genereaza-calculatorul “vede” vreo 20 de retele. C aflu care dintre ele este a mea? Multumesc mult!

 45. Bună ziua. În primul rand respect pentru ceea ce faceți. Am și eu o problemă : în ultima vreme mereu când deschid laptopul nu numai ca nu se conectează la routerul meu dar nici nu îl vede. Am reinstalat driveru și tot degeaba iar ca să se conecteze trebuie să dau restart la router. Nu cred ca e de la driver pentru ca și pe alt laptop tot lafel se întâmplă. Mulțumesc.

   • Routerul are vreo câteva luni maxim 5 și l-am cumpărat de la Altex și a costat un milion și jumătate.. O dată l-am dus la garanție și mi-a dat altul nou. Iar când ma conectez pe telefon sau de pe televizor nici o problemă. Numai la laptop e problemă.

 46. am si eu o nelamurire , nu stiu daca intreb in locul potrivit dar aici am nimerit.
  eu folosesc modem stik de la rds pe cate il bag in router ca sa am wi-fi la tableta.
  pe modem stiu ca am ip dinamic dar uitandu-ma pe tableta am vazut un ip192 168 0… cred ca e al routerului.
  intrebarea mea e daca ip cu care apar eu pe net e al routerului sau al stikului ?
  ma intereseaza pentru un joc pentru ca am mai intrat pe contul prietenului meu ….nu intentionez sa fac vreo frauda.
  multumesc.

 47. Buna. Am cumparat o tableta samsung galaxy note 10.1 si am un stik de internet de la rds, toate excelente insa nu pot conecta acest stik pt ca nu imi apare nicaieri pe tableta. Am sunat la rds si mi-au spus ca tableta mea nu e compatibila cu stikul si sa cumpar unul compatibil pt samsung. Nu stiu ce stik sa cumpar; mi s-a spus ca exista o lista dar nu stiu unde trebuie sa o gasesc. Va rog ajutati-ma. Nu pot folosi tableta ca nu am net. Multumesc
  Gabi

 48. Salut,

  Incerc sa configurez un DIR-600.
  Cand intru pe http://192.168.0.1. imi cere user si parola care ar trebui sa fie admin la user si nimic la parola. Orice am introdus imi apare “User Name or Password is incorrect.”
  Nu am inteles eu ce trebuie sa fac sau are ceva routerul?

  Multumesc anticipat!

 49. Buna seara . am un router TP-LINKTL-WR1043ND functioneaza doar separat :
  1. cand folosesc calculatorul nu pot folosi wifi pw telefoane
  2. cand e oprit calculatorul pot folosi toate dispozitivele: telefoane, tablete ETC.
  Care e cauza ? ma puteti invata despre ce este vorba ?
  tel. 0740801514
  Va multumesc.

 50. Salut!
  Am un router asus rt-n53 si nu reusesc sa trec de 60mbs pe fir pri router.De la RDS am 100mbs.Ma poti ajuta cu ceva setari sau sfaturi.multumesc

 51. Cum fac sa nu se mai vada parola de la reteaua wireless in fereastra de la windows. ..e acolo de bifat o casuta cu show caracters…ideea e ca nu vreau sa vada angajatii parola.

 52. Salut Am instalat azi un router TP-LINK TL-WR841N toate bune pana acum ,este semnal pe laptop,tableta si smart dar in schimb sunt interferente f mari la canalele tv-ului. Inainte cu routerul vechi nu facea asa (trend net tew651br)

 53. salut, am windows 8.1 si nu mi se conecteaza la wifi de acasa. al vecinilor il vede, se conecteza. ideea este ca pe telefon wifi merge foarte bine. problema este intre router wireless si laptop

  • Îți răspund ce am mai răspuns și altora: asigură-te că standardul de comunicare selectat în router este admis de adaptorul wireless. Nu poți conecta un dispozitiv 802.11n la un router care transmite în 802.11b.

 54. Salut,am si eu o situatie la care nu gasesc raspuns am un router tplink care a functionat perfect timp de 3 luni,apoi intr-o seara nu a vrut sa mi se conecteze la telefon,ca in orice caz il scoteam din priza apoi il puneam la loc si ce crezi mergea,de data asta nu s-a mai conectat nici la telefon dar nici la laptop.Pe laptop imi arata ca e conectat dar limited conectivity ,si nu a mai functionat nici pe el ,am incercat sa il reinstalez tot,nimic, apoi am reformatat windows tot nimic culmea nici prin cablu normal nu a mai vrut sa se conecteze imi dadea error 691,acum situatia e urmatoarea cand intru la configurarea routerului unde scrie ip subnet mask si celelalte imi apare 0.0.0.0 la toate,exista vreo rezolvare la aceasta problema?

 55. Am urmatoarea problema: Am router wirless ALFA si nu reusesc sa ma conectez la el cu telefonul prin wirless. Toate celelalte aparate (laptop,PC si inca 2 tel.)merg . Am mai avut aceasta problema si cu un alt telefon si cu un laptop si am rezolvat-o iar pana acum nu au mai facut figuri.Problema e ca ….nu mai stiu cum am facut atunci !!!! Deci telefonul vede reteaua wirless,si cand dau sa conectez scrie “Get IP address filed”. Am restartat/resetat wirlessul,am schimbat/scos parola, am schimbat nr.de canale inclusiv Automat,cu telef.ma pot conecta la alte aparate dar nu si la asta. Astept un raspuns de la tine pt.ca am obosit sa caut de azi de dimineata tot felul de raspunsuri pe google si nu este bun nici unul.

   • Ai dreptate pt ca daca dau la telefon la setari avansate in reteaua wi-fi scrie Adresa IP:nu este disponibila.Arata doar adresa MAC. Eu am IP dinamic de la RDS. Cum as putea sa vad ce adresa IP sa bag in telefon ? Unde sa o gasesc? Merci.

 56. Inca ceva.Am incercat la alte retele wi-fi si tot nu merge.Deci problema e de la tel. dar nu stiu cum sa rezolv asta. Ma poti ajuta te rog?

 57. Am reusit sa fac ceva si poate ma ajuti tu acum. Am bifat IP stati pe telefon,am introdus manual IP,DNS,etc. si arata ca este conectat la wi-fi dar nu functiona.Am rebifat IP automat si a mers perfect dar doar cca 3-4min.Am repetat figura cu IP static si IP auto ,iar a functionat 3-4 min. Acum nu mai stiu ce sa fac.

 58. Am vizionat clipul tau si in primul rand ca acum sunt lamurit care este treaba cu IP static si IP dinamic. Am introdus in tel. manual IPul iar la IP adress am introdus 192.168.1.6 (6 fiind alt numar decat cel al PCului,ruterului,etc.) Acum functioneaza. Intrebarea mea este: ce ma fac cand o sa vreau sa ma conectez la un ruter la care nu am acces sa aflu IPul ? Deci normal ar fi sa-si ia IPul automat dar nu merge pt. ca-mi da eroare.Probabil este ceva de la telefon ,(gen resoftare,sau asa ceva) si o sa ma duc luni la service.Oricum merci frumos pt.efortul pentru a ma lamurii :). Multumesc si o sa mai apelez cu incredere si pe viitor la amabilitatea ta.

  • Doar debifezi “IP Static”. Altfel nu va lua automat. Dacă având debifat “IP Static” nu primește adresă IP, fie e o problemă de-a Android (nu cunosc existența uneia deși am avut multe telefoane cu Android în mână) și-n cazul acesta, după dezactivare va trebui să repornești telefonul, fie routerul nu este setat pentru a aloca adrese IP dispozitivelor care se conectează la el și-n acest caz mergi “pe bâjbâite”, adică încerci variante precum:
   192.168.1.X
   192.168.0.X
   Iar la gateway poți încerca:
   192.168.1.1 (majoritatea au acest IP / cam 90%), sau 192.168.0.50 (în general routerele D-Link).

   • OK.Merci frumos Cristian. Maine dimineata ma duc cu el la service si revin cu un coment. Sunt aproape sigur ca trebuie resoftat. Cand debifez IPstatic ramane scrisa adresa 3-4minute la IP si apoi dispare (probabil cand da el refresh).Sunt sigur ca este de la telefon pt.ca nici la alte routere nu se conecteaza.Revin maine seara cu ce au spus la service

 59. Am fost la service si au spus ca o sa-i faca o resoftare. (costa 45 ron) Au zis sa vin peste o ora. Cand am revenit….au spus sa vin maine ca a cazut serverele la cei de la Huawei. Asta inseamna ca cei de la service iau un soft de pe pagina officiala si-l instaleaza in telefonul meu ?!? Pai asta cred ca pot face si eu. Daca sti cum se face si daca ai timp, poate postezi tu un filmulet despre cum se resofteaza un telefon. 45ron de economisit nu-i de colo :) Revin cu coment maine :))

 60. Salut Am si eu un Router d-link dir 600 si am intrat in Run si am scris ip config si imi da un ip de forma 192.168.137.1 si il scriu la URL si imi zice Erorr ! Ce trebuie sa fac ?

 61. Am promis ca reivin cu coment. Am dus tel. la service pt. ca era in garantie si vreau sa zic sa au fost super OK. Mi-au schimbat ,display+tuch si au facut un upgrade la soft.Acum este ca si nou si functioneaza perfect. Fusese scapat pe jos si tot l-au reparat in garantie.

 62. Acum as mai avea o intrebare la tine. Acum am un router wirles ALFA si nu prea e bun. Am un apartament cu 3 camere. Ce router i-mi recomanzi avand in vedere ca am cca 5 aparate conectate la el.

 63. buna, am un router wireless asus, care merge excelent, in mod normal. avem un PC si un laptop.in cazul laptopului ma conectez prin wireless, insa aproape intotdeauna vreo 30 de min imi spune ca nu am conexiune disponibila prin wireless ul meu. mai mult alte retele wireless din bloc sunt vizibile, dar nu si a mea care e si la mai putin de 1 m.
  ce pot face?

 64. Mai am nevoie de ajutorul tau Cristi. Incerc sa configurez un TP-LINK si fac setarile asa cum trebuie dar apare scris “The DNS server might experiens some problems…” dau sa rezolve problema si apare scris “Your DNS server might be unavailable” :/ .Nu ma pot conecta nici prin PCul legat la router prin cablu iar de ex.tel. sau laptopul, gasesc Reteaua Wi-Fi ,se conecteaza dar nu se poate accesa pagina de net.

 65. Salut, am un router asus pe care am reusit sa-l configurez si merge f bine, este stabil. Singura setare pe care nu stiu sa o fac este pentru IPTV, ma poti ajuta cu configurarea acestuia pt IPTV. Abonament internet de la rcs-rds. Multumesc

 66. buna :) am si eu o problema cu un router dlink dir 600. incerc sa ii stetez parola WPA si imi arata ca se salveaza dar nu se mai opreste din salvat:D ce pot sa fac ? e ca si cum s-ar bloca.

  • E posibil ca firmware-ul să fie cel problematic, așa că îți recomand să verifici dacă există actualizări (Tools » Firmware » Check Now). Dacă nu există, doar repornește-l (Tools » System Reboot the Device).

 67. Am dat upgrade la Firmware.Acum il am pe 2.15. dar tot nu merge :D aceeasi problema.Ar trebui sa dureze setarea parolei mai mult de 10 minute ?

 68. Salut!
  am urmatoarea problema: cu laptop-ul personal ma pot conecta la reteaua de wireless fara nicio problema. cu laptop-ul de la lucru daca incerc sa ma conectez, ma baga in wi-fi protected setup wizard. daca incerc sa ma conectez la orice alta retea (a vecinilor) pe care o gaseste, imicere doar parola. ce pot sa fac?
  Multumesc!

 69. Salut,
  Am si eu o problema de ceva timp si sper sa ma ajuti cu un raspuns. Am un telefon S3 mini si un router tp-link wr740n si pana acum doua saptamani m-am conectat fara probleme la el, insa de doua saptamni nu mai reusesc sa ma conectez dar nici nu-mi mai gaseste nicio retea din bloc. A mai fost cineva la mine si la fel nu-i vede retele din bloc, in schimb pe tableta le vede. Ai idee de la ce ar putea fi?

  • Ciudat e că nu doar telefonul tău nu detectează nici o rețea. În plus, S III mini e compatibil cu toate tipurile de rețele wireless (protocoalele), așadar nu înțeleg care ar putea fi problema. La alte rețele îl poți conecta?

 70. Da il pot conecta. Azi l-am scos pe geam de curiozitate si imi detecteaza ceva retele dar pe a mea nu. Se poate sa fie ceva in bloc sa-mi blocheze semnalul? In cazul asta ce as putea face?

 71. salut, am si eu o intrebare , nu imi merge tv on line si nici shortcuturile de pe desktop la radio on line , am formatat calculatorul si e la fel sa fie oare de la setarile wi-fi ? e un wi-fi repeater
  a mers inainte sa se strice nu stiu ce la reteaua de unde imi vine netul , o piesa ceva ,
  (sunt in germania dar asta conteaza mai putin ) de la ce ar putea fii oare ?

   • ??? atunci de la ce ? si incerc sa ma conectez la wi-fi repeater (router, cred) si nu mai pot , pun 192.168.10.1 in browser si ma duce la pagini web nu sa pot reconfigura router-ul oate asa as vede daca e vreo casuta de media nebifata sau ceva
    MULTUMESC

 72. Buna ziua am o problema cu conexiunea la internet am un aparat netgear wairles doua leptopuri si o tableta ,tableta si unul din laptopuri adica samsungul se conecteaza la net prin ruter dar tosiba nu reusesc pana acum doua zile a mers acum imi apare ca este configurat dar nu reuseste sa se conecteze cica nu raspunde wairlesul desi la celalalte merge.Mentionez ca are windows 8 celalalt care merge are 7.Multumesc mult pentru raspuns anticipat o zi buna

 73. Salut Cristian , am un router Serioux SRX-WR150A1 si de la o vreme am probleme cu el . Telefonul il vede , dar atunci cand introduc parola si ma conectez el se baga frumos la loc in lista zice salvat si securizat si cam atat. Iar atunci cand se conecteaza si imi spune si telefonul ca s-a conectat nu functioneaza . Butonul de reset al routerului nu cred ca merge . Ce e de facut ?

 74. Buna ziua,am achizitionat un router zte h218n de la rds si probleme multe:au venit si acasa de la rds pt ca nu se putea conecta nimic ,intr-un final a reusit sa va da wifi leptopul,tableta si tel. Dar pc nu,este conectat la net merge facebuk si atat la google cr.nu se poate conecta,nu deschide nimic .pe direct totul ok .nu stiu ce sa mai fac va rog mult ajutati-ma.sper ca m-am exprimat corect

 75. salut…uite am un modem rds cu user si parola de la ei plus un dlink dir600 iar acum mi-am cumparat dir615 cum le pot lega pe aman 2 wifi la acelas modem care are 4 iesi lan…le-am conectat pe dir600 pe user de la ei merge iar celalalt nu merge doar daca il leg pe lan si merg tot pe lan la dir615 uneori nu se conecteaza la net sau nu pot intra pe adresa lui ca imi apare 404 not found…ce as putea sa fac?

  • Nu poți conecta două routere pe același user. Conexiunea dintre routere se face lan. Routerul 1 trebuie să aibă IP diferit de routerul 2. De exemplu, la routerul 1 pui 192.168.1.1, iar la routerul 2 pui 192.168.1. și gateway setat în el pe 192.168.1.1.

 76. Salut.Am si eu o problema cu un Wireless ASUS RT-N12E(N-300),iar problema fiind urmatoarea:-Acesta nu imi intra pe diferite adrese cum ar fi(Facebook,Youtube,etc), aceasta problema o am si pe telefon.In bara de start imi arata ca este conectat la retea,dar cand intru pe acele site’uri ori imi zice ca pagina nu este disponibila ori se blocheaza..Ce asi putea face??

 77. Am si eu un router dlink dir 600 si internet fiberlink 100 de la rds si cand conectez cablul direct la laptop am viteza de 90 si ceva de Mb iar prin wifi doar 20 Mb maxim, chiar si 6/9 Mb.
  Care ar fi problema pentru aceasta viteza foarte mica? Trebuie sa fac o setare anume, de ce e limitata viteza? Multumesc frumos.

 78. Salut Cristian!
  Nu reusesc sa instalez din nou wireless-ul,a fost instalat mai demult apoi nu a mai mers ,ramanand varianta cablului introdus in laptop.Am chemat apoi pe cineva care chipurile se pricepea,plecand in final spunand ca nu a mai vazut asa ceva si ca nu stie.Daca poti tu sa iti arati un ochi cu team viewer si ma scoti din incurcatura ti-as ramane recunoscator.Lasa un mesaj cand ai tu cateva minute libere .
  Te salut si multumesc anticipat!

 79. Salut,am un router tp link wr740n v4.2 si am pus pe el openwrt mai exact ceva snapsis barier breaker in loc de imaginea care trebuia.acum se aprinde routeru dar nu se aprinde ledul 2 si numi vede reteaua.lam resetat,am intrat pe 192.168.1.1 dar nu merge absolut deloc.nu stiu ce sai mai fac

 80. Buna Cristian,

  Am instalat un router d-link, fara parola. Intre timp am achizitionat un nou laptop. Pentru ca se conecta la router cu intreruperi, am facut setarile tale si am pus parola. Dar am impresia ca la fel putea sa faca un vecin pe routerul meu, cum nu era parolat :) Ar mai trebui sa fac ceva setari in noul laptop?

  Multumesc anticipat!

 81. Am urmatoarea problema: router tp-link wr720N si tableta evolio aria 8 HD. In prima faza tableta vedea wifi-ul…apoi dintr-o data (sau s-ar putea sa fi apasat butonul de wps de pe router) tableta nu mai vede wifi-ul… am dar reboot la router, la tableta… nimic…pe router folosesc 2 telefoane care vad wifi-ul fara nici o problema… tableta vede wifi-urile vecinilor dar pe al meu nu…(cand dau scanare nu il vede deloc)….ce se poate face….?
  Multumesc anticipat

 82. Salut am si eu o mica problema!!!!
  Am un router netis wf2419(al treilea din casa). Pe laptop imi merge ft bn internetul dar pe telefoane nu , adica e conenectat la reteaua wifi dar nu merge internetul. Banuiesc ca e o mica setare a routerului care nu imi permite functionare internetului pentru tel.(sgs3 ,iphone 5, note 2) adik toate tipurile la router am dat mix si n.g.b toate

 83. Salut. Am facut recent update de bios la un Gigabyte M55S-S3 rev 1.1 de la F6 la F13B, bine, nu pot spune ca am facut pentru ca acum nu mai booteaza. Isi da restart dupa restart.Chestia e ca nu mi s-a inchis cand faceam update-ul ba chiar a fost ok pana sa dau reset dupa ce s-a completat. Banuiesc ca nu am stricat-o. Astept un raspuns de la tine

  • Scuze pentru răspunsul întârziat, dar până astăzi n-am avut acces la blog. Ideea e că update-urile trebuie instalate succesiv, în ordinea în care au fost lansate. BIOS-ul îl mai poți accesa?

 84. salut! am si eu o problema…este vorba despre conexiunea la internet de pe un routert Tenda..mi l am cumparat de vreo 5 luni si pt a l configura am chemat un vecin care a rezolvat aceasta chestiune,insa eu ,recent, mi am dorit sa schimb parola cu care te poti conecta la wireless ca sa nu o mai poata stii fiica mea..am incercat singur sa fac aceasta schimbare si am bagat ip ul in adresa browserului pt a face setarile,insa fara efect caci mai rau am complicat situatia parola aceea de autentificare “admin” nemaiputand sa o introduc daca as mai fi vrut sa intru din nou …si faza e ca nici nu am schimbat parola de la wireless…
  asa ca am apasat butonul de reset de la rourter ca sa revina la setarile implicite si de abia atunci am putut sa reintru cu parola de autentificare admin..am schimbat parola bine mersi,dar ce sa vezi nu exista conexiune la internet..cu toate ca atunci cand ma conectez imi zice connected, cand vreau sa intru pe internet imi spune no available

  • Îți indică faptul că e conectat deoarece conexiunea dintre PC și router există. Conexiunea la Internet s-a pierdut deoarece în router trebuie introduse datele de autentificare oferite de furnizor. Care e furnizorul?

 85. Buna ,am si eu o problema cu un roter TP-LINK 300 Mbps Model TL-WR841N , e ceva ciudat cu el ..Adica la apropiere merge perfect ,dar daca ma departez max 7-10m nu mai am semnal deloc. Vreo sugestie?

 86. Salut! Am un router de la TP-Link, model TL-WR841N. L-am configurat de mult si functioneaza perfect pe smartphone si de la 50m distanta, dar pe laptop am o problema. Functioneaza doar cand sunt la 1-2m distanta de el, daca ma departez nu mai detecteaza reteaua, chiar daca semnalul pe telefon e foarte puternic. Ce as putea sa fac?

 87. Buna, am si eu o intrebare. Am instalat routerul dupa indicatiile tale merge pe alte dispozitive pe care le am, dar nu merge pe laptopul pe care am configurat routerul, imi apare retea limitata. Ai vreo sugestie?

  • Posibile cauze: dresa IP nu e trecută corect în PC, tipul de criptare setat în router nu este admis de adaptorul wireless al laptopului, ori parola a fost introdusa greșit.

 88. Inca o mentiune, aceleasi laptop si acelasi router functionau perfect inainte de formatarea laptopului, acum existand problema asta.

  • Dana, tocmai ți-am spus care ar putea fi posibilele cauze, tot ce ai de făcut este să verifici că totul este OK. Dacă ai schimbat tipul de criptare, înlocuiește-l cu cel vechi, iar dacă IP-urile nu sunt configurate corect, corectează-le.

 89. Asta nu stii exact sa iti spun dar cred ca de un router.este reteaua cu numele zonei unde locuiesc.reteaua e securizata cu wps disponibil.cineva s-a conectat la aceasta retea dar nu stie sa imi spuna exact cum a reusit.:( daca ma poti ajuta…:(

 90. Salut, am si eu o problema care cred eu se trage de la router.Folosesc smartphone-ul si laptopul la acest router -Huawei B560-orange, am achizitionat si un smart tv TOSHIBA si nu-l pot conecta la router,nici WI-FI nici prin cablu…..prin wi-fi il identifica si cand ii dau conectare zice ca adresa AP nu a fost gasita,verificati setarile din retea.

 91. Salut! Am urmat tot ceea ce ai spus mai sus, am urmarit fiecare comentariu, dar tot degeaba. Mai jos ai toate informatiile necesare pentru a putea sa-ti faci o parere.
  Am router D-Link DIR-615
  Am reusit sa fac tot ce trebuie, o perioada am avut semnal si pe laptop, smartphone si smart tv. De ceva timp pe laptop nu mai reusesc sa ma conectez, apare “Unidentified network” sau “This connection is limited”.
  La PC lucrurile sunt asa:
  Default Gateway: 192.168.0.1
  IP Adress: 192.168.0.100 (PC)
  Subnet Mask: 255.255.255.0
  DNS: 192.168.0.1
  La laptop lucrurile sunt asa:
  Default Gateway: 192.168.0.1
  IP Adress: 192.168.0.101 (LAPTOP)
  Subnet Mask:–––-
  DNS 1: –––-
  DNS 2: 8.8.4.4

  Totul este facut asa cum ai spus tu, am incercat in nenumarate feluri dar nimic.Pe smartphone si pe smart tv am net, problema este la laptop. Gasesti vreo explicatie ?

 92. Buna! Am net de la rds, router pt wireless linksys, in casa exista doua laptopuri….dar problema este ca nu pot conecta simultan cele doua laptopuri la net, nici prin wireless nici prin cablu, cand este un laptop conectat si vreau sa il conectez pe al doilea imi da eroare 815….cum as putea conecta ambele laptopuri simultan la wireless? Multumesc mult!

 93. salut cristian . as avea si eu nevoie de un pic de ajutor daca se poate.
  am un tv smart wi-fi ready orion , am achizitionat dongle-ul usb cerut de producator, am reusit sa ma conectez o data la net, dupa care imi apare la setari ca as fi conectat dar cand incerc sa intru pe net imi zice ca nu ar fi conexiune si sa verific setarile. mentionez ca in router apare ca si conectat. multumesc.

 94. salut, am si eu o mare problema, sper ca ma poti ajuta.
  de ceva timp intampin o problemacu gateway-ul in sensul ca se deconecteaza, dau depanare problkeme si mereu imi gaseste gateway indisponibil, windwsul 7 remediaza problema reinitializand adaptorul. Cum spuneam problema mi-a aparul de vreo luna, pt ca la un moment dat sa nu ma mai pot conecta la net, am banuit ca este routerul foloseam atunci D-LINK 600, m-am dus si am cumparat altul nou D-link 615, as mers bine vro 2 saptamani, dar iar a aparut aceeasi problema , menttionez ca innainte de a schimba routerul am reinstalat si w7 , Acum iar aceeasi problema, sa fie oare vreun virus? sper sa ma poti ajuta

 95. Hei Cristian, am si eu o problema cu routerul wireless. Sa zicem ca am un smartphone conectat la net, eu daca vreau sa il conectez si pe al doilea imi zici ca conexiunea netului este instabila si nu pot accesa nimic..Este o problema cu ip-ul?

 96. Salut ,pot seta routerul, in asa fel incat sa nu fie vazut daca cineva cauta o retea unde sa se conecteze,astfel incat sa nu fie gasita la o simpla cautare, ci doar eu s-o gasesc?

 97. Poate părea banală întrebarea, dar totuşi o adresez. Dacă unitatea mea centrală, nu dispune de o placă de reţea wireless, va putea funcţiona routerul în mod normal?.Menţionez că doresc să achiziţionez un router, dar nu sunt sigur de funcţionalitatea acestuia în cazul meu.

 98. Recent mi-am achizitionat un laptop si un router wireles din dorinta de a avea net fara a sta conectat la un cablu. Am conectat cablul de la RDS in portul WAN al router-ului si dintr-o iesire a routerului in laptop pana am configurat routerul si aveam si wireles si net pe cablu. Dar cand scot din laptop sa introduc cablul in calculator netul nu mai merge pe cablu decat wireles, ce ar trebuii sa-i fac sa mearga si pe cablul in pc(daca pe laptop merge si prin cablu). Am vrut sa faca setarile routerului de pe calculator unde am XP insa nu ma lasa sa ma conectez la 192.168.0.1 care e pagina de configurare iar cand bag cd-ul sa-l conectez zice ca nu poate gasi un ip si nu ma duce la setup. Ce ar trebuii sa-i fac sa pot avea net si pc nu doar pe wireles si pe laptop(prin cablu)? O fi ceva din calculator ce ar trebuii sa faca pentru a-i permite accesul, inafara de IP Protocol automaticaly? Mersi anticipat.

 99. Buna ziua. am o foarte mare problema si am nevoie de ajutor
  Am un router tp-link WR740N si cand vreau sa il congigurez imi da Static Ip…eu avand netul de la UPC apoi imi trebuie acele adrese: ip …getway..etc
  Va rog sa.mi spuneti cum sa fac aceasta configurare…va rog mult …multumesc :)

 100. Am achizitionat un telefon allview a5 quad pe care, dupa ce-l conectez la wireless si intru pe orice, spre exemplu pe magazin play,merge, dupa care, daca nu umblu la el cu aproximatie un minut, desi apare semnul ca e conectat , nu ma mai pot deschide nimic, ca si cum nu as fi conectat. inchid si redeschid wireless-ul , apasand pe semn, am din nou wireless. in schimb daca umblu pe o aplicatie ce necesita wireless , you tube sa zicem si ma uit la un videoclip de o ora , atiunci, merge .si iar, daca-l las un timp fara sa fac nimic, nu ma mai pot conecta la nimic, daca nu inchid si redeschid wireless-ul. Mai am 3 telefoane care merg fara a avea nicio problema cu wireless-ul.

 101. Salut Cristian am si eu o mare problema; nu mai apare in lista retelelor disponibile numele retelei create la laptop in schimb la tableta si telefon ma pot conecta prin wi-fi fara probleme.Am reinstalat OS-ul din nou si undeva unde apare lista de retele disponibile numele meu nu apare am incercat manual si imi da failled.Mentionez ca am instalat pe laptop windiws 7 ultimate,pana acum 3-4 zile m-am putut conecta dar acum nu mai vrea.te rog daca poti sa ma ajuti.

  • Ai instalat de curând actualizări? Dacă da, vezi dacă nu cumva s-a instalat un driver generic pentru placa wireless a laptop-ului. Dacă este așa, descarcă driverul corect de pe site-ul fabricantului și instalează-l.

 102. Salut , cristian . Cand am intrat pe interfața web a routerului meu nici-o parolă nu era bună și am încercat modalitatea cu network and sharing center dar în stanga nu-mi apare manage wirless network

 103. salut am un tplink achizitionat recent l-am configurat destul de bine zic eu.. ma conectez la net prin wi-fi dar calculatorul nu vrea imi zice ceva de username si password ca nu sunt bune, dar ele sunt bune.. cred ca este ceva de la routerul de la rds… ma poti ajuta ?

  • Nu e de la router, e de la cum l-ai configurat: ține cont că după ce ai setat conexiunea prin router, nu mai ai nevoie de conexiunea PPPoE, pe care dădeai click de fiecare dată pentru a te conecta. Pur și simplu conectezi cablul de internet de la oricare dintre porturile routerului numerotate, și ai acces la Internet.

 104. Sall , daca ma poti ajuta si pe mine :(
  Am o problema cam rar intalnita …
  Deci cand deconectez mousu sau bag un stick in leptop , Wi-Fi-ul se deconecteaza , si merge pornit doar prin “depanare” (se activaza capacitatea fara fir) sau ceva gen
  Multumesc anticipat

Ai ceva de comentat?

Doar casetele marcate cu * sunt obligatorii.