E mai bine fără Antivirus…

E de mirare că…

România și-a păstrat și în 2013 poziția fruntașa în Uniunea Europeană la numărul de computere infectate, potrivit studiului Security Intelligence Report, prezentat de Microsoft la conferința de securitate digitală RSA Conference 2013 […]

[..] la fiecare 1.000 de computere scanate în țara noastră, în medie, 13,2% erau infectate cu programe dăunătoare. (sursa)

… devreme ce tot mai mulți utilizatori de Windows sunt convinși că soluțiile antivirus sunt magneți de viruși (a se citi răspunsurile primite aici)?!?

N-ar trebui să fie având în vedere că rareori poți recomanda utilizarea unui antivirus fără a trezi suspiciuni în rândul celor convinși că faci asta deoarece ai luat bani grei de la Bitdefender, Kaspersky, Panda, șamd. Cu atât mai puțin cu cât toată lumea știe că închizând câteva porturi ești salvat, și că niciun calculator în care n-a fost rulat niciodată un antivirus, n-a fost vreodată infectat cu malware.

Și-am mai descoperit ceva: Toți experții în securitate IT care nu recomandă utilizarea unei soluții antivirus, „e analfabeți”! Curioasă coincidență…