Cum se instalează WhatsApp în calculator (Windows)

WhatsApp, deși nu dispune de o versiune pentru Windows, poate fi instalat în orice calculator cu acest sistem de operare prin diverse metode, dar eu vă voi vorbi despre cea care, la momentul actual, funcționează cel mai bine dintre toate cele pe care le cunosc.

WhatsApp Messenger ruland in calculator

Pentru a instala WhatsApp în Windows, vom utiliza BlueStacks, o platformă software gratuită dedicată virtualizării sistemului de operare Android. Puteți obține kitul de instalare al acesteia de aici.

După realizarea instalării, proces care, apropo, poate dura chiar și 20 de minute în cazul sistemele mai sărace în resurse, vi se va solicita conectarea la contul Google (Gmail) și activarea propriului magazin de aplicații. Când ați terminat, apăsați butonul „Let’s go!” pentru a putea continua și instala WhatsApp Messenger:

BlueStacks instalat configurat

În mod normal, ar trebui să se deschidă automat Google Play, magazinul de aplicații Android. Dacă nu este așa, apăsați Search:

Cauta WhatsApp in Google Play

Introduceți „whatsapp” în caseta de căutare, apoi apăsați butonul „Search Play for whatsapp„:

cautare WhatsApp

Va fi afișată o listă cu aplicațiile care corespund căutării realizate. Dați click pe iconița WhatsApp Messenger apoi, când descrierea aplicației va fi afișată, apăsați butonul Install:

Instalare WhatsApp Messenger

Acceptați permisiunile necesare folosirii aplicației WhatsApp Messenger:

Acceptati permisiunile necesare folosirii aplicatiei WhatsApp Messenger

Așteptați ca aceasta să se instaleze, apoi deschideți-o apăsând butonul Open:

Deschideti WhatsApp Messenger

La prima rulare, WhatsApp Messenger vă va cere să acceptați termenele și condițiile de utilizare:

Termene si conditii utilizare WhatsApp

Dacă sunteți de acord cu aceștia, apăsați butonul „Agree and continue„. Urmează pasul la care va trebui să indicați țara în care vă aflați și numărul de telefon pe care doriți să-l utilizați cu WhatsApp:

tara si numar telefon WhatsApp Messenger

După selectarea țării și introducerea numărului de telefon, apăsați butonul OK, confirmați că doriți să utilizați acel număr, apoi așteptați activarea aplicație. Având în vedere că nu instalăm WhatsApp Messenger într-un smartphone, activarea prin SMS nu va reuși. În schimb, vi se va oferi posibilitatea activării prin comunicarea vocală a cheii de activare. Apăsați butonul „Call me” și fiți atenți la telefonul al cărui număr l-ați introdus mai devreme. În câteva momente veți primi un apel de la un număr internațional. Răspundeți și notați codul indicat de robot.

Apel de activare WhatsApp

Introduceți codul oferit de robot în caseta de activare a WhatsApp Messenger, iar de aici înainte presupun că vă descurcați și pe cont propriu pentru a ajunge la lista de contacte:

WhatsApp Messenger ruland in calculator

Nu uitați ca înainte de a închide calculatorul să închideți și aplicația BlueStacks, pentru a nu pierde aplicațiile instalate în aceasta, inclusiv WhatsApp Messenger.

La următoarele deschideri ale BlueStacks, veți putea accesa aplicația WhatsApp dând click pe iconița acesteia, aflată în colțul drept superior al ecranului principal:

Rulare WhatsApp Messenger

115 Comentarii

 1. deci blue stacks asta e un fel de youwave?
  cei care au xp si nu au facute updaturile la el cand vor sa instaleze primes 0xc0000135…. asta inseamna ca nu aveti instalat net framework 3.5 .
  iar cei care nu au destula memorie sa foloseasca youwave e un fel de smartphone virtual.

 2. buna am mers corect cu toti pasii dc imi da eroare cand vreau sa instalez whatsapp messenger (whatsapp messenger could not be downloaded due to an error(error retrieving information from server{RPC:S-3})??

 3. Salut!
  Am o problema…toate contactele pe care le-am avut pe aplicatia de pe telefon nu mi le gaseste…si acum nu mai pot da de prietenii mei cand incerc sa vorbesc de pe pc…ce ar trebui sa fac?

 4. Am instalat aplicatia pe PC e functionala, in sensul ca pot trimite/primi mesaje insa am constatat ca nu functioneaza simultan pe PC si telefon. Conectarea pe PC duce la deconectarea aplicatia de pe telefon, si invers. Exista vreo solutie sa functioneze simultan? Multumesc.

 5. Salutare ! Am o problema cu whatsapp-ul pe pc . Suna cam asa : am instalat totul , am creeat contul am adaugat contactele totul a decurs perfect ! Ma deconectez dupa pc si intru pe telefon .. fara nici o problema . Problema apare cand incerc sa ma conectez pe pc din nou imi spune sa creez din nou contul . Creez contul iar cand ajung in faza in care trebuie sa primesc apelul pentru acel cod din 6 cifre imi spune ca am fost conectat recent si trebuie sa astept 5 sau 6 ore ! Exista vreo solutie ? Multumesc anticipat

  • Dacă nu ai contacte în agenda Gmail nu e absurd, e logic. Dacă ai contacte în Gmail, dar acestea nu apar în WhatsApp, conectează bluestaks la contul google.

Ai ceva de comentat?

Doar casetele marcate cu * sunt obligatorii.