Cum se instalează WhatsApp în calculator (Windows)

WhatsApp, deși nu dispune de o versiune pentru Windows, poate fi instalat în orice calculator cu acest sistem de operare prin diverse metode, dar eu vă voi vorbi despre cea care, la momentul actual, funcționează cel mai bine dintre toate cele pe care le cunosc.

WhatsApp Messenger ruland in calculator

Pentru a instala WhatsApp în Windows, vom utiliza BlueStacks, o platformă software gratuită dedicată virtualizării sistemului de operare Android. Puteți obține kitul de instalare al acesteia de aici.

După realizarea instalării, proces care, apropo, poate dura chiar și 20 de minute în cazul sistemele mai sărace în resurse, vi se va solicita conectarea la contul Google (Gmail) și activarea propriului magazin de aplicații. Când ați terminat, apăsați butonul “Let’s go!” pentru a putea continua și instala WhatsApp Messenger:

BlueStacks instalat configurat

În mod normal, ar trebui să se deschidă automat Google Play, magazinul de aplicații Android. Dacă nu este așa, apăsați Search:

Cauta WhatsApp in Google Play

Introduceți “whatsapp” în caseta de căutare, apoi apăsați butonul “Search Play for whatsapp“:

cautare WhatsApp

Va fi afișată o listă cu aplicațiile care corespund căutării realizate. Dați click pe iconița WhatsApp Messenger apoi, când descrierea aplicației va fi afișată, apăsați butonul Install:

Instalare WhatsApp Messenger

Acceptați permisiunile necesare folosirii aplicației WhatsApp Messenger:

Acceptati permisiunile necesare folosirii aplicatiei WhatsApp Messenger

Așteptați ca aceasta să se instaleze, apoi deschideți-o apăsând butonul Open:

Deschideti WhatsApp Messenger

La prima rulare, WhatsApp Messenger vă va cere să acceptați termenele și condițiile de utilizare:

Termene si conditii utilizare WhatsApp

Dacă sunteți de acord cu aceștia, apăsați butonul “Agree and continue“. Urmează pasul la care va trebui să indicați țara în care vă aflați și numărul de telefon pe care doriți să-l utilizați cu WhatsApp:

tara si numar telefon WhatsApp Messenger

După selectarea țării și introducerea numărului de telefon, apăsați butonul OK, confirmați că doriți să utilizați acel număr, apoi așteptați activarea aplicație. Având în vedere că nu instalăm WhatsApp Messenger într-un smartphone, activarea prin SMS nu va reuși. În schimb, vi se va oferi posibilitatea activării prin comunicarea vocală a cheii de activare. Apăsați butonul “Call me” și fiți atenți la telefonul al cărui număr l-ați introdus mai devreme. În câteva momente veți primi un apel de la un număr internațional. Răspundeți și notați codul indicat de robot.

Apel de activare WhatsApp

Introduceți codul oferit de robot în caseta de activare a WhatsApp Messenger, iar de aici înainte presupun că vă descurcați și pe cont propriu pentru a ajunge la lista de contacte:

WhatsApp Messenger ruland in calculator

Nu uitați ca înainte de a închide calculatorul să închideți și aplicația BlueStacks, pentru a nu pierde aplicațiile instalate în aceasta, inclusiv WhatsApp Messenger.

La următoarele deschideri ale BlueStacks, veți putea accesa aplicația WhatsApp dând click pe iconița acesteia, aflată în colțul drept superior al ecranului principal:

Rulare WhatsApp Messenger

110 Comentarii

 1. Scuzati-ma ! Imi puteti da un link de download pentru windows xp professional original(sau orice alta versiune originala). Am nevoie de el rapid .(Daca s-ar putea sa nu fie de pe torent , o versiune fara virusi ).Multumesc oricum!

 2. Buna seara!!!Am mai lasat un mesaj…nu-mi dau seama daca a fost receptionat sau nu.Am ajuns pana la nivelul de introducere a nr de telefon, dar nu imi apare optiunea Call me, si nu stiu cum sa fac.Am cartela de Lebara, sunt in Germania.Multumesc!!!

   • Zice asa…Please reboot your phone if your connection problem persists.Ma gandesc sa trec numarul de telefon al fiicei mele, ea este in tara, sincer cu telefoanele nu le am….poate pe numarul ei merge.Multumesc!!!

   • Am sanse sau dezinstalez BlueStacks-ul????Ma si vedeam comunicand cu prieteni :))))Multumesc oricum!!!!!

 3. Multumesc din suflet dl Liviu Cristian Sucila, whatsapp-ul meu functioneazaaaaa pe laptop!!!!Sper sa mai gasesc solutii la probleme pe site-ul dv.

 4. Salut, uite am si eu o problema la instalare cu programul BlueStarks am incercat si cu antivirul pornit, in mod normal si dezactivat cu toate functiile oprite insa nu a mers, aceasta eroare o primesc de fiecare data cand incerc sa-l instalez http://i.imgur.com/mggmeol.jpg Te rog sa ma ajuti si pe mine … multumesc anticipat.

  • După cum spune și mesajul, programul de virtualizare nu este compatibil cu BitDEfender. N-am cum să te ajut. Se pare că trebuie să renunți la Bitdefender sau la BlueStacks. Eu aveam Panda Cloud in sistemul de teste și n-am avut probleme.

   • cristiant ma poti ajuta si pe mine sa instalez whatsapp in laptop ca tot am incercat dar nu reusesc ms mult

 5. Salut , frate , nu reusesc sa introduc contacte .. cum fac ? Cand bag numarul la Find Contacts nu-mi apare nimic.. ma poti ajuta ?

 6. sall. te rog ajutama cum sa fac cand dau sa descatc whatsapp imi da apare o erroare (Error retrieving information from server.[RPC:S-3]…. te rog ajutama.. char nu stiu ce sa fac:(

 7. sers..am si eu o intrebare..incerc sa instalez bluestacks si zice sa placa grafica nu e buna sau ceva..ce sa fac…sa dau update?

 8. Bună ziua domnule Cristian. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți prin intermediul acestui site. Vă rog să-mi spuneți dacă pot purta o convorbire de pe PC prin intermediul WhatsApp cu o persoană ce are telefon mobil cu aceasta aplicație instalată, pentru că la mine pe PC este afisat mesajul : Rețeaua mobilă nu este disponibilă. Mesajele text și multimedia funcționează perfect în afară de apelarea vocală.
  Vă mulțumesc

  • După cum spune și mesajul, având aplicația WhatsApp instalată în PC nu veți putea comunica cu alte persoane decât prin intermediul mesajelor scrise. Problema e de la aplicația de virtualizare, care nu permite WhatsApp să identifice corect conexiunea la rețea. Din câte am citit pe forumul oficial al BlueStacks, a fost găsită deja o soluție și urmează să fie implementată.

  • Alexandra, după ce ai instalat, îți cere să te conectezi la un cont Google (gmail). Te conectezi cu respectivul cont. În continuare, accesezi respectivul cont de Gmail și, unde scrie Gmail, dai click pe săgeata din dreapta acestuia și alegi Agenda, asa cum vezi aici. În continuare, creezi contactele în agenda, cu nume și număr de telefon. După ce le-a salvat, acestea vor apărea în aplicație.

 9. am o problema…. mie nu imi apare razulatele cautarii “whatsapp” in aplicatia BlueStacks ,,,si dau acolo “searchplay 4 whats app” ..si nu imi apare nicio lista..de ce/??? sunt conectat pe contul meu de pe Google…imi apare “Market not found. Search for installation Rcipe?” …si da dau cancel sau ok..si dau ok..si nu imi apare nimic. ce sa fac???

 10. cand am vrut sa instalez bluestacks imi ca nu se poate instala ca requires at least 2gb of phisycal memory
  ce trebuie sa fac

 11. Cand intru in programul BlueStacks dupa ce l-am descarcat imi scrie : The application failed to initialize properly(0xc000135). Click on OK to terminate the application.
  Ce pot sa fac?

Ai ceva de comentat?

Doar casetele marcate cu * sunt obligatorii.