Cum se instalează WhatsApp în calculator (Windows)

WhatsApp, deși nu dispune de o versiune pentru Windows, poate fi instalat în orice calculator cu acest sistem de operare prin diverse metode, dar eu vă voi vorbi despre cea care, la momentul actual, funcționează cel mai bine dintre toate cele pe care le cunosc.

WhatsApp Messenger ruland in calculator

Pentru a instala WhatsApp în Windows, vom utiliza BlueStacks, o platformă software gratuită dedicată virtualizării sistemului de operare Android. Puteți obține kitul de instalare al acesteia de aici.

După realizarea instalării, proces care, apropo, poate dura chiar și 20 de minute în cazul sistemele mai sărace în resurse, vi se va solicita conectarea la contul Google (Gmail) și activarea propriului magazin de aplicații. Când ați terminat, apăsați butonul „Let’s go!” pentru a putea continua și instala WhatsApp Messenger:

BlueStacks instalat configurat

În mod normal, ar trebui să se deschidă automat Google Play, magazinul de aplicații Android. Dacă nu este așa, apăsați Search:

Cauta WhatsApp in Google Play

Introduceți „whatsapp” în caseta de căutare, apoi apăsați butonul „Search Play for whatsapp„:

cautare WhatsApp

Va fi afișată o listă cu aplicațiile care corespund căutării realizate. Dați click pe iconița WhatsApp Messenger apoi, când descrierea aplicației va fi afișată, apăsați butonul Install:

Instalare WhatsApp Messenger

Acceptați permisiunile necesare folosirii aplicației WhatsApp Messenger:

Acceptati permisiunile necesare folosirii aplicatiei WhatsApp Messenger

Așteptați ca aceasta să se instaleze, apoi deschideți-o apăsând butonul Open:

Deschideti WhatsApp Messenger

La prima rulare, WhatsApp Messenger vă va cere să acceptați termenele și condițiile de utilizare:

Termene si conditii utilizare WhatsApp

Dacă sunteți de acord cu aceștia, apăsați butonul „Agree and continue„. Urmează pasul la care va trebui să indicați țara în care vă aflați și numărul de telefon pe care doriți să-l utilizați cu WhatsApp:

tara si numar telefon WhatsApp Messenger

După selectarea țării și introducerea numărului de telefon, apăsați butonul OK, confirmați că doriți să utilizați acel număr, apoi așteptați activarea aplicație. Având în vedere că nu instalăm WhatsApp Messenger într-un smartphone, activarea prin SMS nu va reuși. În schimb, vi se va oferi posibilitatea activării prin comunicarea vocală a cheii de activare. Apăsați butonul „Call me” și fiți atenți la telefonul al cărui număr l-ați introdus mai devreme. În câteva momente veți primi un apel de la un număr internațional. Răspundeți și notați codul indicat de robot.

Apel de activare WhatsApp

Introduceți codul oferit de robot în caseta de activare a WhatsApp Messenger, iar de aici înainte presupun că vă descurcați și pe cont propriu pentru a ajunge la lista de contacte:

WhatsApp Messenger ruland in calculator

Nu uitați ca înainte de a închide calculatorul să închideți și aplicația BlueStacks, pentru a nu pierde aplicațiile instalate în aceasta, inclusiv WhatsApp Messenger.

La următoarele deschideri ale BlueStacks, veți putea accesa aplicația WhatsApp dând click pe iconița acesteia, aflată în colțul drept superior al ecranului principal:

Rulare WhatsApp Messenger

164 Comentarii

 1. deci blue stacks asta e un fel de youwave?
  cei care au xp si nu au facute updaturile la el cand vor sa instaleze primes 0xc0000135…. asta inseamna ca nu aveti instalat net framework 3.5 .
  iar cei care nu au destula memorie sa foloseasca youwave e un fel de smartphone virtual.

 2. buna am mers corect cu toti pasii dc imi da eroare cand vreau sa instalez whatsapp messenger (whatsapp messenger could not be downloaded due to an error(error retrieving information from server{RPC:S-3})??

 3. Salut!
  Am o problema…toate contactele pe care le-am avut pe aplicatia de pe telefon nu mi le gaseste…si acum nu mai pot da de prietenii mei cand incerc sa vorbesc de pe pc…ce ar trebui sa fac?

 4. Am instalat aplicatia pe PC e functionala, in sensul ca pot trimite/primi mesaje insa am constatat ca nu functioneaza simultan pe PC si telefon. Conectarea pe PC duce la deconectarea aplicatia de pe telefon, si invers. Exista vreo solutie sa functioneze simultan? Multumesc.

 5. Salutare ! Am o problema cu whatsapp-ul pe pc . Suna cam asa : am instalat totul , am creeat contul am adaugat contactele totul a decurs perfect ! Ma deconectez dupa pc si intru pe telefon .. fara nici o problema . Problema apare cand incerc sa ma conectez pe pc din nou imi spune sa creez din nou contul . Creez contul iar cand ajung in faza in care trebuie sa primesc apelul pentru acel cod din 6 cifre imi spune ca am fost conectat recent si trebuie sa astept 5 sau 6 ore ! Exista vreo solutie ? Multumesc anticipat

  • Dacă nu ai contacte în agenda Gmail nu e absurd, e logic. Dacă ai contacte în Gmail, dar acestea nu apar în WhatsApp, conectează bluestaks la contul google.

 6. Salut. Am si eu o problema. Acum sunt in Romania si mi-am resetat telefonul la setarile din fabrica. Evident s-au sters toate conturile (whatsapp..etc.), ideea este ca acum vreau sa imi activez iar contul de whatsapp pe numarul de Spania. Problema este ca eu fiind in Romania si incerc cu un numar international nu imi poate trimite sms si nici apel ca sa imi activez contul. Ce as putea face? Mersi.

 7. va multumesc mult,,credeam ca nu mai reusesc..am citit si comenturile..au fost lucruri de care m-am lovit si eu…functioneaza asta e cel mai important..inca odata multumesc..:)

 8. Te rog frumos ajuta ma si pe mine Cristian.Am nr de spania si am vrut sa imi activez whatsapp ul din pacate aceleasi msj de 6 cifre l am sters din greseala.Iar daca dau la call me . imi spune sa revin peste 30 min respective 24 de ore dar nu imi da nici un cod.cum fac sa mi se dea codul unde ar trebui sa sun multumesc

 9. sal,
  am reusit si eu sa instalez aplicatia pe leptop, iar intrebarea mea este: un numar de telefon
  poate fi folosit si de pe telefon si leptop?
  Multumesc frumos! *****

 10. Cum fac sa imi apara contactele? nu am gmail, am doar yahoo mail. am intalat tot, am conectat si contul google, telefonul meu nu imi permite wapp. e un nokia dar nu din ala vechi. dar ca nu are android sau nimic sa permita wapp.

  • În contul Gmail, dai click acolo unde scrie „Gmail” (stânga sus) și alegi agenda. Fără un cont Gmail nu poți adăuga persoane în agendă. O altă posibilitate e să creezi manual contactele în agendă.

 11. salve..am urmat toti pasii si a mers tot pana in momentul introducerii de peroane de contact si nu reusesc..apare o pagina cu invite 1- your friends si 2- tell a friend ..1 nu pot acccesa iar 2 ma indruma catre facebook,twitter..va rog un sfat..ms

 12. buna , va rog frumos ma puteti ajuta si pe mine… cum sa fac cand dau sa descarc aplicatia hay day imi da apare o erroare (Error retrieving information from server.[RPC:S-3]…. ajutama.. chiar nu stiu ce sa fac:

 13. Am un hard de 160gb de la cineva cu doua partitii,am instalat windows 7 cand imi apare sa fac partitia nu pot sa îl fac apare doar refres si cd partitiile raman la fel c cu 50gb si d cu 100

 14. Buna! Am si eu nevoie de o informatie..aplicatia WhatsApp se instaleaza doar pe un singur dispozitiv folosind un Singur nr de tel?Adica,poate functiona si pe telefon si pe PC sau tableta folosind un Singur cod primit de pe un Singur nr de tel? Si daca da, de exemplu mesajele primite pe tel si STERSE din tel..cand deschizi pc-ul sau tableta si te loghezi,acele mesaje ce au fost sterse din tel,se mai vad pe alt dispozitiv? Multumesc mult,cristi!!

  • În cazul WhatsApp, numărul de telefon e „id-ul” în WhatsApp. Nu poți fi logat cu acesta pe două dispozitive chiar dacă nu este folosit simultan. Așadar, răspunsul la întrebarea ta este nu.

 15. am cumparat un viper 1 , I, de la rds cu abonament optim nelimitat, iar de ceva vreme cand vreau sa sun sau sa intru pe net imi spune ca „reteaua mobila nu este disponibila” Daca intru in setari-retele mobileimi apare I TIM . nu apare nicaieri ca as fi pe digi mobil. Mentionez ca in urma cu trei zile am fost informat ca se porteaza nr meu de la cosmote la digi, iar de atunci pe smartpfon imi apare :” numai apeluri de urgenta digi mobil ” . Am fost la sediul rds dim bistrita de unde am primit un nr de telefon 0314007777 la care am sunat de pe alt telefon unde mi-a raspuns robotul care spunea sa astept pana se elibereaza un operator si am tot asteptat vreo 20 minute pana consumat toate minutele nationale. Ce ii de facut ?

 16. am cumparat un viper 1 , I, de la rds cu abonament optim nelimitat, iar de ceva vreme cand vreau sa sun sau sa intru pe net imi spune ca „reteaua mobila nu este disponibila”. Daca intru in setari-retele mobile, imi apare I TIM . nu apare nicaieri ca as fi pe digi mobil. Mentionez ca in urma cu trei zile am fost informat ca se porteaza nr meu de la cosmote la digi, iar de atunci pe smartpfon imi apare :” numai apeluri de urgenta digi mobil ” . Am fost la sediul rds din bistrita de unde am primit un nr de telefon 0314007777 la care am sunat de pe alt telefon unde mi-a raspuns robotul care spunea sa astept pana se elibereaza un operator si am tot asteptat vreo 20 minute pana consumat toate minutele nationale. Ce ii de facut ?

Hai, spune ceva, nu te sfii!

Doar casetele marcate cu * sunt obligatorii.