Cum se instalează WhatsApp în calculator (Windows)

WhatsApp, deși nu dispune de o versiune pentru Windows, poate fi instalat în orice calculator cu acest sistem de operare prin diverse metode, dar eu vă voi vorbi despre cea care, la momentul actual, funcționează cel mai bine dintre toate cele pe care le cunosc.

WhatsApp Messenger ruland in calculator

Pentru a instala WhatsApp în Windows, vom utiliza BlueStacks, o platformă software gratuită dedicată virtualizării sistemului de operare Android. Puteți obține kitul de instalare al acesteia de aici.

După realizarea instalării, proces care, apropo, poate dura chiar și 20 de minute în cazul sistemele mai sărace în resurse, vi se va solicita conectarea la contul Google (Gmail) și activarea propriului magazin de aplicații. Când ați terminat, apăsați butonul „Let’s go!” pentru a putea continua și instala WhatsApp Messenger:

BlueStacks instalat configurat

În mod normal, ar trebui să se deschidă automat Google Play, magazinul de aplicații Android. Dacă nu este așa, apăsați Search:

Cauta WhatsApp in Google Play

Introduceți „whatsapp” în caseta de căutare, apoi apăsați butonul „Search Play for whatsapp„:

cautare WhatsApp

Va fi afișată o listă cu aplicațiile care corespund căutării realizate. Dați click pe iconița WhatsApp Messenger apoi, când descrierea aplicației va fi afișată, apăsați butonul Install:

Instalare WhatsApp Messenger

Acceptați permisiunile necesare folosirii aplicației WhatsApp Messenger:

Acceptati permisiunile necesare folosirii aplicatiei WhatsApp Messenger

Așteptați ca aceasta să se instaleze, apoi deschideți-o apăsând butonul Open:

Deschideti WhatsApp Messenger

La prima rulare, WhatsApp Messenger vă va cere să acceptați termenele și condițiile de utilizare:

Termene si conditii utilizare WhatsApp

Dacă sunteți de acord cu aceștia, apăsați butonul „Agree and continue„. Urmează pasul la care va trebui să indicați țara în care vă aflați și numărul de telefon pe care doriți să-l utilizați cu WhatsApp:

tara si numar telefon WhatsApp Messenger

După selectarea țării și introducerea numărului de telefon, apăsați butonul OK, confirmați că doriți să utilizați acel număr, apoi așteptați activarea aplicație. Având în vedere că nu instalăm WhatsApp Messenger într-un smartphone, activarea prin SMS nu va reuși. În schimb, vi se va oferi posibilitatea activării prin comunicarea vocală a cheii de activare. Apăsați butonul „Call me” și fiți atenți la telefonul al cărui număr l-ați introdus mai devreme. În câteva momente veți primi un apel de la un număr internațional. Răspundeți și notați codul indicat de robot.

Apel de activare WhatsApp

Introduceți codul oferit de robot în caseta de activare a WhatsApp Messenger, iar de aici înainte presupun că vă descurcați și pe cont propriu pentru a ajunge la lista de contacte:

WhatsApp Messenger ruland in calculator

Nu uitați ca înainte de a închide calculatorul să închideți și aplicația BlueStacks, pentru a nu pierde aplicațiile instalate în aceasta, inclusiv WhatsApp Messenger.

La următoarele deschideri ale BlueStacks, veți putea accesa aplicația WhatsApp dând click pe iconița acesteia, aflată în colțul drept superior al ecranului principal:

Rulare WhatsApp Messenger

278 Comentarii

 1. Buna am si eu o problema. Aveam android si i-l aveam pe pc ul iubitului meu. Acum am iPhone. Mai poate vedea conversațiile mele acum ca mi-am instalat whatsappul pe iPhone

 2. Buna,
  Cum pot pune un buton de Whats app pe sit-ul meu pe varianta mobile pentru a putea potentiali clienti sa ma sune sau sa-mi trimita poze cu ajutorul acestei aplicatii.
  Multumesc

  • Pui link-ul acesta „intent://send/0123456789#Intent;scheme=smsto;package=com.whatsapp;action=android.intent.action.SENDTO;end”, fără ghilimele, unui buton sau text după ce înlocuiești 0123456789 cu numărul de telefon.

 3. Salut,am si eu o nelamurire…nu mai folosesc Whatsapp de ceva vreme aprox 1 an…si nici pe telefonul actual nu am instalata aplicatia…insa un prieten din agenda mea imi spune ca sunt conectat pe Whatsapp,i am citit mesajele si apar conectat de curand mereu.
  E posibil ca altcineva sa mi foloseasca numarul ?

  Mersi de raspuns

   • salut! aceeasi intrebare ca si Andrei o am…folosesc watsapp, inregistrat cu un numar de telefon. in agenda de watsapp imi apare un cont, cu un alt numar al meu, eu avand in agenda telefonului si acest numar pentru a-l tine minte. mentionez ca nu mi-am facut cont de watsapp cu acest numar niciodata. cum pot sa raportez acest lucru, este un abuz. acest cineva are acces la numerele mele din agenda??

    • În WhatsApp îți vor apărea toate numerele din agendă, dar asta nu înseamnă că cineva îl folosește. Presupunând că l-ar folosi altcineva, îi tai macaroana configurând temporar WhatsApp pe acel număr.

 4. Buna Cristian, fii amabil..
  Daca descarc WhatsApp`ul pe laptop.. pot avea acces la pozele din memoria laptopului? .. adica pot trimite pe WhatsApp poze din memoria laptopului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *