Cum se instalează WhatsApp în calculator (Windows)

WhatsApp, deși nu dispune de o versiune pentru Windows, poate fi instalat în orice calculator cu acest sistem de operare prin diverse metode, dar eu vă voi vorbi despre cea care, la momentul actual, funcționează cel mai bine dintre toate cele pe care le cunosc.

WhatsApp Messenger ruland in calculator

Pentru a instala WhatsApp în Windows, vom utiliza BlueStacks, o platformă software gratuită dedicată virtualizării sistemului de operare Android. Puteți obține kitul de instalare al acesteia de aici.

După realizarea instalării, proces care, apropo, poate dura chiar și 20 de minute în cazul sistemele mai sărace în resurse, vi se va solicita conectarea la contul Google (Gmail) și activarea propriului magazin de aplicații. Când ați terminat, apăsați butonul „Let’s go!” pentru a putea continua și instala WhatsApp Messenger:

BlueStacks instalat configurat

În mod normal, ar trebui să se deschidă automat Google Play, magazinul de aplicații Android. Dacă nu este așa, apăsați Search:

Cauta WhatsApp in Google Play

Introduceți „whatsapp” în caseta de căutare, apoi apăsați butonul „Search Play for whatsapp„:

cautare WhatsApp

Va fi afișată o listă cu aplicațiile care corespund căutării realizate. Dați click pe iconița WhatsApp Messenger apoi, când descrierea aplicației va fi afișată, apăsați butonul Install:

Instalare WhatsApp Messenger

Acceptați permisiunile necesare folosirii aplicației WhatsApp Messenger:

Acceptati permisiunile necesare folosirii aplicatiei WhatsApp Messenger

Așteptați ca aceasta să se instaleze, apoi deschideți-o apăsând butonul Open:

Deschideti WhatsApp Messenger

La prima rulare, WhatsApp Messenger vă va cere să acceptați termenele și condițiile de utilizare:

Termene si conditii utilizare WhatsApp

Dacă sunteți de acord cu aceștia, apăsați butonul „Agree and continue„. Urmează pasul la care va trebui să indicați țara în care vă aflați și numărul de telefon pe care doriți să-l utilizați cu WhatsApp:

tara si numar telefon WhatsApp Messenger

După selectarea țării și introducerea numărului de telefon, apăsați butonul OK, confirmați că doriți să utilizați acel număr, apoi așteptați activarea aplicație. Având în vedere că nu instalăm WhatsApp Messenger într-un smartphone, activarea prin SMS nu va reuși. În schimb, vi se va oferi posibilitatea activării prin comunicarea vocală a cheii de activare. Apăsați butonul „Call me” și fiți atenți la telefonul al cărui număr l-ați introdus mai devreme. În câteva momente veți primi un apel de la un număr internațional. Răspundeți și notați codul indicat de robot.

Apel de activare WhatsApp

Introduceți codul oferit de robot în caseta de activare a WhatsApp Messenger, iar de aici înainte presupun că vă descurcați și pe cont propriu pentru a ajunge la lista de contacte:

WhatsApp Messenger ruland in calculator

Nu uitați ca înainte de a închide calculatorul să închideți și aplicația BlueStacks, pentru a nu pierde aplicațiile instalate în aceasta, inclusiv WhatsApp Messenger.

La următoarele deschideri ale BlueStacks, veți putea accesa aplicația WhatsApp dând click pe iconița acesteia, aflată în colțul drept superior al ecranului principal:

Rulare WhatsApp Messenger

206 Comentarii

  • În cazul acesta ceva nu s-a instalat cum trebuie. Încearcă să dezinstalezi și reinstalezi WhatsApp, altă soluție nu-mi vine în minte și, după cum vezi, majoritatea celor care au urmat ghidul au reușit să o instaleze și utilizeze fără probleme.

 1. Ciao Cristian!! ‘re tog as ma ajuti si as imi spui, poate cineva stiind nr meu de tel sa ajunga in contactele mele pe calculator fara sa stiu eu??E urgent multumesc!!

 2. am o replica a unui note 2 si am spart dysplay-ul deci nu-l mai pot controla iar laptop-ul nu-l recunoaste deoarece nu i-am facut setarea respectiva dar vreau sa transfer fotografiile din el. exista vreun program sa pot face acest lucru ?

 3. Serious?? Multumesc mult Cristian! ‘re tog sa imi spui cum pot afla daca mai sunt conectata ..e vb de ex.ul meu care cred .ca stie parola mea pe gmail si daca am dezactivat google plus Mau poate vedea..sunt ingrijorata pt .ca el momentan imi citeste conversatiile…?

  • Prin simpla activare a WhatsApp în noul telefon, acesta nu va mai fi disponibil pe alt dispozitiv. Cum poți afla? Păi… rugând pe cineva care te are în agendă să vadă dacă apari conectată atunci când ți-e telefonul propriu închis. Cât despre parola Google, te poți conecta oricând în contul gmail pentru a o schimba, lucru pe care nu înțeleg de ce nu l-ai făcut până acum.

 4. Cristian Mai am o intrebare,eu nu ar trebui sa primesc msg or tel daca cineva we logheaza pe whatssapp cu nr meu…adik poate pur si simplu baga nr pe comp si imi acceseaza conversatiile??? Please help thank you

 5. Salut,
  Am o problema cu Blue Stack…am instalat programul,a fost totul bine si frumos 3 zile dupa care imi tot da o eroare „Unfortunately,the process com.google.process.gapps has stoped” sau „Unfortunately google play services has stopped” ce pot face in cazul asta sa imi mearga iar aplicatia pe pc?

  Multumesc!

 6. Salut,
  Am o problema nu pot instala WhatsApp-ul. Imi apare la notificari: Eroare la recuperarea informatiilor de pe server. [RPC:S-7:AEC-0]
  Mersi.

  • repornește BlueStacks, iar dacă problema nu dispare, reinstalează. Problema e generată de serviciile Google și apare adesea și pe telefoane.

 7. Salut am si eu o nelamurire, am instalat wp pe computer prin bluestaks dar nu imi apar niciunde persoane care folosesc aplicatia cum as putea sa le vad si sa le adaug la contacte?

 8. Buna Cristian! Am si eu o problema ! Am instalat aplicatia BlueStacks am intrat in magazinplay dar cand ii doau install imi da o eroare „eroare la recuperarea informatiilor de pe server RPC;S-7 AEC-0″ stii cumva cum pot sa fac ca sa „scap” de ea?

Hai, spune ceva, nu te sfii!

Doar casetele marcate cu * sunt obligatorii.