Cum se instalează Windows 7 folosind un stick USB

Dacă ați descărcat Windows 7 și nu doriți să-l ardeți pe un DVD, am să vă arăt în continuare cum se instalează Windows 7 folosind un stick USB, transferând pe acesta imaginea ISO a sistemului de operare cu ajutorul programului gratuit Windows 7 USB/DVD Download Tool, pe care îl puteți descărca gratuit de aici. După ce ați descărcat și instalat aplicația, conectați la computer un stick gol cu o capacitate de cel puțin 4GB, apoi deschideți Windows 7 USB/DVD Download Tool.

creare stick windows 7

În fereastra principală a Windows 7 USB/DVD Download Tool, apăsați butonul Browse și, la deschiderea ferestrei Windows Explorer, accesați locația în care se află imaginea ISO a Windows 7, dați click pe ea, apoi apăsați butonul Open.

selectare imagine iso a windows 7

După ce imaginea ISO a fost încărcată în Windows 7 USB/DVD Download Tool dați click pe Next.

Windows 7 USBDVD Download Tool

Apăsați butonul USB Device:

USB Device

Selectați stick-ul USB pe care doriți să transferați imaginea ISO, apoi apăsați butonul Begin copying.

begin copying

În momentul în care Windows 7 USB/DVD Download Tool a terminat de transferat imaginea ISO pe stick-ul USB, închideți-l și deconectați stick-ul de la computer. Pentru a instala Windows 7 de pe acesta, configurați BIOS-ul astfel încât să booteze de pe stick-ul USB. Dacă nu ați mai instalat niciodată Windows 7, urmați pașii indicați în tutorialul „Cum se instalează sau reinstalează Windows 7„.

Dacă preferați, puteți urmări o demonstrație a punerii în practică a indicațiilor de mai sus, în video-ul postat în continuare.