Lansatorul de aplicații Chrome pentru Windows

Știați că în urmă cu aproape o lună Google a publicat Lansatorul de aplicații Chrome?!? Eu tocmai am aflat și, având în vedere că folosesc diverse servicii ale companiei, chiar îmi prinde bine!

Chrome App Launcher for Windows

Lansatorul de aplicații Chrome, după cum însuși numele-i o indică, permite accesarea rapidă a aplicațiilor instalate în Google Chrome, prin intermediul unui meniu fixat pe bara de activități a sistemului de operare Windows. Desigur, în listă lansatorului pot fi adăugate toate aplicațiile, indiferent dacă au fost sau nu create de Google.

În plus, Lansatorul de aplicații Chrome include și o casetă în care putem realiza căutări în motorul de căutare Google, în istoricul Web, marcaje, etc. Iată un exemplu:

Cautari Lansatorul aplicatii Chrome

Tot cu ocazia asta, am aflat și că Google a creat și făcut publică o nouă secțiune special dedicată aplicațiilor Desktop, adică acelor aplicații care pot fi folosite și fără a dispune de o conexiune activă la Internet. Un alt aspect interesant al acestor aplicații îl constituie și disponibilitatea lor pe mai multe sisteme de operare.

Cu alte cuvinte, indiferent dacă folosești Windows, OS X, Linux sau Chrome OS, vei putea folosi aceeași aplicație în oricare dintre acestea, dezvoltatorul nemaifiind obligat să creeze versiuni diferite pentru fiecare sistem de operare în parte.

Link | Lansatorul de aplicații Chrome