Închei un an frumos, cel mai frumos de până acum

De când sunt „pe picioarele mele” și până în 2013 n-am încetat să-mi fac planuri. La final de 2013, după un an în care aproape nimic nu a ieșit după cum am planificat și mi-am imaginat, după un an în care aproape tot ce construisem în anii anteriori s-a năruit cărămidă cu cărămidă, după un an de alergat după mai bine și-am găsit doar mai greu, am înțeles că viața nu e despre planuri, ci despre luat ca atare și trăit, așa cum e ea, cât mai plăcut cu putință.

asteptare

Dacă anii anteriori mă zbăteam să câștig și să strâng cât mai mult, în 2014 n-am zăbovit să-mi cheltui banii în tot ce-am considerat că face existența mea sau a celor apropiați mie mai plăcută. În mod ciudat, contrar așteptărilor multora mai experimentați în ale vieții de la un an trăit așa cum l-am trăit eu, se pare că voi păși în 2015 nu doar cu mai multe amintiri frumoase, ci și cu mai mulți bani în portofel și-n cont decât am făcut-o la trecerea dintre anii precedenți.

În 2014 am redescoperit multe plăceri care mi-au marcat și înfrumusețat copilăria, cum ar fi pescuitul și mersul pe bicicletă fără un destin anume, cititul, fotografiatul gâzelor și-al florilor, meșteritul tuturor chichițelor —domnește spus, „bricolajul”— și somnul de prânz.

la pescuit

albina

lotus egiptean

Dacă până în 2013 orice activitate care aducea un venit era bună, în 2014 am renunțat să mai fac ceea ce nu-mi place. Astfel, în 2014 am făcut doar design web și-am scris pe blog doar atunci când mi-a făcut plăcere să o fac, și doar despre ce m-a interesat, mi-a plăcut sau mi-a captat atenția.

Comparativ cu anii anteriori, de ce să nu recunosc, în acest an am câștigat mult mai puțin din scris, dar calitatea articolelor a crescut și asta se vede din faptul că blogul încheie anul cu numărul de articole publicate de-a lungul anului înjumătățit față de 2013, dar cu de cinci ori mai mulți vizitatori decât avea în primele luni ale anului.

blogul creste

Referitor la scris, am renunțat să mai scriu ca freelancer pentru blogurile externe și, după cum unii dintre voi ați observat, am renunțat și la a mai scrie pe alte bloguri ce-mi aparțineau, iar asta mi-a simplificat viața, mi-a oferit mai puține bătăi de cap și adus mult mai multe satisfacții.

Tot în 2014 am renunțat la autocenzură și am început să spun exact ceea ce gândesc, indiferent de consecințe, și-am început să trăiesc fără să-mi fac griji despre ce părere va avea despre mine X sau Y dacă fac asta sau cealaltă. Am făcut bine și n-am avut nimic de pierdut. Cei care nu m-au putut accepta ca atare, rude, prieteni sau cititori, au dispărut pur și simplu din peisaj. A fost alegerea lor și nu le duc dorul, ba din contră, mă bucur că am rămas înconjurat doar de cei în preajma cărora pot fi eu însumi, de cei care îmi pot respecta opiniile fără să le împărtășească, și pentru care convingerile mele politice sau religioase nu reprezintă un motiv de excludere.

Ca la fiecare sfârșit de an, deși închei de departe cel mai frumos an din viață, tot ce regret e felul în care m-am comportat din neatenție, nepăsare sau în situații tensionate, dar tot ce-mi rămâne acum este să lupt pentru a nu proceda la fel în viitor.

Despre ce voi face în 2015 am să vă spun în ultima lui zi, zi care sper să vă prindă sănătoși, voioși și mulțumiți de anul pe care îl încheiați! La mulți ani!

8 Comentarii

  1. La mulți ani !
    Îți doresc ca și în 2015 să fii la fel.
    Cred că dacă din ce în ce mai mulți am proceda ca și tine, adică să ne vedem mai mult de treburile noastre și de viața noastră și să ne intereseze mai puțin de altele, aiurea, ar fi mult mai bine pentru toți.
    Șă avem un 2015 mai bun.
    La mulți ani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.