4G-ul de la Digi e slăbuț, chiar mai lent decât 3G HSPA+ (H+)

Am activat 4G-ul pe Digi și mă așteptam să văd diferențe impresionante față de 3G HSPA+. Mint. În realitate, trebuie să recunosc, mă așteptam să fie slăbuț. Nu mă întrebați de ce, că n-am un motiv anume, dar așteptările mele nu sunt prea mari când vine vorba de RCS & RDS, și o spun în al doilea an de contract.

Digi Mobil HSPA vs. 4G

Îmi vine să rând când mă gândesc că mulți vor telefoane 4G pentru a le folosi în Digi, presupun, după ce au văzut prin recenzii rezultatele testelor de viteză făcute pe Orange sau Vodafone. Digi a intrat pe 4G cu stângul de la bun început.

TDD LTE (B38 LTE TD 2600), banda folosită de ei, e una mai specială, populară doar în China și Australia, și cu care foarte puține telefoane sunt compatibile. Gurile rele spun că au ales-o special pentru a vinde multe Allview-uri, ca să mai facă și ei un ban cinstit prin comisioane, dar știm cu toții că nu așa stau lucrurile și că aceasta a fost singura lor posibilitate de a oferi 4G. Părerea mea e că s-au grăbit cu lansarea ei, dar știți cum e, 4G dă bine în reclame.

În fine, ce vedeți mai sus e cea mai bună viteză prinsă de mine în București ieri și azi. Nu vorbesc de cea mai bună viteză prinsă în casă, ci în diverse zone ale capitalei. Și nu, nici telefonul nu e vinovat, acesta, conform testelor efectuate pe Vodafone, poate mult mai mult.

Presupun că Internetul prin rețeaua 4Ga Digi e mai lent din cauza echipamentelor, care, deși sunt convins că nu-s de proastă calitate, par a nu face față numărului mare de clienți „nelimitați” la 4€. Sau poate că sunt singurul care nu are viteze 4G de 21 Mbps, cel mai ghinionist client Digi. N-ar fi de mirare având în vedere că tocmai am descoperit că plătesc Fiberlink 300 și „mă bucur” de vitezele Fiberlink 100…

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.