Cum se accelerează oprirea forțată a programelor după apăsarea butonului End Task

Mulți utilizatori au impresia că imediat după apăsarea butonului End Task din cadrul instrumentului Windows Task Manager, procesul ori programul selectat se va închide automat și, văzând că nu se întâmplă acest lucru pe moment, aceștia repetă apăsarea crezând că sistemul de operare a desconsiderat comanda primită.

End Task

Sistemele de operare Windows, fără excepție, dau aplicațiilor un timp de răgaz de 5000 milisecunde (5 secunde), înainte de a le închide forțat la solicitarea utilizatorului. Ca orice altă caracteristică a Windows ce utilizează un temporizator, timpul de așteptare poate fi redus în funcție de preferințele utilizatorului.

Utilizatorii Windows, indiferent cât de neexperimentați ar fi, nu apasă butonul End Task de plăcere, ci doar atunci când programul a cărui oprire doresc să o forțeze, nu răspunde la comenzile primite. Din acest motiv sunt de părere că amânarea opririi forțate solicitate de către utilizator nu face altceva decât să ridice gradul de frustrare al acestuia și prin urmare, o consider o măsură de prevenție inutilă.

Pentru a reduce la 1 secundă timpul pe care sistemul de operare îl oferă programelor din momentul în care utilizatorul a solicitat expres închiderea forțată a acestora, deschideți Registry Editor și urmați în acesta calea HKEY_CURRENT_USER » Control Panel » Desktop.

În panoul din partea dreaptă a Registry Editor, localizați valoarea HungAppTimeout și faceți dublu clic pe aceasta, sau dați clic dreapta pe ea și alegeți Modify.

HungAppTimeout

În fereastra ce se va deschide, la Value data, introduceți 1000 și apăsați OK:

HungAppTimeout 1000

Pentru ca Windows să aștepte doar 1 secundă de la apăsarea de către utilizator a butonului End Task înainte de închiderea forțată a programului sau procesului selectat, ca de obicei, închideți Registry Editor și reporniți calculatorul.


Dacă acest truc v-a fost util și vreți să cunoașteți mai multe astfel de trucuri, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“ dând click aici. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.