Acces la fișiere și media streaming pentru servicii cloud multiple, prin Cumulo

Atunci când dețineți mai multe servicii de stocare în cloud, păstrarea a câte unui tab deschis pentru fiecare serviciu, poate fi destul de incomodă și confuză, indiferent de platforma, browser-ul folosit. Cei mai mari furnizori de servicii cloud, cum ar fi Dropbox, au început în cele din urmă să dezvolte aplicații dedicate Windows 8, dar ce spuneți dacă ați putea accesa mai multe servicii cloud într-o singură interfață? Acest lucru este posibil cu aplicația Cumulo pe care o găsim în Windows Store.

Cumulo

Cumulo este o aplicație simplă si intuitiva, oferind o caracteristică destul de unică în momentul de față, anume accesul la serviciile SkyDriveGoogle DriveDropboxSugarSync și Box, dintr-un singur loc.

Cumulo acceptă până la cinci servicii cloud diferite, și vă puteți conecta conturile folosind butoanele On/Off dedicate respectivelor servicii. După ce vom introduce credențialele de logare, va trebui să acordăm permisiunea aplicației Cumulo de a accesa contul respectiv. Aceste permisiuni pot fi ulterior editate, dacă doriți.

Trebuie ținut cont că în versiunea gratuită dispuneți doar de serviciile SkyDriveGoogle Drive și Dropbox. Pentru a accesa și celelalte două servicii, respectiv SugarSync și Box, va trebui să cumpărați versiunea Cumulo Pro pentru 2,49$. Odată accesate conturile respective veți găsi mai multe foldere cu aceeași denumire, PhotosVideos, etc. Deosebirea între apartenența fiecăruia dintre ele, este marcată cu un minuscul logo al serviciului respectiv.

Versiunea gratuită a Cumulo permite descărcarea, vizionarea conținutului și streaming media direct din contul cloud. Astfel, prin click-dreapta pe un fișier media, se va deschide bara aplicației, de unde puteți alege să partajați, să descărcați, să redați un fișier media, sau chiar să-l deschideți pe internet (streaming).

Cumulo: vizionare media

Butonul de partajare (share) este foarte util și la îndemână, ce permite accesul instantaneu la URL-ul fișierului pe care îl putem da prietenilor prin mail, instant messaging, etc.

Cu player-ul încorporat puteți audia, viziona fișierele media in diverse formate. În plus, pe lângă toate acestea, Cumulo mai dispune și de un photo viewer pentru imagini. Caracteristica de streaming lucrează nu doar pentru fișiere audio, dar și pentru clipuri video, de asemenea.

Pentru vizionarea în condiții optime a videoclipurilor, Cumulo ne oferă opțiunea Fullscreen. Putem de asemenea să partajăm conținutul unui întreg folder prin intermediul Share Charm. Aveți posibilitatea să partajați URL-ul folderului pe FacebookMailTwitter si orice altă aplicație Windows acceptată de App Store. În cazul în care doriți să reveniți asupra setărilor și a permisiunilor, deschideți Charm barr, apoi în secțiunea Settings, accesați Cumulo settings:

Setări cumulo

Din păcate, anumite caracteristici de bază pentru a gestiona fișierele, cum ar fi ștergerea sau redenumirea acestora, precum și încărcarea celor noi, nu sunt disponibile în versiunea gratuită, acestea fiind valabile doar în versiunea Pro, alături de alte caracteristici printre care suport pentru a folosi camera web, atât pentru fotografiere, cât și pentru înregistrare video, și posibilitatea de a adăuga conturile SugarSync și BoxCumulo funcționează pe toate versiunile de Windows 8.

Download Cumulo (link IE)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.