Activarea notificărilor actualizărilor în Windows 8

Utilizatorii noului sistem de operare Windows 8 vor observa că pictograma de notificare a actualizărilor, lipsește. Utilizatorii de Windows 7 sau a versiunilor anterioare, aveau în bara de activități aceste notificări, ori de câte ori existau noi actualizări disponibile pentru Windows:

Notificare instalare actualizari in Windows_7

Acest lucru era destul de confortabil în Windows 7, având astfel posibilitatea de a vedea ce actualizări urmează a fi instalate în calculator, și opțiunea de alegere selectivă a acestora. Acest lucru fiind posibil, doar dacă am setat ca sistemul de operare să caute actualizări și să ne anunțe prin respectivele notificări (Check for updates but let me choose whether to download and install them). Aceeași opțiune o avem și în Windows 8, însă vom aștepta în zadar acele notificări din bara de activități. Notificările de actualizări în Windows 8 sunt afișate doar în ecranul de log on, nu și pe desktop. Astfel, vom vedea o notificare în colțul din dreapta jos a ecranului de log on:

Notificare actualizari disponibile Windows 8

Microsoft precizează că motivul eliminării pictogramei de notificări este feedback-ul utilizatorilor, statistica arătând astfel pentru Windows 7:

  • 89.30% au setat Windows pentru a instala automat actualizări
  • 2,38% au optat pentru “anuntă-mă înainte de a instala”
  • 3,44% la “anunta-ma înainte de a descărca”
  • 4,88% pentru a “niciodată nu verifica pentru actualizări”

Pe scurt, aproximativ 90% din utilizatorii Windows 7 au ales instalarea automată a actualizărilor, fără a prezenta notificări sau vreo confirmare. Deci dacă ați ales să vă logați automat în Windows 8, nu veți vedea ecranul de log on, și implicit nu veți vedea aceste notificări. Va trebui să navigați periodic în Windows Updates pentru a vedea ce actualizări sunt disponibile. Asta în cazul în care nu ați setat actualizarea automată. Windows 8 Update Notifier este un program gratuit care ne informează despre actualizările disponibile ale sistemului de operare printr-un simplu pop-up în zona de notificare, System tray, apărând ca o simplă iconiță, fără a interfera cu activitatea noastră.

Rulează în mod portabil, astfel încât nu este necesară instalarea. Programul verifică pentru actualizări în mod regulat și ne informează în cazul în care sunt disponibile.

Actualizari disponibile

Dacă doriți, puteți verifica manual pentru actualizări, sau să accesați direct panoul de control Windows Updates:

Cauta actualizari

Dacă vă decideți să-l utilizați, va trebui să pornească odată cu sistemul de operare. Pentru a face acest lucru, adăugați o comandă rapidă a fișierului WindowsUpdateNotifier.exe în folderul Startup.

Locația acestui folder, pentru utilizatorul curent, este:

  • C:\Users\username\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

Iar pentru toți utilizatorii:

  • C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

În cazul în care nu doriți să instalați anumite actualizări, și le ascundeți (Hide), în panoul de control al Windows Updates, programul va continua să le arate ca fiind disponibile. Personal, îl consider foarte util, deoarece vreau să știu când și ce se instalează în propriul calculator.

Download Windows 8 Update Notifier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.