Activarea și dezactivarea modului Sleep (repaus) al Windows cu o combinație de taste

Tocmai am aflat de existența unui program gratuit care permite activarea și dezactivarea modului Sleep (repaus) al Windows cu o combinație de taste. De ce îmi place? Din simplul motiv că PC-ul nu poate fi reactivat de persoanele care au acces la el dar nu cunosc combinația de taste configurată!

Super Sleep

Programul se numește Super Sleep și după instalare îl găsiți în system tray unde, dacă faceți click dreapta pe iconița sa, veți avea acces, printre altele, la opțiunile Sleep, Shut Down, Restart, Hibernate și Settings (locul în care puteți configura combinațiile de taste cu care veți putea accesa programul, ori reactiva calculatorul din modul Sleep (repaus).

La apăsarea combinației de taste, pe desktop va fi afișată o listă asemănătoare cu cea a meniului contextual, în care veți putea alege opțiunea dorită. Dacă veți apăsa pe Sleep, calculatorul va intra în repaus și va putea fi reactivat apăsând combinația de taste corespunzătoare acestei acțiuni.

activare mod repaus în Supe Sleep

Combinațiile de taste setate implicit sunt Ctrl+F9 pentru afișarea listei de opțiuni, iar Ctrl+F10 pentru dezactivarea modului Sleep. Conform autorului, programul este compatibil cu toate versiunile Windows actuale, dar eu l-am instalat și testat doar pe Windows 8.1.

Download Super Sleep | sursa: lifehacker.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.