Cum se activează blocarea automată a calculatorului atunci când acesta nu este folosit

Din motive de siguranță, prefer ca laptopul meu să se blocheze automat dacă nu-l folosesc timp de 5 minute. Astfel, chiar dacă îl las nesupravegheat, la birou sau acasă, colegii și nepoții care mă mai vizitează din când în când nu pot să-l folosească fără consimțământul meu. Nu fac acest lucru deoarece aș avea în acesta date sensibile, ci pur și simplu datorită faptului că nu-mi place ca altcineva „să-și bage nasul în lucrurile mele” fără să știu.

blocare computer atunci cand nu este folosit

Dacă doriți să faceți același lucru, adică dacă doriți ca sistemul dumneavoastră să se blocheze în mod automat dacă nu este utilizat o anumită perioadă de timp, urmați pașii indicați în continuare.

Pentru a activa blocarea automată a sistemului atunci când acesta nu este folosit va trebui sa accesați panoul de setări a screensaver-ului. Pentru asta, în caseta Run command executați comanda de mai jos.

rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL desk.cpl,,1

În panoul Screen Saver Settings introduceți în caseta Wait numărul de minute după care doriți ca ecranul să fie blocat, bifați caseta On resume, display logon screen și apăsați pe rând butoanele Apply și OK.

Screen Saver Settings

Începând din acel moment, presupunând că ați optat pentru blocarea automată a calculatorului dacă acesta nu este utilizat timp de 5 minute, la fiecare 5 minute de inactivitate ecranul se va bloca și, dacă este activată și ați ales una în timpul configurării inițiale a sistemului, sistemul de operare va putea fi accesat doar după introducerea parolei utilizatorului.

Dacă acest truc v-a fost util și vreți să cunoașteți mai multe astfel de trucuri, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

Un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.