Cum se activează blocarea automată a Windows-ului imediat după pornirea calculatorului

Dacă ați activat autentificarea automată în Windows pentru a permite executarea programelor care trebuie să ruleze în permanență, cum ar fi managerele sistemelor de supraveghere video, serverele multimedia, serverele de fișiere sau clienții programelor de asistență de la distanță, puteți apela la un tertip simplu pentru a bloca sistemul imediat după ce programele au pornit.

comanda rapida blocare pc

Nu mă refer la reducerea timpului de inactivitate după care sistemul va fi blocat, ar fi prea enervant ca sistemul să se blocheze în timp ce citiți ceva sau v-ați îndepărtat de PC, ci de un shortcut care va bloca sistemul o singură dată, imediat după prima autentificare.

Respectivul shortcut va trebui creat (sau mutat ulterior) în folderul programelor care vor fi pornite automat de către Windows, ce poate fi accesat executând în caseta Run comanda shell:startup.

shell:startup

Pentru crearea comenzii rapide (a shortcut-ului), faceți click dreapta în respectivul folder și alegeți, în meniul contextual ce va fi afișat, opțiunea Nou » Comandă rapidă. În fereastra care se va deschide, introduceți comanda de mai jos:

C:\Windows\System32\rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation

După introducerea comenzii, faceți click pe Următorul.

creare comanda rapida

La pasul următor vi se va cere să dați un nume comenzii rapide pe care tocmai ați creat-o. Sfatul meu este să optați pentru o denumire descriptivă, pentru a nu uita în timp la ce folosește aceasta.

comanda rapida blocare pc

Pentru a vă asigura că la executarea comenzii calculatorul va fi blocat, faceți dublu click pe aceasta.

Dacă își va face apariția fereastra de logare, înseamnă că începând din acel moment, imediat după pornirea calculatorului și autentificarea automată în contul configurat, calculatorul va fi blocat și nu va putea fi folosit în lipsa voastră de către cei care nu cunosc parola.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.