Cum se activează căutările online din meniul Start al Windows 7

Pe lângă căutările realizate între programele și fișierele stocate în PC, din caseta de căutare a meniului Start al Windows 7 pot fi realizate și căutări online, dacă se activează această caracteristică a sistemului de operare în Local Group Policy Editor:

activare cautari online din meniul start

Pentru a ajunge la „Add Search Internet link to Start Menu„, introduceți în caseta Run comanda gpedit.msc și apăsați Enter sau faceți click pe butonul OK.

În Local Group Policy Editor mergeți la User Configuration » Administrative Templates » Start Menu and Taskbar.

Având selectat folderul Start Menu and Taskbar, localizați în panoul din partea dreaptă a Local Group Policy Editor opțiunea Add Search Internet link to Start Menu și faceți dublu click pe aceasta. În fereastra ce se va deschide bifați caseta Enabled, apoi aplicați modificările.

cauta online din meniul start

Când veți dori să obțineți rezultatele online a unei căutări realizate prin intermediul casetei din meniul Start, după introducerea cuvintelor cheie, apăsați pe shortcut-ul „Search the Internet„. Acest lucru va face ca Internet Browserul prestabilit să preia căutarea și să ofere rezultatele motorului de căutare pe care îl are activat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.