Cum se activează și/sau dezactivează depanarea USB în telefoanele și tabletele cu Android

Unele aplicații, cum ar fi cea despre care tocmai scriam un tutorial, vă vor solicita să activați depanarea USB, un modul care permite dezvoltatorilor și nu numai, administrarea de la distanță, prin intermediul cablului USB, a dispozitivelor cu un sistem de operare Android, de la smartphone-uri la tablete, PC-uri și wearables).

Permite, de asemenea, rularea de la distanță a unor scripturi, efectua transferuri de fișiere și modifica fișiere de sistem și/sau a aplicațiilor instalate în dispozitiv. Pe înțelesul tuturor, acest mod asigură controlul total al dispozitivului cu Android printr-o conexiune efectuată prin USB.

Activare depanare USB

Începând cu Android 4.0, activarea depanării USB se face din Opțiuni dezvoltator, care se activează după cum am explicat în tutorialul anterior.

Activarea depanării USB

Pentru activarea depanării USB, după activarea setărilor pentru dezvoltare, localizați în listă opțiunea Depanare USB și comutați butonul acesteia pe poziția Activat.

Înainte de activarea propriu-zisă, își va face apariția o fereastră care vă va înștiința că prin activarea depanării USB expuneți telefonul unor riscuri de securitate.

permiteti depanarea USB

Apăsați pe OK pentru activare. Începând din acel moment veți putea rula aplicația sau operația care vă solicita activarea depanării prin USB, dar vă recomand, din motive de siguranță, să efectuați dezactivarea acesteia de îndată ce nu mai aveți nevoie de ea.

Aplicații care pot solicita activarea depanării USB

Una dintre cele mai cunoscute aplicații care vă vor solicita activarea depanării USB este Titanium Backup, care, pe lângă efectuarea copiilor de rezervă, permite și dezactivarea și dezinstalarea aplicațiilor de sistem și a bloatware-ului.

USB debugging - Titanium Backup

Iar dacă tot am adus vorba de bloatware, o altă aplicație care nu va funcționa fără USB debugging (termenul cu care este cunoscut acest mod) este și Debloater by Gatesjunior.

Tot din rândul aplicațiilor desktop (pentru Windows, Linux sau OS X) care pot solicita activarea depanării USB se numără și Kies, software-ul oficial de restaurare, downgrade și actualizare a dispozitivelor SamsungSmart Phone Flash Tool, program special conceput pentru a permite restaurarea sau upgradarea firmware-ului telefoanelor cu procesoare MediaTek, prin urmare n-ar trebui să vă îngrijorați dacă solicitarea vine de la ele.

În schimb, dacă o altă aplicație din PC vă cere să activați depanarea USB a telefonului atunci când între ambele exista o conexiune USB, ați face bine să nu dați curs solicitării.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.