Cum se activează sau dezactivează Gadget-urile din sidebar-ul sistemului de operare Windows 7

Se poate întâmpla ca uneori, atunci când încercați să activați sau gestionați gadget-urile din Windows 7, acestea să nu fie disponibile, iar sistemul să vă afișeze mesajul „Desktop gadgets are managed by your system administrator„.

Desktop gadgets are managed by your system administrator

Mesajul poate apărea ca urmare a dezactivării Windows Gadget Platform odată cu renunțarea la caracteristicile Windows 7 nefolosite, în scopul creșterii performanței calculatorului. De asemenea, e posibil ca gadget-urile să fi fost dezactivate și din Windows Registry, caz în care va trebui să le reactivați.

Ca să nu o mai lungim, dacă după reactivarea Windows Gadget Platform mesajul continuă să apară, descărcați această arhivă rar, extrageți-i conținutul și executați fișierul .reg cu numele ActivareGadgets, pentru ca acesta să realizeze în Windows Registrii modificările pertinente.

După instalare, fără a fi necesară repornirea computerului, platforma de gestionare gadget-urilor ar trebui să poată fi accesată din meniul contextual al Desktop-ului.

gadgets

Cu alte cuvinte, dacă ați instalat în Windows Registry fișierul indicat mai sus, la apăsarea opțiunii Gadgets, panoul de gestionare a gadget-urilor ar trebui să-și facă apariția.

Dacă la un moment dat (pentru o performanță mai bună a sistemului, sau din orice alt motiv), doriți să dezactivați gadget-urile Windows 7, executați fișierul .reg de dezinstalare, aflat în arhiva descărcată cu numele DezinstalareGadgets.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.