Cum se activează închiderea automată a programelor la oprirea calculatorului

Se poate întâmpla ca imediat după apăsarea oricăruia dintre butoanele Shut down, Log off sau Restart, Windows să ne ceară să confirmăm că dorim să ducem la bun sfârșit sarcina prin închiderea forțată a programelor care împiedică executarea acesteia.

programs still need to close

Pentru a reduce timpul de oprire sau repornire a calculatorului, putem configura sistemul de operare Windows 7 astfel încât să nu ne mai ceară confirmarea în astfel de situații, ci să închidă în mod automat programele ce împiedică oprirea sau repornirea.

Ca și în cazul WaitToKillAppTimeout și WaitToKillServiceTimeout, setarea despre care vă vorbesc trebuie realizată în cadrul regiștrilor sistemului de operare. Așadar, deschideți instrumentul Registry Editor și accesați cu acesta calea HKEY_CURRENT_USER » Control Panel » Desktop.

Localizați în panoul din dreapta al Registry Editor valoarea AutoEndTasks și faceți dublu click pe aceasta, sau dați clic dreapta pe ea și alegeți Modify.

AutoEndTasks

Pentru a activa închiderea forțată a proceselor programelor ce împiedică oprirea sau repornirea calculatorului după scurgerea timpului indicat în cadrul valorii HungAppTimeout, introduceți în caseta Value data a valorii AutoEndTasks cifra 1.

AutoEndTasks Registry » 1

Cum facem de obicei atunci când modificăm valori importante în regiștrii sistemelor de operare Windows, salvați modificările apăsând butonul OK, închideți Registry Editor și reporniți calculatorul pentru aplicarea noilor setări.

Începând cu următoarea oprire sau repornire a computerului, de fiecare dată când un proces al oricărui program aflat în execuție împiedică oprirea sau repornirea, acesta va fi închis în mod automat de către sistemul de operare, fără a mai fi necesară intervenția utilizatorului.


Dacă acest truc v-a fost util și vreți să cunoașteți mai multe astfel de trucuri, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“ dând click aici. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

4 Comentarii

  1. nu imi apare in registri ‘AutoEndTasks”‘ mai exista si alta varianta ca windows-ul sa opreasca toate programele inainte sa se inchida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.