Cum se activează modul „reader” (cititor) al Chrome

Pentru a citi mai ușor articole ori șiruri de conversații de pe forumuri, foloseam Readability, dar Google a introdus în noua versiune a browserului Chrome capacitatea de a face practic același lucru pe care îl face această extensie, însă fără ajutor extern.

cum se activează reader mod in google chrome

În momentul de față, singura posibilitate de a dispune de opțiunea ce comută Chrome în modul „reader” (cititor) pentru a face mai ușoară lectura conținutului site-ului Web accesat, trebuie să apelăm la un mic truc.

Trucul constă în adăugarea textului –enable-dom-distiller după ținta scurtăturii cu care lansăm browserul Google Chrome. Acest lucru poate fi făcut în două feluri, dar eu am să vă prezint doar varianta pe care o consider cea mai simplă.

Dacă aveți pe desktop o scurtătură spre Google Chrome, înainte de a continua ștergeți respectiva scurtătură! Faceți click dreapta într-o porțiune goală a spațiului de lucru și alegeți New » Shortcut. În fereastra ce se va deschide, la Type the location of the item introduceti adresa de mai jos:

Pentru sistemele de 64 de biți:

"C:Program Files (x86)GoogleChromeApplicationchrome.exe" --enable-dom-distiller

Pentru sistemele de 32 de biți:

"C:Program FilesGoogleChromeApplicationchrome.exe" --enable-dom-distiller

La pasul următor, Type a name for this Shortcut, introduceți Google Chrome. Apăsați Finish.

Deschideți Google Chrome dând dublu click pe shortcut-ul pe care tocmai l-ați creat, accesați orice site doriți, apoi activați din meniu opțiunea Faceți conversia paginii. Veți vedea că toate elementele de decor ale site-ului dispar, iar conținutul este afișat ca pe un ebook reader.

9 Comentarii

    1. Care este versiunea Google Chrome instalată? (e disponibilă în „Despre Google Chrome”).

    1. 41.0.2272.89 e versiunea folosită de mine. E important ca Google Chrome să fie lansat de pe shortcut-ul creat.

    2. am facut update la chrome si acum am aceeasi versiune de chrome ca tine si imi apare conversia doar ca e in engleza , distill page

    3. Dacă Google Chrome e în engleză, evident, și opțiunea e tot în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.