Cum se activează notificarea prin SMS a evenimentelor din Google Calendar

Puțini utilizatori ai Google Calendar știu că pot primi notificări prin SMS de la acesta pentru fiecare eveniment în parte, dacă și-au configurat numărul de telefon în Google Calender și dacă, în proprietățile evenimentului, au solicitat / activat acest tip de memento.

Având în vedere că aproape toți deținătorii de smartphone-uri dispun și de un pachet de date, în cele mai multe cazuri este suficientă activarea în Google Calendar a trimiteri unei notificări prin email, dar cum există și situații în care, dintr-un motiv anume, dezactivăm conexiunea de date (eu fac asta, de regulă, pentru a prelungi autonomia), notificarea nu va ajunge la noi. În astfel de situații, notificarea prin SMS cred că este cea mai bună soluție.

Activarea notificărilor prin SMS de la Google Calendar


Pentru activarea notificărilor prin SMS, înainte de toate va trebui să indicați serviciului Google Calendar numărul de telefon la care doriți să primiți mesajele. Puteți face acest lucru accesând în meniul Google Calendar panoul Setări.

setari google calendar

În continuare, faceți click pe tab-ul Telefon mobil:

După ce alegeți țara în care vă aflați, introduceți numărul de telefon și apăsați Trimite un cod de verificare pentru a confirma că ați introdus corect numărul de telefon și că notificările vor ajunge în telefonul vostru, nu în telefonul altei persoane.

configurare telefon mobil google calendar

După câteva secunde veți primi un mesaj SMS ce conține codul de confirmare a numărului de telefon. Introduceți acest cod în caseta dedicată acestei acțiuni, apoi apăsați butonul Configurare încheiată.

confirmare cod

Asocierea notificării prin SMS la crearea unui eveniment


Pentru a primi mementouri prin SMS nu este suficientă activarea serviciului. Pentru asta, la crearea fiecărui eveniment va trebui să indicați serviciului Google Calendar că doriți notificarea prin SMS înainte ca evenimentul să aibă loc.

notificare sms

Pentru a activa notificarea prin SMS a unui eveniment existent, faceți click pe acesta, apoi pe link-ul Modificați evenimentul:

modificati evenimentul

Salvați modificările și uitați de griji! Google Calendar, în funcție de setările făcute, vă va trimite un mesaj SMS pentru a vă anunța că evenimentul va avea loc în curând. În acest fel vă asigurați că nu veți uita întâlnirile importante, programările la medic sau zilele de naștere ale prietenilor.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.