Actualizările dese ale firmware-ului nu reprezintă neapărat un lucru bun, de preferat, în cazul telefoanelor (Android)

Între a nu primi niciodată actualizări și a primi des, evident, e de preferat prima variantă, dar actualizările dese ale firmware-ului telefoanelor inteligente nu reprezintă neapărat un lucru bun. De exemplu, firmware-ul telefonului meu a primit două actualizări în mai puțin de o lună, dar în niciuna dintre ele nu au fost remediate toate problemele identificate de mine.

Firmware Meizu MX5

Meizu MX5 rulează, după cum v-am mai spus, Flyme OS, un sistem de operare nou pe piață, bazat pe Android. Fiind nou, e și „crud”, drept care e normal ca actualizările să apară mult mai des decât în cazul altora precum Oxygen, CyanogenMod, șamd.

Astfel, actualizările acestea dese demonstrează un singur lucru: firmware-ul a fost lansat prea devreme, e incomplet, plin de bug-uri sau instabil. Un telefon de acest gen trebuie neapărat evitat, desigur, asta dacă nu facem parte din aceeași categorie de utilizatori.

Mie, de exemplu, îmi place să văd cum un produs nou, hardware ori software, crește și se dezvoltă, dar dacă preferați dispozitivele care funcționează aproape perfect din start, atunci ar trebui să evitați smartphone-urile a căror firmware-uri sunt actualizate des fără a schimba sufixul sistemului de operare Android.

Ca să vă faceți o idee, bug-urile remediate în noua versiune a firmware-ului smartphone-ului Meizu MX5 nici n-ar fi trebuit sa existe la momentul lansării primei versiuni:

 • Fix: Even now lock screen notification that the problem at the bottom of the screen.
 • Lock screen charging icon does not go away even after you unplug a charger now: Repair.
 • FIX: even now unable to load a lock screen wallpaper problem.
 • Fix: fast charge slowdowns problem.
 • Fix: Even now automatically restart problem.
 • FIX: After sporadic power failure problem fingerprint recognition.
 • FIX: After customizing the wallpaper used for a period of time will stretch wallpaper problems.
 • Fix: Problems after rubbish micro letter download package does not display the expression.
 • FIX: harassment interception, the interception record of bad press in response to regional problems.
 • FIX: When third-party applications to select the file, it will show the problem of lock directory.

Dar actualizările dese cresc vânzările dispozitivelor. Această practică a devenit, total greșit, sinonimul calității, dar ar fi trebuit să fie percepută astfel doar atunci când, imediat după lansarea unei noi versiuni a Android, fabricantul dispozitivului ce-l porți în buzunar lansează un nou firmware bazat pe acesta, lipsit de bug-uri sau fără a veni la pachet cu unele cu adevărat enervante, contraproductive.

Fabricanții „mari” de smartphone-uri, iar când spun asta îmi vin în minte Samsung și LG, ne-au obișnuit cu dispozitive care, o dată lansate pe piață, deși sunt capabile din punct de vedere al caracteristicilor, primesc noile versiuni Android doar dacă se aliniază planetele, plouă în deșert sau ninge în Uruguay.

Așa s-a ajuns că acum, mulți dintre noi, atunci când primim update-uri prin OTA avem mini-orgasme și nu ne descurajează faptul că trebuie să reinstalăm și reconfigurăm zeci de aplicații pentru ca totul să funcționeze așa cum ar trebui.

6 Comentarii

 1. Salut Cristiane.Ceea ce ai prezentat mai sus reprezintă un punct de vedere.Eu am un altul precum că marii producători nu mai sunt interesați să mai updateze sistemele deoarece s-au văzut cu banii în buzunar și nu au încheiat un contract cu cineva în privința asta.Se alocă resurse doar pentru noi modele și pentru promovare.Societatea de consum trebuie susținută. Meizu e nou pe piață și trebuie să performeze, să dea din coate puternic pentru a-și face loc la masa consacraților.Nu știu cum e sistemul de pe el dar eu i-aș pune un Cianogen.

  1. E foarte OK și se îmbunătățește permanent. Un CyanogenMod pentru el n-are cum să apară prea curând, iar asta deoarece Meizu e companie cunoscută pentru faptul că „pun bețe în roate” când vine vorba de dezvoltarea de ROM-uri custom.
   Altfel, Meizu actualizează des fiindcă a lansat pe piață un sistem nepregătit, dar tu poți motiva existența acestor actualizări după cum preferi, nu mă deranjează. Eu știu doar că la Redmi 1S n-am primit atâtea update-uri, dar nici n-am întâlnit aplicații care să nu funcționeze pe el.

 2. Salut. Am o intrebare simpla ca sa stiu daca se merita achizitionarea unui telefon Meizu in viitor.
  Sistemul de operare al lui merge mai fluent si stabil decat la un model de top Allview? Fara sa facem comparatie intre specificatii,ma refer strict la experienta de utilizare al Flyme OS.

  1. Flyme OS e la început de drum, dar chiar și așa este incredibil de rapid. Singura chestie care nu-mi place la Meixu MX5 e că nu este compatibil cu unele aplicații mai puțin populare, care fie nu se instalează, fie nu fac ceea ce ar trebui să facă, dar sunt convins că această problemă se va rezolva în cel mult 2-3 luni.
   Pentru a-ți răspunde la întrebare, da, telefoanele Meizu merită cumpărate. Referitor la comparații cu modele de top ale Allview, habar n-am,că n-am avut ocazia să butonez un astfel de telefon.

  2. Multumesc de raspuns.Am vrut o comparatie cu marca Allview deoarece stiu ca ei au probleme software la majoritatea terminalelor.Eu sincer prefer telefoanele produse de LG.Am avut 3 buc pana acum,numai ca au devenit cam scumpe de la un timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.