Cum se adaugă opțiunile „Copy to Folder” și „Move to Folder” în meniul contextual (meniul click dreapta)

Pentru a putea copia sau muta mai rapid fișiere dintr-un folder în altul, putem adăuga în meniul contextual (lista afișată la realizarea unui click dreapta pe fișiere sau foldere) opțiunile „Copy to” și „Move to”, instalând manual cheile necesare în regiștrii sistemului de operare, sau utilizând în acest scop aplicația gratuită Universal Windows Tweaker.

Adăugarea opțiunilor Copy to Folder și Move to Folder cu U.W.T.

Pentru a adăuga opțiunile „Copy to Folder” și „Move to Folder” utilizând programul gratuit și portabil Universal Windows Tweaker, după ce l-ați descărcat de aici, rulați-l și accesați ramura „Additional Tweaks„.

În aceasta, în cadrul panoului Useful Context menu for Files and Folder, bifați casetele Show „Copy to Folder” și Show „Move to Folder”:

activare copy si move to folder

După selectarea casetelor indicate mai sus, apăsați butonul Apply, închideți programul și verificați că în meniul contextual al folderelor și fișierelor au fot adăugate opțiunile „Copy to Folder” și „Move to Folder”:

copy si move to folder in meniul contextual

În cazul în care opțiunile nu sunt afișate, e posibil ca sistemul să trebuiască repornit. În cazul în care nici după repornire nu apar respectivele opțiuni, rulați programul cu permisiuni de administrare (click dreapta pe executabilul său » Run as administrator).

Adăugarea opțiunilor Copy to Folder și Move to Folder instalând cheile necesare în regiștrii

De asemenea, puteți adăuga opțiunile „Copy to Folder” și „Move to Folder” în meniul contextual instalând cheile necesare în regiștrii sistemului de operare Windows 7. Pentru asta, descărcați de aici arhiva rar ce le conține, apoi instalați-le dând dublu click pe fiecare în parte și confirmând, atunci când vi se va cere, că doriți instalarea lor:

adaugare informatii in registrii windows

După instalarea opțiunilor, de fiecare dată când le veți alege în meniul contextual afișat la realizarea unui click dreapta pe un folder sau fișier, se va deschide o fereastră a Windows Explorer în care va trebui să alegeți folderul în care doriți să le copiați sau mutați.

Dacă v-a plăcut acest truc și vreți să mai cunoașteți și altele, vă invit să vizitați arhiva etichetei Trucuri Windows. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

2 Comentarii

  1. Multumim pentru interesantele trucuri, am invatat si mai avem multe de invatat.
    As vrea sa maresc fontul din caseta de dialog ,,click dreapta”. cum procedez?
    Toata stima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.