Adevăratul scop al concursului „Oul de 1000 de lei”…

Poate ați auzit de concursul „Oul de 1000 de lei„, organizat de hunedorenii mei bravi Sebastian și Denisa, în colaborare cu ziarul Glasul Hunedoarei și Avis 3000. În cazul în care n-ați auzit, nu-i nimic, vă pun eu la curent foarte rapid: se ia o mână de ouă, se numerotează, se ascund printre arbuștii din Parcul Dendrologic din Simeria pentru a fi descoperite și ajuta norocoșii să se califice în finala în care vor avea posibilitatea să găsească oul pentru care vor fi recompensați cu 1000 de lei; noi, desigur.

Parcul Dendrologic din Simeria

Bun, acum să vă spun cum văd eu lucrurile, dar și de ce le văd așa, având în vedere că am o slăbiciune pentru tot ce înseamnă promovarea frumuseților Hunedoarei.

Organizatorii…

Pe Sebastian îl știu de vreo doi ani, când am nimerit la el pe blog cu-nu-mai-știu-ce-ocazie; tot atunci am aflat că suntem vecini și, chiar am coincis de câteva ori în niște localuri din HD; n-am îndrăznit să-l întreb de sănătate și nici n-am simțit nevoia să-i strâng mâna (nu, nici măcar cu ușa).

Pe Denisa, în schimb, nu o citesc. Am încercat, sincer vă spun, dar cum articolele ei nu prea-mi atingeau coardele ce trebuiau atinse, m-am dat bătut. În schimb, o citește Oana, zi de zi chiar, iar asta mă face automat un abonat indirect și involuntar al blogului ei.

Glasul Hunedoarei nu-l citesc, dar am un motiv bun să nu o fac: nu mai locuiesc în Hunedoara.

Lui Avis 3000 i-am mâncat ouăle și puii încă de pe vremea când băbuțele de la bloc le priveau pe primele ca pe Mesia. Da, domniile lor erau convinse că „Regularizarea va veni atunci când oul va costa 500 de lei!„.

Premiul…

E oul de 1000 de lei ce va putea fi găsit duminica viitoare, adică pe 25 august, de către oricare dintre cei care s-au calificat în prima etapă a concursului, la care se adaugă vizita în minunatul colț de rai, cunoscut sub numele de Parcul Dendrologic din Simeria.

Câștigătorul…

Deși mai este unul, marele și principalul câștigător este însuși Parcul Dendrologic, sau ar fi trebuit să fie… Ba nu! Trebuie să fie! Asta cu toate că nu înțeleg de ce în campania asta nu s-au implicat, necondiționat, toți cei care se implică în altele, pentru o bere sau o farfurie de supă.

Sincer acum, unde-s bloggerii care au participat la Vizită în HD? În afară de Chinezu, care a coborât din slava sa și menționat campania (din umilul meu punct de vedere, mai mult pe fugă, dar merge), zău dacă am mai văzut la careva vreo mențiune ori implicare.

Cum poți uita atât de rapid „…cea mai veche și valoroasă colecție de plante exotice și autohtone din România„?!?

E simplu, chiar nu poți! Iar dacă nu mă credeți, faceți și voi o vizită, un popas măcar, atunci când aveți drum prin apropiere, la parcul acesta minunat și veți vedea că știu despre ce vorbesc și-mi veți da dreptate! Tot cu acea ocazie veți înțelege și de ce campania asta cu oul de 1000 de lei nu m-ar fi interesat deloc, absolut deloc, dacă oul cu pricina ar fi fost ascuns printre cofrajele de pe rafturile magazinelor.

Asta așa, ca să nu aibă nimeni impresia că Avis 3000 are atât de multe de câștigat de pe urma acestui concurs pe care l-a sponsorizat, ci că motivul real este promovarea adevăratei comori, nicidecum a celei vânate de participanții la concurs!

Sebastian, Denisa, Glasul Hunedoarei și Avis 3000, datorită acestei inițiative, și-au câștigat neprecupețit, pentru totdeauna, tot respectul și aprecierea mea! Atât am avut de spus!

Foto: © Marian Lucian – Un fotograf foarte talentat, autor al proiectului „Când spun Hunedoara, spun Acasă„.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.