S-a cam ales praful de recenzia lui Meizu MX5

V-am promis un review al Meizu MX5 pentru mâine, dar mă văd nevoit să amân publicarea sa încă vreo câteva zile, iar asta deoarece duminica trecută a fost publicat update-ul la Flyme OS 5 (Android 5.1), care a remediat 98% dintre problemele experimentate în firmware-ul cu care l-am primit și folosit în prima săptămână, și în jurul căruia concentrasem cea mai mare parte a review-ului. Cu noul firmware, instalat marți, am un telefon nou, deci și experiențe noi.

Meizu MX5 - noul firmware

Cu firmware-ul original, 4.5.2.4U, de exemplu, nu puteam asculta radio prin Wi-Fi, conexiunea fiind întrerupă după ce telefonul intra în stand by la fiecare 3 minute. Aceasta nu oferea acces rapid la panoul de setări, că nu exista o astfel de opțiune în sertarul notificărilor, trebuia să păstrezi iconița pe ecranul Home pentru avea setările la îndemână.

Focalizarea în tipul fotografierii se făcea destul de greoi și, de cele mai multe ori, fotografiile ieșeau blurate, de o calitate mediocră deși senzorul camerei principale este unul dintre cele mai bune pe care le găsești într-un smartphone actual.

Apropo, niciuna dintre pozele de mai sus nu au trecut prin niciun fel de postprocesare, ci doar le-a fost aplicat un watermark de către plugin-ul WordPress, dar le-am încărcat și pe Imgur, unde le puteți vedea inclusiv fără watermark.

Deblocarea pe baza amprentei se făcea rapid, dar în 95% din cazuri nu reușeai să deblochezi telefonul din prima. Cu noul firmware am văzut mult mai rar avertismentul „fingerprint mismatch”, de cel mult trei ori până acum.

Altfel, Meizu MX5 nu e genul de telefon de care te plictisești în prima săptămână, dar nu este nici vârful de gamă pe care-l credeai înainte să-l cumperi, iar asta deoarece Flyme OS e tradus parțial, versiunea cea mai actualizată, A, nu vine cu magazinul Play, ci trebuie să instalezi din magazinul chinezesc un chit numit Google Installer, dar asta după ce ai instalat manual mai întâi versiunea pentru dispozitive arm64-v8a a Google Play Services.

Din fericire, trecerea de la un firmware la altul se face prin descărcarea noii versiuni în memoria internă și executarea acesteia. E vorba de un fisier „update.zip” care automatizează migrarea între versiuni și actualizarea.

Cam asta ar fi pentru moment. Din experiențele avute cu el în cele două săptămâni de utilizare vă pot spune că sunt mulțumit de alegerea făcută și că mă bucur că n-am optat pentru Zuk Z1 sau OPT.

8 Comentarii

  1. Pai in comparatie cu cubot, mi se par super,sincer.Fata de un dslr… mai e mult pina departe.Sau tu la ce te raportezi, si ce camere foto pe tel. crezi ca sunt recomandate?

  2. Nu este asa stralucit Meizu pe partea de fotografie. Si pe MX4 il faceau la poze alte modele din china, cum ar fi ZOPO, etc. Pozele sunt mediocre, nu sunt nicidecum bune. S6 e mai bun la poze.

  3. Mda. Pozele sunt putin cu tenta pe galben sau nitel ingalbenite sa zic asa din cauza soarelui, altele un pic cam intunecate si copacii putin cu tenta prea pe galben tot din cauza soarelui cred. Oricum, sunt acceptabile pozele, unele din ele au iesit mai bine. Dar cu siguranta sunt si alte telefoane si chiar si din china de acolo care face pozele mai bine decat asta si dupa cum spuneam ZOPO e unu dintre ele. Ma refer doar pe partea de fotografie.

  4. Pozele ies „arse” in lumina puternica. De asemenea, exista mult zgomot in poze precum si procesari nereusite la colturi. Aceleasi probleme sunt si la Meizu Pro 5 (21 MP) pe care l-am avut si l-am vandut din acelasi motiv.
    In rest, ma bucur ca am reusit sa am un telefon, chiar si pentru cateva zile, cu Flyme. Este pur si simplu cel mai tare skin Android, iar viteza de procesare uluitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.