Wisacom WS-HP800: antena wireless TP-Link 2.4GHz 8dBi vs. antena wireless stock 5dBi

Wisacom WS-HP800, Wisacom WS-HP1000 și Alfa AWUS036H sunt cele mai bune adaptoare Wi-Fi pentru monitorizarea rețelelor wireless, iar asta deoarece au în construcția lor chipset-ul Realtek RTL8187L. Toate vin însoțite de câte o antenă de 5 dBi omnidirectională, de foarte bună calitate.

comparatie antene wireless

Crezând că fac un lucru bun, după ce m-am văzut cu adaptorul WS-HP800 în mână, am cumpărat o antenă TP-Link 2.4GHz de 8dBi pentru a îmbunătăți puterea și calitatea conexiunii wireless, dar acum, după tot felul de teste și măsurători făcute atât din Linux cât și din Windows, nu pot spune că am cheltuit inteligent cei 30 de lei dați pe antenă.

Am făcut diverse teste, dar cel mai clar este cel efectuat cu Vistumbler, așadar voi folosi informațiile oferite de acesta pentru a vă arăta diferențele dintre antena TP-Link 2.4GHz de 8dBi și cea stock a WS-HP800 de 5 dBi și tot 2.4 GHz.

TP-Link 2.4GHz 8dBi vs. Stock

TP-Link 2.4GHz 8dBi

Stock 2.4 GHz 5dBi

Dar să vă arăt o comparație și mai precisă:

53dBm

54dBm

Le-am dat câte o oră fiecăreia. Cel mai puternic semnal a fost recepționat de antena TP-Link, dar, după cum vedeți mai sus, diferența de 2 dBm nu-i chiar atât de mare încât antena să merite 30 de lei + conviețuirea cu o antenă dublă ca mărime față de cea stock.

Well, în cazul de față mărimea nu contează! Cu alte cuvinte, dacă vreți să faceți un upgrade al antenei/lor routerului sau adaptorului Wi-Fi, nu alegeți această antenă dacă cea actuală este de 5 dBi sau mai puternică. Pur și simplu nu merită prețul și deranjul!

Dacă nu recepționați bine semnalul Wi-Fi transmis de router din cauza pereților sau al distanței și sunteți nevoiți să faceți ceva pentru a îmbunătățiți conexiunea, optați pentru o antenă direcțională.

10 Comentarii

    1. Wisacom se fabrică și este disponibil doar în Spania. Singura soluție e să-l comanzi de acolo. Alfa AWUS036H îl găsești în România la diverși, inclusiv Wifimag. Din gama produselor Alfa, sfatul meu este să AWUS036H, acesta având chipset Realtek, care, în opinia mea e mult mai bun decât Atheros pentru rețele b/g.

    1. Întreb fiindcă am văzut că au o Yagi de care sunt interesat, la preț bun, și cum nu s-au ostenit să publice descrierile în Ro, fiind tot un copy & paste acolo, nu mi-au inspirat prea multa încredere.

  1. salutare. daca se poate, vreau sa stiu cum se comporta adaptorul Wisacom comparativ cu alfa 036h. am stat mult in cumpana daca sa-l cumpar sau nu. pe langa alfa am facut rost de wifistation atat extern cat si cel planar. pot spune ca pentru decriptare sunt mai sensibile ca alfa si sunt peste renumitul LLink 1002. ma refer la utilizarea in wifislax ca asta folosesc.

    1. Testate pe Wifiway, Wifislax, BackTrack și Kali, Wisacom e la același nivel cu Alfa 36H, dar se încălzește ceva mai tare. Faptul că Wifistation-ul e mai rapid se datorează chipsetului AR9271, care din acest punct de vedere este superior RTL8187L.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.