Aplicarea efectului de transparență (Aero Glass) în Windows 8

Pe lângă înlocuirea meniului Start, eliminarea efectului Aero Glass a fost una dintre schimbările cele mai notabile din Windows 8. Aceasta a fost o mișcare pentru a face casetele de dialog să arate în armonie cu noile principii moderne de design UI. La urma urmei, bordurile translucide ale efectului Aero Glass nu prea se potrivesc cu adevărat cu colțurile pătrate și elementele grafice opace ale noului aspect. Cu toate acestea, mulți utilizatori de Windows 8 caută modalități de a obține vechiul aspect din Windows 7.

Există un mic program, Aero8Tuner, creat de același dezvoltator, care ne permite să facem bordurile ferestrelor transparente, dar mai mult distorsionează aspectul ferestrelor atunci când trebuie să le mutăm pe desktop. Această distorsiune se datorează faptului că Windows 8 nu este suficient de rapid în redesenarea ferestrelor Aero astfel, ca să se obțină un efect stabil.

WinaeroGlasss

WinaeroGlass, este un alt instrument pentru a aduce înapoi efectul Aero Glass în Windows 8, cu excepția faptului că aceasta funcționează foarte bine, fără neajunsurile amintite mai sus.

Când veți rula micul program, nu vă alarmați de lipsa vreunei interfețe, nici nu are niciuna. Tot ce trebuie să faceți este să dați dublu click pe executabil, restul se execută automat. Trebuie să țineți cont de faptul că de fiecare dată când reporniți computerul sau aplicați o altă temă, veți pierde transparența, și va trebui să rulați WinaeroGlass din nou. Pentru a evita rularea sa după fiecare restart, puteți crea un shortcut în folderul StartUp.

WinaeroGlass se află în stadiul alpha, dar, după spusele dezvoltatorului, se lucrează la o interfață grafică cu mai multe opțiuni, inclusiv efectul de blur al bordurilor ferestrelor, caracteristică foarte interesantă dar și utilă pentru a ne focusa atenția pe conținutul ferestrei active, după părerea mea.

Download WinaeroGlass

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.