Aplicație care-ți amintește să-ți iei pastilele la intervalul de administrare prescris de medic

În urmă cu vreo trei săptămâni a început să mă supere rău de tot ochiul drept. Am refuzat să apelez la Google și automedicație, am mers la oftalmolog, care mi-a prescris un gel, Virgan, din care trebuia administrată câte o picătură de cinci ori pe zi, și Lubristil (lacrimi artificiale).

probleme vedere

Fiind conștient că după ce mă așez în fața computerului mă mai ridică de acolo doar foamea și pompierii, am căutat soluții care să mă anunțe că a sosit momentul administrării medicației conform intervalului orar prescris de medicul oftalmolog.

N-am vrut să apelez la alarme fiindcă alarmele nu mă avertizează că termin „stocul” de gel sau că am ajuns la finalul tratamentului. Am căutat și într-un final am găsit o aplicație pentru Android care să facă toate astea: Medisafe.

Aplicația permite configurarea avansată a administrării medicamentelor. De exemplu, îi poți indica doza prescrisă (de X ori/zi), momentul propice pentru administrare (înainte sau după masă), stocul de tablete rămase și momentul optim pentru solicitarea unei noi rețete.

De asemenea, aplicația mai permite și gestionarea programărilor, a rezultatelor analizelor și a datelor de contact ale medicilor care au prescris medicația respectivă, funcții utile nu doar pacientului, ci și însoțitorului său în caz de nevoie.

În concluzie, dacă veți avea de urmat un tratament și nu doriți să-l administrați după cum o facem de mai bine de doi ani majoritatea dintre noi, amintiți-vă de această aplicație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.