O aplicație Android și iOS pentru recăpătarea formei fizice

Având un stil de viață sedentar și fiind conștient de problemele de sănătate cu care acesta vine la pachet, mă mint că după ce se mai răcorește sau încălzește —în funcție de anotimpul în care am avut „revelația”— voi începe să alerg și fără a fi încurajat de o haită de maidanezi turbați sau în urma autobuzului, îmi spun că voi face exerciții, că mă voi înscrie la sală, etc.

fugind dupa autobuz

Dar timpul trece și eu nu m-am înscris nici măcar la… Sala Regatului, și descopăr, cu fiecare zi care trece, că sunt tot mai în formă, mai în formă de cozonac. E clar că mersul la sală nu e pentru mine, că la cinema și la teatru am mers mult mai des, inclusiv pe arșiță sau ger, drept urmare am renunțat la aceste planuri mărețe și-am căutat alternative mai accesibile.

Printre astea din urmă se numără cele pe care le găsim pe YouTube sau în DVD-urile primite cadou la achiziționarea tigăilor și aspiratoarelor miraculoase, sau disponibile, sub forma unei aplicații de fitness, în diversele magazine de profil pentru dispozitivele mobile.

Ultima variantă mi s-a părut cea mai adecvată având în vedere că, de când mă număr printre fericiții posesori al unei brățări Mi Band am avut grijă, oferindu-mă să fac cumpărăturile sau refuzând mediile de transport și liftul, să nu închei ziua fără a fi contorizat cel puțin 12000 de pași. Pentru o persoană normală nu e mult, dar pentru mine este suficient încât să conteze.

De aproape două săptămâni am început să încerc tot felul de aplicații pentru fitness, pe care le-am folosit în paralel. În urmă cu 2-3 zile le-am eliminat pe toate mai puțin cea despre care vă voi vorbi, pe scurt, în continuare: 7 Minute Workout.

Versiunea pentru Android, cea utilizată de mine, vine cu patru moduri de lucru a câte șapte minute fiecare. Spre diferență de primul, care este deblocat încă de la bun început, celelalte pot fi deblocate contra cost sau vizionând o reclamă video de câteva secunde.

Fiecare mod include instrucțiuni și chiar mici tutoriale video, postate pe YouTube, care pot fi accesate direct din aplicație. Primul, cel clasic, este compus din treisprezece exerciții a câte treizeci de secunde fiecare, despărțite de pauze de zece secunde.

Cele șapte minute de exerciții par un mizilic, dar dacă se adeverește că așa și este, aplicația permite repetarea sau creșterea duratei fiecăruia în parte, modificări ce pot făcute din panoul propriu de configurare. La mine încă nu e cazul…

De asemenea, aplicației 7 Minute Workout îi poate fi activată sincronizarea cu Google Fit, o funcție foarte utilă dacă folosiți un ceas, o brățară inteligentă sau o altă aplicație pentru a vă contoriza activitatea fizică zilnică.

După cum vă relatam și mai sus, nu o folosesc de foarte mult timp, încă sunt în prima etapă tipică pentru un sedentar profesionist (a se citi „febră musculară”), dar completarea fiecărui circuit, ce reușește să mă trimită la duș de fiecare dată, îmi dă de înțeles că funcționează.