Dacă James Bond ar folosi Android, aceasta ar fi aplicația sa de notițe

Dacă nu vreți ca memento-urile cu programările la dentist sau frizer, lista de cumpărături și alte asemenea notițe deosebit de importante să ajungă la persoane neautorizate atunci când pierdeți smartphone-ul sau acesta vă este furat, ColorNote este soluția!

ColorNote

Și este soluția ideală deoarece, dacă veți opta pentru sincronizarea notițelor logându-vă folosind contul creat în aplicație sau un cont Google sau Facebook, notele sunt criptate folosind standardul AES înainte de încărcarea lor în cloud.

Ce-mi place mie la ea în mod special e că oferă posibilitatea creării de checklists, format foarte util pentru crearea listelor de cumpărături. Până nu demult foloseam Wunderlist în acest scop, dar în timp am ajuns la concluzia că am nevoie de ceva mai simplu, iar ColorNotes pare a fi alternativa pe care o căutam.

ColorNote - memento

Organizarea pe culori (pe care eu le folosesc în astfel de aplicații pentru a determina gradul de importanță al fiecărei notițe), mă duce cu gândul la post-it-urile adezive pe care le foloseam cândva la birou. Îmi mai place și crearea de mementouri, în special funcția „pin to status bar”, care ține nota în bara de notificări și care în cazul meu s-a adeverit a fi foarte utilă pentru a-mi reaminti de chestii pe care altfel le-aș fi uitat cu listă cu tot.

În fine, ColorNote e o aplicație simplă, dotată doar cu funcții într-adevăr utile în cazul aplicațiilor de acest gen. Un punct negativ, dacă contează pentru voi limba de afișare, ar fi că nu veți avea meniurile și opțiunile în română, ci în engleză. E disponibilă gratis pentru Android și o puteți descărca din magazinul Play.

12 Comentarii

 1. Scuza-mi off topic-ul dar astept sa apara undeva, in vreun colt de pagina,pe main un mic buton sau alte optiuni, de exemplu prin sms,de donare facultativa.Iata cum un gold de pe un joc poate fi si cumparat, desigur, cu bani reali. Recunosc ca si eu ca multi altii mai cumparam gold la oferte de minimum 100% bonus, duminica.

  In a doua imagine sunt si optiuni de plata, la alegere si multe. Nu are tva si/sau alte taxe ascunse. E o idee si cred ca merita dusa pana la capat. De acolo am avut această idee (screenshot 1, screenshot 2).

  1. Nicio problemă! Un astfel de buton va apărea în momentul în care voi considera necesară prezența lui. De moment nu este cazul, blogul acesta reprezentând pentru mine un simplu hobby. Puținele link-uri de afiliere și anunțurile afișate pe el asigură de moment acoperirea cheltuielilor pe care le generează. În momentul în care susținerea lui prin aceleași metode va deveni imposibilă, voi căuta soluții.

   Dar, dacă simți nevoia să mă răsplătești în vreun fel, crede-mă când spun că pentru mine contează enorm că te reîntorci și, mai mult de atât, îți faci simțită prezența în comentarii.

 2. Salutare
  Din punctul meu de vedere P7 merita banii, P8-ul este cam scump si diferentele nu sunt asa de mari se asteapta si update la 5.1 pt P7.

 3. Hmmm, si mie imi cam face cu ochiul P8 ! Cred ca ar fi o continuare faina pentru P6 care il am, si de care sint foarte multumit.

 4. Recunosc că nu am încercat Wunderlist, deci nu pot compara. Folosesc, însă, ColorNote, dar numai pentru notițe „locale”. Pentru listele de cumpărături folosesc OurGroceries (https://www.ourgroceries.com/overview).

  Avantaje:
  – free (reclame);
  – suficient de simplă;
  – listele de pot edita si de pe PC, de pe site-ul lor;
  – o folosesc împreună cu soția (liste comune), iar treaba asta merge de minune. E și aspectul principal pe care l-am căutat la o astfel de aplicație.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.