Aplicație online gratuită ce permite conversia fotografiilor RAW, DNG, NEF, ARW, ORF, PEF și RAF în JPG

Pentru a deschide fotografii RAW în vizorul de imagini din Windows este suficientă instalarea pachetului de codecuri Microsoft Camera Codec Pack. Dacă acest lucru nu este posibil, sau dacă instalarea unui program care să dispună de această capacitate nu este o opțiune, puteți utiliza aplicația online RawPics.io pentru a converti fotografiile din acest format în JPG.

conversie RAW online

Fișierele RAW și versiunile acestuia (CR2, NEF, ARW, ORF, PEF, RAF, DNG, etc.), pentru cei care nu știu despre ce este vorba, sunt fișiere de imagine brute, ce conțin toate datele primare ale imaginii furnizate de senzorul optic al aparatului foto, și conțin inclusiv setările aparatului foto în momentul efectuării fotografiei.

Fotografii preferă acest format deoarece este ideal pentru postprocesare, el oferind posibilitatea modificării expunerii, contrastului, balansului de alb, șamd.

Revenind la aplicația RawPics.io, aceasta permite conversia în JPG a mai multor versiuni a fișierelor RAW, inclusiv CR2, NEF, ARW, ORF, PEF, RAF și DNG și e foarte ușor de utilizat.

Dacă la un moment dat aveți de-a face cu fotografii în format RAW și, după cum am spus mai sus, nu puteți sau nu doriți să instalați un pachet de codecuri ori un program care să permită vizualizarea acestora, accesați RawPics.io și convertiți fotografiile în format JPG, format universal, compatibil cu toate vizoarele de imagini actuale prezente în PC-uri și dispozitive purtabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.