Ascultați muzică pe telefon? Instalați ViPER4Android! [root]

Pentru cei care nu știți despre ce este vorba, ViPER4Android este la ora actuală cel mai bun egalizator de sunet pentru dispozitive Android! Acesta poate îmbunătăți, prin simpla instalare a unui driver, calitatea sunetului redat de către dispozitivele cu acest sistem de operare.

ViPer4Android pe Meizu MX5

A fost dezvoltat de Euphy Wong, cunoscut cu pseudonimul ViPER520, dar văzând că mod-ul se bucură de o foarte bună bună popularitate în China, Jasper Loo (zhuhang), cofondator al proiectului, l-a prezentat lumii într-o versiune internațională pe forumurile XDA-Developers.

O lună mai târziu de la apariția la XDA TV, în 16 octombrie 2013, vedeau lumina zilei prima versiune a VIPER’s Audio pentru Windows, dar și site-ul oficial al proiectului. Contrar a ceea ce ne-am fi putut aștepta de la o aplicație atât de îndrăgită pe dispozitivele mobile, se pare că versiunea desktop a acesteia nu s-a bucurat de rezultatele scontate de către dezvoltatorii săi, aceștia preferând să-și concentreze forțele pe îmbunătățirea celei care i-a consacrat.

Cea mai recentă versiune a ViPER4Android a fost publicată la începutul acestei luni și chiar nu exagerez când spun că te lasă fără cuvinte, dar îmi veți da dreptate doar după ce o veți descărca și instala în propriile dispozitive. Pe lângă remedierea unor bug-uri care m-au ținut la distanță de versiunile anterioare, aceasta aduce o mai bună performanță, un consum ceva mai redus de resurse și un nou efect, AnalogX.

Pentru a instala ViPER4Android trebuie neapărat să dispuneți de permisiuni ROOT asupra dispozitivului, dar și de cea mai recentă versiune a BusyBox. Nu căutați aplicația în Google Play deoarece tot ce veți găsi acolo sunt clone, ci descărcați APK-ul de pe site-ul ori de pe thread-ul oficial de pe forumul XDA-Developers.

După instalare, dacă sunteți fani ai aceluiași gen muzical, încercați setările vizibile în cele trei screenshot-uri, puneți-vă căștile pe urechi și lăsați să curgă piesa asta, de preferat o versiune la 320 kbps. După o primă audiție, dezactivați V4FX și dați replay.

Nu există o setare optimă, totul ține de preferințele fiecăruia, de genul muzical ascultat și nu în ultimul rând de sursa din care ați obținut muzica pe care o ascultați, că nu e totuna să te delectezi cu o piesă la 320 kbps, cu a-i asculta MP3-ul descărcat de pe YouTube.

Nefiind vorba de o aplicație accesibilă oricărui utilizator Android (vorbim totuși de un mod în exclusivitate pentru dispozitivele „rootate”), nu văd ce alte alte informații ar mai fi de adăugat despre ea, scopul acestui articol, acela de a v-o face cunoscută, e atins deja. Aștept păreri…

13 Comentarii

 1. Îl voi instala negreșit!
  L-am încercat mai demult, uitasem de el, după ce mi-am schimbat telefonul. Mulțumesc! 🙂

 2. Chestile astea de la anumiti dezvoltatori nu merg pe orice aparat, ele sunt testate indeosebi pe dispozitive comune, precum Samsung, etc.
  Am incercat instalarea de vreo doua saptamani pe un X2 Soul, insa nu merge din cauza lui BusyBox, care nu se instaleaza cum trebuie sau……??!!!

  1. Nu merge pe Pro5 sub nici o forma. Cred ca am incercat toate metodele posibile, nu vrea sa instaleze driverele.

 3. La mine nu are efect, ori ca activez , ori nu , tot lafel se aude.
  Am Meizu Mx5 ,Versiunea internationala.

  Comentariu editat!

 4. Merita sa faci update la 5.1.3 ?(eu am ramas la 5.1.2G) Am auzit ca sunt probleme cu gestionarea ram-ului si cu wifi-ul.

  1. Mie nu-mi funcționau multe aplicații pe versiunile anterioare, dar de când l-am instalat n-am mai avut astfel și nici altfel de probleme.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.