Cum se ascund din agenda Android contactele din cercurile Google+ sau cele fără număr de telefon

Agenda telefoanelor cu Android afișează atât contactele fără telefon (cărora le-am/ne-au trimis la un moment dat un email pe Gmail), cât și persoanele pe care le avem în cercurile de pe Google+. Nu știu dacă și pe voi, dar pe mine mă încurcă rău, mă încurcă mai ales atunci când caut un număr de telefon și-mi amintesc doar prenumele persoanei pe care doresc să o apelez.

agenda google

Ascunderea din lista de contacte a persoanelor pe care le avem în cercuri se face accesând noua agendă Google așa cum poate fi văzut în captura de ecran superioară. La afișarea agendei facem click pe setări, apoi dezactivăm caseta „Include toate persoanele din cercurile tale în lista Toată Agenda. Exclude cercurile pe care doar le urmărești.

include toate persoanele din cercurile tale

În smartphone deschideți agenda, apăsați butonul Meniu » Setări » Contacte și bifați Contacte cu număr de telefon. Această opțiune poate avea denumiri diferite în funcție de versiunea Android, ROM-ul instalat sau launcher-ul activ. Așadar, dacă nu găsiți caseta indicată de mine, căutați în setările de afișare a agendei obținea care vă dă de înțeles că filtrează mesajele în acest fel. De exemplu, în MIUI aceasta se numește „Ascunde contacte incomplete„:

ascunde contacte fara numar de telefon

O altă posibilitate de a evita apariția contactelor Facebook, Google+ sau Gmail în agenta telefonică, e să setați agenda astfel încât să afișeze contactele de pe cartela SIM. Dezavantajul e că în acest fel contactele create în agenda Google nu vor apărea în telefon, iar în cazul în care pierdeți cartela SIM vă puteți lua adio de la numerele de telefon.

2 Comentarii

 1. buna ziua,
  stiti cum functioneaza acestea pe un Nokia 6, versiune android 8.1 ? Nu pot accesa contact SIm si nici nu pot dezactiva aparitia contactelor de pe un alt cont (mai ales a celor fara nr. de tel – „alte contacte”) in meniul „Telefon”.
  De asemenea, cum lucram cu fotografiile, deoarece nu au meniu dedicat (Galerie) ?
  Multumesc,
  Marin

  1. Salut.
   Ai incercat si din setarile oferite din meniul aplicatiilor de sistem?
   Personal nu detin acest model doar am observat structura meniului din tutorialele ce sunt postate pe YouTube.
   Iar pentru partea de gestionarea a tuturor elementelor inclusiv fotografii, aplicatii si alte tipuri de continut iti recomand o aplicatie de tip Explorer/File Manager.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.