Asocierea vedetelor cu brandurile de tehnologie

Lenovo a lansat Yoga Tablet. Pentru promovarea acesteia, compania a apelat la Ashton Kutcher, actor care a investit în startup-uri precum Path, Airbnb, BitPay, Socialcam, șamd:

Dar Ashton Kutcher e actor și, în afară de banii primiți de la Lenovo în schimbul acceptării jobului de ambasador, nu cred că-l interesează altceva. Nu știu cum sunt alții, dar eu pe Ashton Kutcher îl știu cu iPhone-ul în mână și-mi vine greu să cred că dintr-odată a devenit fan Android, cu atât mai puțin după ce l-am văzut în Jobs. Dar nu despre asta voiam să vorbesc, ci despre gafe; despre gafele pe care le fac vedetele asociate cu brandurile pe care nu le înțeleg.

Oprah, Surface și iPad


OprahOprah Winfrey e atât de mulțumită de tableta Surface încât a cumpărat încă 12 bucăți pentru a le face cadou celor dragi de Crăciun și… folosește  iPad-ul pentru a posta vestea în contul oficial pe Twitter.

Din asocierea aceasta nu știu imaginea cui a ieșit mai șifonată, dar un lucru este cert: recomandările făcute de Oprah în materie de tehnologie, au aceiași valoare cu ale mele referitoare la metodele de îmbogățire a uraniului.

Dar presupun că sunt și cucoane care tremură din toți rărunchii, mai ceva ca blocurile din capitală la cutremurul din ’77, știind că au în geantă o poșetă pe care Oprah, deși nu o folosește, i-a dat atenție de pe iPad.

David Ferrer


David FerrerÎntre două partide de tenis, David Ferrer e foarte încântat de noul, uimitorul și foarte bine configuratul Galaxy S4, la care se uită de fiecare dată când ia… iPhone-ul în mână pentru a posta mesaje în rețelele de socializare pe care este prezent. Foarte credibil și el…

Dar David a mai făcut o greșeală: pe lângă faptul că a repetat numele smartphone-ului de două ori, a mai și menționat contul oficial al Samsung Mobile, ca să nu aibă nimeni nicio îndoială cu privire la veridicitatea laudelor.

Orice om normal la cap, atunci când vine un prieten, un vecin sau un idol și-i spune: „Bă, sunt atât de mulțumit de noua mea Dacie Logan, încât voi merge zilnic cu această Dacie Logan, pe lângă alte Dacii Loga, fabricate de Automobile Dacia SA.”, își va pune întrebare „Oare cu cât l-au plătit?”.

Will.i.am, Lady Gaga, Robert Downey Jr., Alicia Keys, etc.


Will.i.am este director de creație la Intel Corp., Lady Gaga are aceeași funcție la Polaroid, Robert Downey Jr. (Iron Man) este imaginea HTC, iar Alicia Keys ar fi trebuit să salveze BlackBerry.

Sunt curios câți dintre voi ați cumpărat:

 • Un (laptop cu) procesor Intel datorită lui Will.i.am?
 • Un aparat foto Polaroid fiindcă ascultați Lady Gaga?
 • Un HTC pentru că v-au plăcut filmele Iron Man ori pentru că sunteți fani Robert Downey Jr.?
 • Un BlackBerry doar de dragul Aliciei Keys?

 

Dar să nu uităm un lucru: fără gafele făcute de David Ferrer și Oprah, n-ar fi fost menționat Galaxy S4 pe AppleInsider, și nici Surface pe Cult of Mac!

11 Comentarii

 1. Reclama la Yoga Tablet îmi place. Eu sunt fan Nokia, dar pentru bani aș face reclamă la toate mărcile de telefoane. Probabil nici pe Ashton Kutcher nu-l dau banii afară din casă. Atât timp cât nu ai un contract încheiat doar cu o anumită firmă pentru care faci reclamă, nu văd problema.

  Recunosc, cele două exemple de pe Twitter sunt monumentale :)).

  PS: nu-ți pot lăsa comentarii de pe Chrome. Am șters Cache, history, tot.. degeaba. Intru special pe Firefox pentru tine :D.

 2. Reclama la Yoga Tablet îmi place. Eu sunt fan Nokia, dar pentru bani aș face reclamă la toate mărcile de telefoane. Probabil nici pe Ashton Kutcher nu-l dau banii afară din casă. Atât timp cât nu ai un contract încheiat doar cu o anumită firmă pentru care faci reclamă, nu văd problema.

  Recunosc, cele două exemple de pe Twitter sunt monumentale :)).

  PS: nu-ți pot lăsa comentarii de pe Chrome. Am șters Cache, history, tot.. degeaba. Intru special pe Firefox pentru tine :D.

  1. De prost ce-i. De asta sunt așa dezordonate comentariile. Tre’ să caut altceva (de preferință un sistem care să și funcționeze).

 3. Eu stau cu modelul clasic. Am avut o perioadă acel sistem de la jetpack, dar am renunțat la plugin. Nu era esențial, și consuma ceva resurse. Am mai zis, chestia e că alte sisteme decât cel standard de la WP vor ”speria” o parte din comentatori.

  1. După cum vezi, până la urmă l-am personalizat pe cel al temei, că arăta jalnic aseară, iar de moment va rămâne așa.

 4. De-o să-mi trăbuiasca laptoc, atunci n-o să-mi ieu pentru că așa am vaz’t în vreo reclamă, de-oi vre să-mi ieu celular de cela bengos, la fel, nu mi-oi lua pentru că Gaga face ga-ga, și în general este valabilă următoarea axiomă (axiomele sînt enunțurile matematice ce nu trebuiesc demonstrate): deci dacă e să-mi cumpăr un produs technologic, acela nu va fi din cauză și pentru că am văzut vreo reclamă, indiferent dacă ar fi vreuna, chiar și reclamă a vreunui fan de-al meu. Ajung la concluzia că dacă fanul cela face reclamă, e jalnic cît de prost o duce cu banii, și atunci de mine ce să mai zic ?
  În situațiunea în care numărul de pseoudo-inovații cu pretenții de gadget este impresionant de mare, cumaparatorul fiind zăpăcit mai ceva ca și detergentul suprem, se caută pe toate căile marketingist-ice să se baje pe gît toate porcăriile ce apar: cu cît mai mare – cu atît mai bine, cu cît mai mic – cu atît și mai bine, cu cît mai rapid – cu atît și mai și mai bine.
  Nu contește că prețul este umflat de plesnește, important e să-i facă reclamă cît mai zornăitoare, și atunci toți fraierii se apucă într-o frenezie să cumpere. Dar dacă i-aș întreba, așa, sincer, pe vreunul, „și totuși de ce ți-ai cumpărat ultimul răcnet în materie de celular?” sînt 86% sigur că va spune că de fapt nu știe. Motivația că l-o fi văzut în ceva reclamă nu ține, pentru că decizia o luat-o singur singurel.
  Și atunci stau să mă întreb: mai sîntem capabili în ziua de azi să luăm decizii corecte, dacă pînă și alegerea unui detergent este așa de sofisticată ?

  1. Dar atunci când ai nevoie, presupunând că prețul nu este o problemă, ai alege un laptop (smartphone, tabletă, etc.) „recomandat” de o vedetă, sau unul recomandat pe un site de specialitate, blog sau revistă IT?

 5. David Beckham a fost amendat de firma de răcoritoare căreia îi făcea reclamă (Coca Cola), fiind surprins de paparazzi cu o sticlă de Pepsi Cola (sau invers) la masă într-un local. Apropo’, omu’ nu a mâncat toți cartofii pai pe care îi comandase… Ospătarul i-a adunat (cu farfurie cu tot!) și i-a scos la licitație pe Internet! Oare sunt capete luminate care să cumpere așa ceva??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.