„Se așteaptă rețeaua Wi-Fi” – eroare Google Play

De la ultimul update nu mai pot instala nici o aplicație sau actualizare din Google Play fără a conta dacă telefonul este conectat la o rețea wireless sau prin date mobile și chiar dacă am optat pentru instalarea indiferent de tipul conexiunii. La fiecare încercare de instalare sau actualizare primesc aceeași eroare: Se așteaptă rețeaua Wi-Fi.

Deși mi-am dat silința, nu am găsit nici o rezolvare definitiva a problemei, ci m-am văzut constrâns să recurg la cea temporară, cunoscută de toată lumea: dezinstalarea actualizărilor Google Play. Nu e cea mai OK soluție cu putință, dar e singura care funcționează deocamdată.

Straniu e că problema aceasta am mai întâlnit-o în timp și pe SGS-uri, MX și Xiaomi-uri, deci nu cred că are vreo legătură cu un anume brand sau customizare. E prima dată când o văd pe Mi 5, dar ceva îmi spune că nu va fi și ultima…

Pentru cei care vor ajunge aici în căutarea unei soluții:

  1. Accesați Setări.
  2. Mergeți la Aplicații.
  3. Apăsați pe Magazin Google Play.
  4. Localizați și apăsați butonul Dezinstalați actualizările.

La accesare, Magazinul Google Play vă va cere să acceptați licența ca și cum de un dispozitiv nou ar fi vorba, după care ar trebui să funcționeze fără probleme. Din păcate, după cum spuneam și mai sus, soluția nu este una definitivă, ci va reveni de îndată ce Google Play se actualizează.

Tot ca o soluție temporară puteți dezactiva descărcarea și instalarea automată a actualizărilor, dar va trebui să vă amintiți să verificați manual disponibilitatea noilor update-uri. Google lansează lunar actualizări pentru magazinul de aplicații, ocazie cu care va dispărea și eroarea.

5 Comentarii

  1. Pe Xiaomi e o setare în downloads, ceva google play, limită de download pe Wi-Fi. Trece-l pe nelimitat și poți să descarci orice din Google Play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.