ASUS ZE551ML va fi înlocuitorul temporar al Meizu MX5

Dacă aș fi avut „norocul” ca MX5-ul să fi suferit accidentul cu o lună mai târziu, l-aș fi înlocuit cu Xiaomi Mi5, sau cu LG G5 dacă sud-coreenii m-ar fi convins după lansarea noului lor vârf de gamă că ineditele module nu sunt doar accesorii de lux pe care să le etalezi în public.

Neavând nici măcar un alt smartphone pe care să îl pot folosi până la lansarea unuia dintre cele două, am oscilat între Lenovo Zuk Z1, Redmi Note 3 Pro și ASUS ZenFone 2. L-am ales până la urmă pe ultimul, că mi s-a părut tentant din mai multe privințe.

ASUS ZenFone 2 ZE551ML + accesorii

În primul rând mi-am dorit dintotdeauna să folosesc un telefon Android cu procesor Intel, iar această dorință vinovată mi-o cunoașteți toți cei care ați început să-mi urmăriți blogul înainte de cel mai recent sfârșit de an, cum ar trebui să știți și că sunt fan înfocat al ASUS când vine vorba de laptop-uri și componente pentru PC.

Au mai contat și puterea procesorului, cei 4 GB de memorie RAM, dar și funcția „double tap to wake” (de altfel singura a FlymeOS de care mi-ar fi fost foarte greu să mă despart). Un rol la fel de important l-a avut prețul, eu căutând un înlocuitor temporar care să nu mă coste mai mult de 1600 de lei, iar ZenFone-ul m-a costat doar 1230, că l-am prins în promoție la Altex.

Au cântărit greu și ROM-urile custom disponibile pentru el, acestea reprezentând principalul avantaj al unui smartphone lansat cu cel puțin un an înainte de momentul achiziției, faptul că e dual-SIM, dar și prezența slotului microSD, căreia i-am simțit lipsa pe MX5 mai mult decât aș fi putut crede înainte de achiziționarea sa.

Aș fi preferat ca butonul de pornire/oprire să nu fi fost poziționat pe latura superioară, dar nu am altceva ce să-i reproșez, dpdv al construcției, pentru moment.

O surpriză plăcută au fost cei 100 de GB primiți pe Google Drive, un plus de spațiu de care voi beneficia timp de doi ani începând de astăzi!

Nu-l percep ca fiind la fel de sprinten cum era MX5-ul, nu mă încântă senzația avută când îl țin în mână și nici nu mă omor după ZenUI, dar presimt că nu voi regreta prea curând că l-am ales; are la dispoziție o săptămână pentru a mă convinge că merită să-l păstrez.

6 Comentarii

 1. -Asus are reprezentanta de srvice in Romania? Intreb deoarece daca nu are si se strica-n perioada garantiei,sunt obligati sa ti-l schimbe sau sa poti a-ti cumpara un altul de la ei,eventual o alta marca.
  P.S.:Frate-miu mai mic a patit-o cu un Lenovo luat de la EvoMag. Dupa nici-un an a crapat softul iar dupa doua saptamani trecute acestia i-au permis sa-si ia alt telefon de la ei, pare-mi-se chiar acel Meizu crapat al tau.

  1. Nu are, din pacate, iar daca ai nenorocul sa se strice in garantie, vei face cunostinta (daca nu ai facut deja) cu Tepanero.
   Eu mi-am inpachetat laptopul de vre-o saptamana sa-l trimit in service, insa cind am auzit pe cine a ales Asus sa-i reprezinte, l-am despachetat si am renuntat la idea de reparatie…..asta pina nu creapa de tot.
   Oricum, m-au anuntat ca a doua zi vine curierul sa ridice laptop-ul si am mai auzit de ei dupa mai bine de o saptamana, cind m-au intrebat daca mai vreau sa trimit aparatul…..raspunsul fiind evident.

  1. Încă nu mă pot pronunța, că n-am nici 24 de ore cu el, iar despre autonomia cu firmware-ul oficial nici nu cred că voi afla vreodată având în vedere că aseară i-am pus ROM-ul SuperZen și kernel-ul Project T, despre care, cei care le-au instalat, spun că nu ajută doar la creșterea performanței, ci și a autonomiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.