ASUS ZenPower, al doilea acumulator extern „ITH”

Azi se face anul de când am primit cadou primul meu power bank, un FujiPower 6000 mAh. Serios. Chiar dacă inițial, trebuie să recunosc, nu m-a încântat foarte tare, în timp și-a demonstrat utilitatea și am început să-l folosesc tot mai des.

În ciuda faptului că nu poartă logo-ul unui brand cunoscut, încă n-a cedat, ci din contră, a rezistat eroic abuzurilor (încărcări parțiale urmate de descărcări complete, șamd.). Cel mai des îl folosesc pentru a alimenta micuța lampă LED USB de la Xiaomi sau niște boxe USB transformate în boxe bluetooth prin migrarea modulului din răposata Pluto, rareori la reîncărcarea telefonului.

fujipower 600 mah

Așa se face că Oana îl vede prin casă zilnic și a început să-și dorească unul asemănător, de parcă i-ar fi părut rău că nu l-a păstrat-o pentru ea. I-am cumpărat zilele trecute unul la fel de micuț, că nu e tocmai comod să porți după tine 1 kg de baterii indiferent de câte reîncărcări ar permite.

I-am ales power bank-ul ASUS ZenPower de 10050 mAh care, după conversia tensiunii de la 3.6V a celulelor, la cei 5.1V avuți la ieșire, se comportă precum unul de 7000, cel mult 7500 mAh.

Cu alte cuvinte, i-am cumpărat ce aș fi ales pentru mine dacă, anul trecut, mi-aș fi ales singur cadoul, ZenPower-ul devenind astfel al doilea acumulator extern „in the house”.

Plusuri față de FujiPower n-are foarte multe, se încarcă tot în 5-6 ore (la 5V 2A), îmi încarcă telefonul (3000 mAh) în aproximativ o oră (de două ori complet, a treia oară cam 18%), dar spre diferență de primul are carcasa de metal și nici nu se încinge așa de tare pe durata reîncărcării. N-are lanternă.

De ce n-am ales unul cu o capacitate mai mare? Pentru că nimeni n-are răbdare să aștepte 20 de ore pentru reîncărcarea unuia de 20.000 mAh „reali”, și-ajungi tot de unde-ai plecat. În opinia mea, achiziționarea acumulatorilor externi din ultima categorie se justifică doar pentru cei care ies des și mult în natură, altfel te-alegi doar cu o altă grijă (și o greutate) în plus.

2 Comentarii

  1. Eu folosesc, destul de rar și doar în deplasări, un Anker de 8400 mah, primit cadou acum 4 ani. Are ergonomie sovietică dar e mic, are capacitate mare și e foarte solid. Are, bineînțeles, lanternă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.