Cel mai bun ROM pentru autonomia bateriei smartphone-ului Samsung Galaxy S I9000

În Sibiu, toată lumea e client Orange. Eu am Cosmote. Așa am ajuns la concluzia că am nevoie de un nou telefon, în care să țin în permanență o cartelă Orange. N-aș fi putut renunța la Cosmote deoarece prietenii din țară cât și întreaga familie sunt clienți ai acestei rețele. Inițial m-am gândit să achiziționez un dual sim, dar parcă nu prea-mi plăcea ideea să renunț la S3. Mi-am amintit că am S-ul, adică Galaxy I9000, undeva prin sertare. L-am căutat, găsit și început să-l folosesc cu o nouă cartelă Orange.

Pe I9000 instalasem cea mai recentă versiune a Cyanogenmod, CM 11. Prin urmare, nu mai puteam asculta radio pe el și mai mult, bateria trebuia încărcată de două ori pe zi. Am căutat și testat timp de mai bine de două săptămâni diverse ROM-uri custom dezvoltate special pentru I9000, iar în cele din urmă am rămas la Simplicity 2.2.1, un ROM creat pe Android 2.3.6.

simplicity rom

Nu mi-a surâs prea tare ideea de a face downgrade-ul de la Android 4.4 la 2.3, dar în favoarea unei autonomii mai bune a bateriei și a posibilității folosirii radio-ului în timpul orelor petrecute pe malul Oltului în așteptarea capturii m-am lăsat înduplecat.

Simplicity, după cum o indică până și propriul său nume, este un ROM custom cum nu se poate mai simplu, acesta dispunând doar de aplicațiile de bază, respectiv Camera, Internet Browse, Gallery, Music, YouTube, Calendar, Calculator și Gmail. Ca să vă faceți o idee de cât de simplu este acest ROM, vă spun doar că widget-urile sunt practic inexistente, posibilitățile de personalizare sunt foarte limitate, iar shortcut-urile de pe bară și ordinea acestora nu pot fi modificate în vreun fel. În schimb, comparativ cu tot ce am avut instalat pe I9000 până în momentul de față, inclusiv firmware-ul oficial, acest ROM zboară și consumă, după cum poate fi observat și în capturile de ecran de mai jos, foarte puțină energie.

autonomie baterie i9000

Acumulatorul original al telefonului, care în ultimii trei ani a fost suprasolicitat, încă menține telefonul activ aproape 4 zile chiar și în condițiile în care majoritatea convorbirilor telefonice au prins întreruperea aplicată de operator după scurgerea a 60 de minute; că na, așa-i la pește, se mai plictisește omul și-și amintește chiar și de colegii din liceu…

Așadar, dacă aveți prin preajmă un Samsung Galaxy S I9000 pe care îl credeați mort la datorie, puneți-i măcar de curiozitate ROM-ul Simplicity; veți fi surprinși nu doar de autonomia sporită a bateriei, cât și de agilitatea cu care răspunde la comenzi și rulează aplicații și jocuri.

5 Comentarii

  1. Era interesant să postezi talk time și display time. Oricum… Autonomie excelentă pentru o baterie veche de 3 ani 🙂

    1. De moment rămân pe kernel-ul asta, ca tare-mi place. Totuși, ai ceva recomandări?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.