Awesome Screenshot, extensie pentru captură ecran în Google Chrome

Dacă sunteți în căutarea unui instrument gratuit pentru a captura imagini ale paginilor web în browser-ul Google Chrome, atunci veți aprecia la superlativ extensia acestuia, Awesome Screenshot, utilă pentru designeri web, bloggeri și oricine dorește să ofere feedback cu privire la paginile web. Pentru instalarea extensiei, accesați galeria de extensii Google Chrome și apăsați Add to Chrome. După instalare, o pictogramă nouă va apărea pe bara de instrumente.

optiuni_extensie

Astfel, veți avea trei opțiuni, de a captura partea vizibilă a paginii, o anumită arie selectată, sau întreaga pagină web. După selectarea uneia din opțiuni, dați click pe butonul Capture.

Se va deschide un nou tab cu imaginea capturată, și o casetă cu instrumente de editare a imaginii capturate.

Nu vă așteptați la un editor avansat, dar cele câteva opțiuni sunt suficiente pentru a face o notație, sau a adăuga alte elemente, în legătură cu imaginea respectivă. Există și un buton Undo, în cazul în care doriți să reveniți asupra editării imaginii. Dacă ați hotărât că imaginea este corect editată, dați click pe butonul Done. În fereastra următoare, avem câteva opțiuni de salvare, una temporară, pe situl Awesomescreenshot.com, unde va fi automat ștearsă după trei zile, salvarea permanentă pe situl Diigo.com, sau în contul vostru Google Drive.

De asemenea, sunt opțiuni de salvare în calculator, copiere în clipboard, și de a tipări imaginea. În concluzie, Awesome Screenshot este este unul dintre cele mai bune moduri de a face capturi de ecran rapide și informative de pe web cu Google Chrome. Mai mult de atât, se pot face capturi imagine cu conținut flash, video, ex. YouTube. Pentru utilizatorii browserului Firefox, menționez ca există o versiune Awesome Screenshot, și pentru acest browser, însă fără opțiunea de capturare a unei anumite arii, ca în Google Chrome.

Awesome Screenshot (Google Chrome)
Awesome Screenshot (Firefox)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.