Back in business

După „revenire” mă lua cu dureri de cap când vedeam că unul dintre plugin-urile foarte utile mie —dacă vă spun care va trebui să vă ucid— era incompatibil cu versiunea php instalată pe server, incompatibilă la rândul ei cu sistemul de operare a serverului, așa că am trântit un backup și trimis un mail la xServers, hosterii mei de nădejde, să le cer actualizarea OS-ului.

hosting

Ce a urmat… Mădălin știe cel mai bine, căruia din câte-mi dau seama, i-au dispărut câteva comentarii pe lângă diferența de aproape 100 între realizarea backup-ului și restaurarea pe noul server fără închiderea secțiunii de comentarii cât blogul a fost găzduit temporar.

Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, ce trebuia să dureze trei ore a durat într-un final trei zile, ca nunțile din basme, însă după cum vedeți și-n captura de mai sus făcută cu câteva minute în urmă, s-a terminat cu bine.

De ce a durat atât? Păi mi-a venit dorul de a reveni la Virtualmin, panoul care, din câte am experimentat în weekend, nu e foarte compatibil cu Ubuntu 18.04, OS-ul serverului, cum de altfel aveam să constat că nici uninstallerul de care vine însoțit nu e, făcând praf la eliminare cam tot ce tine de rețea și FPM.

Long story short: I’m back in business, babies!

Update 08.02.2020

N-a fost să fie. La nici o zi de la publicarea articolului am observat că serverul nu elibera memoria RAM, dar deja îmi pierdusem răbdarea cu el. Am luat altul la Contabo (unde, aleluia, am in sfârșit posibilitatea de a realiza și restaura snaphot-uri și/sau reinstala OS-ul în doar câteva secunde). L-am configurat cu mai multă atenție și o săptămână mai târziu am mutat blogul pe el, unde se află la momentul de față și locul în care sper că va rămâne pentru o bună bucată de timp.

Tags: ,

4 Comentarii

  1. Welcome back!

    Dupa ce am lasat al doilea comentariu m-am gandit ca a fost ceva de la baza de date. Apoi tema cu Maintenance Mode mi-a confirmat asta. 😀

  2. Bine ați revenit! Tare dor mi-a fost de blogul dvs. . Multă sănătate și toate cele bune dvs. și familiei 🙂 La cât mai multe articole de aici înainte!

  3. Salut, Cristian !

    Am o curiozitate… cate site-uri gazduiesti pe acest server ? 8GB nu-i tocmai putin, iar asta ma face sa ma intreb cat trafic ai incat sa ai nevoie de cei 8GB RAM.

    Merci!

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.