Back in business

După „revenire” mă lua cu dureri de cap când vedeam că unul dintre plugin-urile foarte utile mie —dacă vă spun care va trebui să vă ucid— era incompatibil cu versiunea php instalată pe server, incompatibilă la rândul ei cu sistemul de operare a serverului, așa că am trântit un backup și trimis un mail la xServers, hosterii mei de nădejde, să le cer actualizarea OS-ului.

hosting

Ce a urmat… Mădălin știe cel mai bine, căruia din câte-mi dau seama, i-au dispărut câteva comentarii pe lângă diferența de aproape 100 între realizarea backup-ului și restaurarea pe noul server fără închiderea secțiunii de comentarii cât blogul a fost găzduit temporar.

Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, ce trebuia să dureze trei ore a durat într-un final trei zile, ca nunțile din basme, însă după cum vedeți și-n captura de mai sus făcută cu câteva minute în urmă, s-a terminat cu bine.

De ce a durat atât? Păi mi-a venit dorul de a reveni la Virtualmin, panoul care, din câte am experimentat în weekend, nu e foarte compatibil cu Ubuntu 18.04, OS-ul serverului, cum de altfel aveam să constat că nici uninstallerul de care vine însoțit nu e, făcând praf la eliminare cam tot ce tine de rețea și FPM.

Long story short: I’m back in business, babies!

Update 08.02.2020

N-a fost să fie. La nici o zi de la publicarea articolului am observat că serverul nu elibera memoria RAM, dar deja îmi pierdusem răbdarea cu el. Am luat altul la Contabo (unde, aleluia, am in sfârșit posibilitatea de a realiza și restaura snaphot-uri și/sau reinstala OS-ul în doar câteva secunde). L-am configurat cu mai multă atenție și o săptămână mai târziu am mutat blogul pe el, unde se află la momentul de față și locul în care sper că va rămâne pentru o bună bucată de timp.

5 Comentarii

  1. Bine ați revenit! Tare dor mi-a fost de blogul dvs. . Multă sănătate și toate cele bune dvs. și familiei :) La cât mai multe articole de aici înainte!

  2. Salut, Cristian !

    Am o curiozitate… cate site-uri gazduiesti pe acest server ? 8GB nu-i tocmai putin, iar asta ma face sa ma intreb cat trafic ai incat sa ai nevoie de cei 8GB RAM.

    Merci!

  3. Salutare Cristian, si bine ai revenit. Astept articole faine si spre sa nu mai faci pauze asa mari. Eu am picat cu blogul pe butuci :D. Noroc cu Marius Cucu ca m-a scos de cateva ori din belele si si-a luat ore bune din tipului lui, ca era sa-l dau in ma-sa de blog. Oricum nu mai am nici o tragere de inima si nici nu mai stiu sa scriu. S-a dus totul in cap de la algoritmul vietii domnului google de acum vreo an juma sau doi cand a fost. Nu si-a mai revenit deloc blogul si l-am si semi-abandonat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.