Cea mai simplă și rapidă metodă de creare a unei copii de siguranță (backup) a driverelor instalate în calculator

Dacă vă numărați printre utilizatorii Windows care preferă o instalare „curată” în detrimentul oricărei alte metode avute la dispoziție, ori dacă nu puteți sau nu doriți să efectuați o imagine a sistemului imediat după configurarea sa, un backup al driverelor v-ar fi foarte util.

Prin metoda descrisă în continuare, cea mai simplă dintre cele pe care le cunosc, puteți crea fără ajutorul unui terț program o copie de siguranță a tuturor driverelor instalate în Windows, la care veți puteți apela după fiecare reinstalare a sistemului de operare.

backup drivere

După cum ați putut observa în animația anterioară, totul se rezumă la executarea comenzii de mai jos într-o fereastră a PowerShell deschisă ca administrator.

Export-WindowsDriver -Online -Destination d:\Drivers

Ca de obicei, pentru executarea unei aplicații oarecare cu drepturi de administrator, tastați în caseta de căutare a Windows numele respectivei aplicații, dați click dreapta la apariția ei în listă, apoi faceți click pe opțiunea Executare ca administrator:

Administrator PowerShell

Comanda specificată, din cadrul căreia va trebui să modificați, eventual, litera unității de disc în care va fi salvată copia de siguranță, va exporta în folderul Drivers fiecare dintre driverele instalate la acel moment în calculator.

Nu mai trebuie decât să copiați folderul respectiv într-o locație la îndemână, de unde să le puteți reinstala prin metoda descrisă aici. Firește, nu vă recomand efectuarea unui astfel de backup imediat după instalarea driverelor, ci abia după câteva ore de utilizare a lor, timp în care eventualele conflicte ar fi avut timp suficient să se manifeste.

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.