Backup și refolosire licență (cheie) Windows 8 (IDC)

Întrebări de la cititori

Deoarece primesc zilnic prin email întrebări care de multe ori se repetă, deschid astăzi o nouă secțiune pe blog: IDC (Întrebări de la cititori). În această secțiune voi răspunde public, sub forma unui articol, întrebărilor pe care fie le-am mai primit și de la alte persoane, fie le consider de interes general. Întrebarea de astăzi mi-a fost trimisă de Radu S.:

„Am gasit cateva informatii in legatura cu realizarea unui back-up a Windows 8. Am un laptop Acer v3-571, cumparat din magazin cu licenta de Windows 8. Vreau sa stiu daca se poate sa salvez licenta de pe acest laptop deoarece o sa instalez Windows 7, si daca aceasta licenta de Windows 8 se poate folosi pe alt dispozitiv.

Astept raspunsul tau, Multumesc!”

Creând o imagine de sistem așa cum am explicat și aici, în aceasta va fi inclusă și cheia de produs a sistemului de operare. Prin urmare, la restaurarea acestei imagini, nu va mai fi necesară cheia de produs, Windows-ul fiind deja activat.

Cheile de produs ale sistemelor de operare Windows preinstalate, sunt de tip OEM (Original Equipment Manufacturer), iar acestea pot fi utilizate doar pe sistemul cu care au fost achiziționate, sau pe un laptop identic (același fabricant, model, serie).

De asemenea, există și modalități de realizare a unui „backup al activării”.

Aveți un răspuns mai bun? Trimiteți-l sub forma unui comentariu scris la acest articol…

8 Comentarii

  1. buna ziua, dar pentru Windows 7. Am cumparat un laptop cu WIn 7 si nu stiu sa ii fac backup la Windows…..ma sperie gândul ca trebuie sa cumpar un hardisck extern pt a face acest backup. Mare prostie ca l-am luat cu licenta…

    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.