Dacă bănuiți că vă este spionată sau monitorizată activitatea la PC, rulați acest program gratuit…

Imediat după lansarea Windows 10 s-a creat o isterie globală identică celei având-o ca protagonistă pe sărmana ambulanță neagră ce răpea copii (care de fapt era albastră și inofensivă).

Între noi fie vorba, timpul a demonstrat că toți cei care au sărit ca arși atunci au făcut-o de teamă că va afla toată lumea la ce filme pentru adulți se uită când îi lasă părinții singuri. Un efect al isteriei cu pricina este și SpyDetectFree, un progrămel portabil care scanează sistemul și compară rezultatele cu o bază de date formată din comportamente suspecte, tipice pentru softurile de tip keylogger.

biblioteci suspecte

Am încercat, rulându-l într-o mașină virtuală compromisă, să-i găsesc o calitate, una singură, dar nicicum n-am reușit. Când nu cunoaște proveniența unei biblioteci îți trântește un „Probably Yes“, iar atunci când habar n-are ce-a găsit, un nonșalant „Probably Not“, practic același lucru dar spus cu alte cuvinte și peste altă culoare.

În screenshot-ul inferior aveți cel mai clar exemplu de verdict ambiguu, ideal pentru a vă pune pe jar pe toți cei care ați ajuns aici din Google, speriați că Microsoft a angajat o armată de oameni pentru a afla cu cine mai pierdeți vremea pe Facebook.

SpyDetectFree

Singurul buton realmente util este Details care, la apăsare, va afișa o listă a tuturor bibliotecilor .dll din computer, semnalându-l pe cel suspect pentru a-l putea scana cu un antivirus sau căuta detalii despre el în Google – dar nu pentru că ar ajuta la ceva, ci fiindcă preț de câteva minute veți avea o activitate destul de palpitantă.

Serios acum, de mult n-am mai găsit un program atât de inutil și stupid precum SpyDetectFree.

Dacă într-adevăr vă preocupă intimitatea, descărcați și rulați versiunea gratuită a SpyShelter, iar împotriva colectării datelor de către Microsoft, apelați cu încredere la W10Privacy și uitați de griji, conspirații și alte istericale, eliminând cu această ocazie orice urmă de îndoială.

Un comentariu

  1. ………si uite asa,pe mine m-a facut sa revin foarte rapid inapoi la anticul,prafuitul,batranul,cum multi ii spun,dar pentru mine cel mai stabil win 7 pro… :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.