Bărbatul care a numărat 10.000 de monede… de două ori, de prost!

Din seria „După ce că ești prost, mai și semnalizezi”, buzoianul care a numărat 10.000 de monede de 1 bani de cel puțin două ori:

„Un bărbat din municipiul Buzău a achitat, vineri, o amendă de circulaţie primită de la Poliţia Locală pentru oprire neregulamentară în monede de 1 ban, mergând la Direcţia Economică a Primăriei cu două sacoşe pline cu monede.

Bărbatul s-a prezentat, vineri după-amiază, la Direcţia Economică a Primăriei Buzău pentru a achita amenda, însă casierele i-au spus că nu îi primesc banii decât dacă îi aranjează în plicuri de câte 100 de monede.

Astfel, omul a răsturnat banii pe o masă şi a început să îi numere.” (sursa)

Aproape că-i înțeleg pe cei care „protestează” astfel pentru vreo nedreptate care li s-a făcut, deși n-au nici o vină ceilalți care stau la coadă și nici casierele, dar pe unul care primește o amendă pe meritate și face chestia asta, n-aș putea să-l înțeleg nici dacă aș fi complet tâmpit.

Să vă dau un exemplu de situație în care aș fi plătit vreo 70 de lei în monede de 1 ban.

După cum știți m-am mutat în București. În mai, anul trecut, am făcut și mutația definitivă aici. În octombrie primesc la vechea adresă din Hunedoara un plic recomandat de la ANAF ce conținea o decizie de impunere pentru impozitul de plătit pentru veniturile din 2015.

Poștărița semnează în locul meu și înfige plicul undeva, în ușa scării blocului. ANAF primește de la Poșta Română confirmarea de primire și, după cum era normal, consideră că le-am ignorat avizul.

Eu aflu de existența lui la sfârșit de decembrie. Dau mail la ANAF Hunedoara și întreb. Nu mi se răspunde până undeva la final de ianuarie, când mă plictisesc și trimit pe cineva la ei să întrebe.

Cei de acolo ridică din umeri, poștărița la fel. Depășisem termenul acela de 45 de zile în care puteam plăti fix suma datorată, drept urmare au început aplicarea penalizărilor, vreo 70 de lei. Păi să nu îmi vină să le plătesc penalizarea în monede de 1 ban, prin mandat poștal?

Dar la ce folos dacă banii nu-i numără iresponsabila care a semnat avizul în locul meu? Ce învățături trage cineva de pe urma unei astfel de isprăvi? Niciuna, nimeni! E ca și cum m-aș mai pedepsi singur, că în timpul necesar număratul banilor aș putea trage un pui de somn, ceea ce am și făcut.

3 Comentarii

  1. România te iubesc !
    O ţară aflată în topul cu cele mai mari viteze de internet, este poziţionată de asemenea şi în topul prostiei umane ale celor care fac parte din birocraţie. Evident, poziţia este una neonorabilă… Dar aşa e la noi, avem interneţi prin fibră optică cu viteza luminii, dar a scăzut daramatic viteza de procesare a handicapsaţilor mintali care procesează banii noştrii. Exact ca şi dinozaurii: moartea lor a fost cauzată tocmai din viteza foarte mică de procesare a informaţiilor prin neuroni, atunci cînd imina a încetat să-i mai funcţioneze (din diverse motive), creerul a aflat chestia asta abia după cîteva zile. Practic iubiţii noştrii birocraţi sînt nişte fosile ancestrale de inteligenţă primitivă. Am şi un cuvînt care descrie perfect situaţinea lor mentală, totuşi mă abţin să-l scriu !

    1. Ciudat e că frecat nu o freacă nimeni, toți sunt foarte ocupați. Oriunde mergi, nu-și mai văd capul de treburi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.