Biroul Federal german pentru Securitatea Informației nu recomandă folosirea Windows 8

Conform unor presupuse documente interne a Biroulului Federal german pentru Securitatea Informației, folosirea sistemului de operare Windows 8 nu este recomandată din motive de securitate.

NSA VS Windows 8

Documentele menționate mai sus avertizează că ultima versiune de Windows dispune de un backdoor ce poate fi (și se pare că a și fost) utilizat pentru a obține controlul asupra PC-urilor cu acest OS. Adevărata problemă e că acest backdoor nu aparține unui bug de securitate, cum se întâmpla de obicei, ci a tehnologiei de protejare a drepturilor de autor, cunoscută sub numele TPM (Trusted Platform Module) și care permite Microsoft actualizarea sistemului.

Mai mult, datorită aceleiași tehnologii, este posibilă obținerea controlului total asupra sistemului, atenție, fără intervenția, consimțământul sau avertizarea utilizatorului.

Dacă pe lângă toate astea mai ținem cont și de faptul că Microsoft a ajutat și favorizat NSA, punând la dispoziția agenției informații despre bug-urile de securitate ale sistemului de operare înainte de a preveni sau anunța utilizatorii, avertismentul dat de BSI capătă sens.

sursa: investmentwatchblog.com

5 Comentarii

  1. Sper ca cu versiunea 8.1 sa se rezolve problemele .Windows 8 mi sa parut de la inceput suspicios pentru ca cerea prea mult acces de la calculator.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.