Bitdefender Antivirus Free, un antivirus gratuit pentru Android ce nu consumă bateria…

Bitdefender a lansat în urmă cu două zile Bitdefender Antivirus Free, un antivirus gratuit pentru Android capabil să mențină dispozitivele noastre în siguranță, fără a avea repercusiuni negative asupra performanței și autonomiei acestora. Din descrierea aplicației mai aflăm și că motorul de scanare precum și semnăturile se află online, că scanează automat noile aplicații instalate și le monitorizează pe cele existente în scopul blocării acțiunilor suspecte ale acestora și că detectează 99% din totalul amenințărilor ce afectează dispozitivele cu un sistem de operare Android.

Bitdefender Antivirus Free pentru Android

Bitdefender Antivirus Free nu dispune de niciun fel de opțiuni. Unii justifică lipsa acestora datorită menținerii promisiunii făcute de Bitdefender, respectiv afectarea performanței și consumul bateriei; eu cred că în realitate e vorba doar de un nou tertip pentru a te convinge să faci un upgrade la una dintre soluțiile antivirus comerciale, Mobile Security & Antivirus sau Bitdefender Mobile Security.

Am instalat Bitdefender Antivirus Free ieri dimineață și chiar de atunci am descărcat tot felul de fișiere, am navigat pe Web și instalat câteva programe care mi-au stârnit curiozitatea, pot să vă spun că în niciun moment, din punct de vedere al performanței, nu i-am simțit prezența, așa cum se întâmpla cu Mobile AntiVirus Security PRO, soluția antivirus avută pe SGS până în momentul instalării acesteia.

Scanare cu Bitdefender Antivirus Free pentru Android

Scanarea se realizează rapid și include fișierele de sistem, aplicațiile și fișierele din dispozitiv. Bineînțeles, datorită faptului că vorbim de o aplicație bazată pe servicii cloud și prin urmare una a căror semnături de viruși se află online, realizarea scanărilor va fi posibilă doar dacă dispozitivul este conectat la Internet.

În Bitdefender, din punct de vedere al protecției oferite de soluțiile sale, am mare încredere și sper să nu fiu dezamăgit datorită altor aspecte. Nu de alta, dar Bitdefender Antivirus Free este primul antivirus pentru Android al companiei, pe care nu l-am dezinstalat în mai puțin de o oră de la descărcare.

Bitdefender Antivirus Free în Google Play

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.