BOOTMGR is missing, Press Ctrl+Alt+Del to restart — cum se remediază această problemă / eroare

Se poate întâmpla, din diferite motive, cum ar fi infectarea boot managerului cu un virus, sau folosirea necorespunzătoare a unor programe, să nu mai avem acces la sistemul de operare.

De regulă, această problemă se manifestă prin afișarea erorii BOOTMGR is missing, care ne indică faptul că… lipsește managerul de boot. Pentru cei neinițiați, soluția ar fi reinstalarea sistemului de operare, un proces neplăcut deoarece implică și reinstalarea tuturor driverelor și a programelor preferate ori necesare în activitatea zilnică la PC.

Provocarea erorii „BOOTMGR is missing


Pentru a exemplifica procedeul de reparare a problemei raportate de mesajul „BOOTMGR is missing„, am “stricat” intenționat fișierul bootmgr situat în partiția C, redenumindu-l „xxx„:

bootmgr - rename

După repornirea calculatorului, firește, va apare eroarea „BOOTMGR is missing, Press Ctrl+Alt+Del to restart„:

bootmgr is missing

Remedierea erorii „BOOTMGR is missing”

Eroarea se poate remedia în mai multe feluri, însă am să vă prezint cea mai simplă metodă, validă pentru repararea Windows Vista ori a unei versiuni mai noi a Windows. În Windows XP eroarea se manifestă diferit, încărcătorul de boot numindu-se NTLDR (New Technology Loader), față de de cel nou, WinLoader, așadar și procedeul de recuperare diferă.

Pentru început, va trebui să aveți la îndemână un DVD de instalare a sistemului de operare Windows instalat în calculator. iar metoda prezentată este validă doar pentru a remedia tipul de problemă menționat Windows 7.

Introduceți DVD-ul în unitatea optică și bootați PC-ul de pe acesta. Dacă nu ați mai făcut așa ceva niciodată, aici aveți instrucțiuni, explicate pe înțelesul tuturor.

În a doua fereastră a asistentului de instalare, la care ajungeți după selectarea locației, a limbii și a aranjamentului tastaturii, în care veți vedea mesajul Repair your computer, apăsați combinația de taste Shift+F10.

repair your computer

Se va deschide o linie de comandă (CMD). În aceasta va trebui să tastați, pe rând, fiecare dintre comenzile de mai jos. După introducerea fiecărei comenzi apăsați Enter.

bootrec /fixboot
bootrec /fixmbr
bootrec /rebuildbcd
exit

În cazul în care aveți instalate mai mult de un sistem de operare pe hard disk, după ultima comandă, vor fi detectate și celelalte intrări din meniul de boot, întrebându-vă care dintre acestea doriți să fie adăugate.

linie de comanda

După tastarea și executarea ultimei comenzi reporniți computerul. Problema, dacă a fost provocată de un virus ori un fișier corupt, ar trebui să fi fost remediată.

Dacă problema nu a fost rezolvată…

Dacă problema nu a fost remediată după punerea în aplicare a indicațiilor de mai sus, va trebui să reporniți calculatorul de pe DVD și să deschideți linia de comandă, apoi să tastați în aceasta comanda de mai jos. Aceasta are rolul de a forța actualizarea sectorului de boot.

bootsect /nt60 sys /force

După executarea ei, închideți linia de comandă și reporniți calculatorul.

linie de comanda - exit

În cazul în care aveți multi boot, va trebui să specificați pentru care partiție actualizați sectorul de boot, prin înlocuirea sys cu litera respectivei partiții. Țineți cont că există posibilitatea ca bootsec să identifice partiția sistemului de operare cu o altă literă decât dcea vizibilă în Windows Explorer. Pentru a vă asigura că nu dați greș, înlocuiți litera partiției cu All. Comanda ar trebui să arate în felul următor:

bootsect /nt60 all /force

După cum am mai spus pe durata tutorialului, acest procedeu de reparare este valabil doar pentru Windows Vista, Windows 7, Windows 8, 8.1 și Windows 10, ambele arhitecturi ale acestora. Nu încercați pe Windows XP deoarece veți pierde timpul inutil.

53 Comentarii

 1. Salut!
  Am si eu aceasta problema numai ca e putin mai diferita. Am cumparat un laptop nou si am incercat sa instalez win 7 dar mi-a dat o eroare si a trebuit sa o iau de la inceput, insa acum imi apare DOAR „bootmgr is missing, press Ctrl+Alt+del to restart” deci nimic altceva.
  Daca apas pe cele 3 butoane dupa 1 secunde imi apare exact la fel. Am incercat si cu dvd-ul bootabil si fara el, insa am exact aceeasi problema, dupa 1 secunde apare iar acel mesaj fara sa pot apasa pe niciun alt buton de a intra in BIOS.
  Ajuta-ma te rog cu un sfat!
  Multumesc anticipat!

  1. Spui că „am incercat sa instalez win 7 dar mi-a dat o eroare”. Care eroare? Dacă nu-mi dai amănunte, nu am de unde să știu…Cel mai probabil, nu s-a instalat complet (dvd prost făcut, ars la viteza necorespunzătoare, corupt, etc, etc) Ai dat comenzile din articol, în cmd? Dacă ai dat și totuși nu merge, fă-ți alt dvd, arde-l la viteza x2 cu ImgBurn și vei putea instala corect. Ia un Windows original!

 2. Si mie mia aparut aceasta eroare ”BOOT MGR is missing” nu am nici un dvd cu instalare a sistemului de operare,ce sa fac? Merge cumva de facut si fara acest dvd?:(

  1. Da, merge rescris sectorul de boot în întregime, dar nu cred că ai fi în stare să scri tot codul de 500KB. Dacă nu ai acces la pc-ul cu pricina, faci un DVD cu Windows 7 pe alt pc (la un prieten).

 3. Am instalat de pe un stik USB un win 7 (32X) pe un laptop, acesta nu are unitate CD sau DVD. Totul a mers bine, a facut toate updateurile etc. L-am oprit si cant -am repornit imi apre minumatia de mai sus „Boot….” am incercat comenzile de mai sus, primele 2 au raport de succes – ultima nu, am mers si pe varianta cu force… acelasi rezultat. Cumva vre-o idee??

  1. Probabil ai activat Windows-ul cu ceva „minune” nepotrivită!?! ByDaz are rezolvarea în fișierul ReadMe!, trebuie doar citit! Oricum, ce-ți spun eu repară cu siguranță Master Boot Record. Bagă stick-ul USB cu Windows, iar la prima fereastră, cea cu limba, locația..apasă Shift+F10. Se va deschide un cmd în care tastezi:
   bootrec /fixmbr
   bootsect /nt60 sys /force /mbr
   bcdboot C:Windows /s C:
   Dai Enter după fiecare comandă. Trebuie să-ti dea notificări de „succesfull” de fiecare dată. Atenție la spațiile din comenzi, orice modificare anulează comanda respectivă!!! Bineînțeles, notează-le pe ceva, apoi le execuți așa cum am arătat.

  2. Salut!
   Am urmat pasii de mai sus dar la comanda : bcdboot C:Windows /s C: mi-a dat urmatoarea eroare:”Failure when attempting to copy boot files”.
   Ce fac mai departe???
   Multumesc!

 4. Salut. Am aceeasi problema doar ca e putin diferit. Laptopul meu refuza sa porneasca, se stingea si se aprindea. Eu am incercat sa reinstalez windows-ul cu un stick bootabil, dar nu pot face nimic, pentru ca primesc eroarea cu „bootmgr is missing”. Problema e ca eu nu stiu cum sa deschid o linie de comanda, atata timp cat nu pot intra decat in bios. Ce as putea face in situatia asta?

  1. Dacă ai un mediu boot-abil, dvd/cd, stick USB, la prima fereastră albastră, cea cu locația, limba și keyboard layout, apasă Shift+F10 și ai un cmd. Bineînțeles, trebuie setat în BIOS pe primul loc mediul boot-abil respectiv. Restul e simplu…

 5. Salut am și eu aceasi problemă.La mine se aprinde calculatorul dar inainte sa se încarce chestia aia cu windows in apare bootmgr is missing …………..Problema este ca eu mu am dvd

  1. Păi și ce mare greutate să-ți faci unul? Descarci Windows, arzi imaginea ISO și ai DVD!

 6. Am si eu o problema similara insa mie imi apare aceast mesaj pe un fond negru , i-ar daca bag cd-ul cu windowsul nu se intampla nimic , i-ar din aceasta cauza nu pot nici macar sa reinstalez windowsul. Eu spre deosebire de Shoby am instalat windowsul i-ar aceasta problema mi-a aparut dupa ce am stins laptopul

  1. Bineînțeles că mesajul apare pe negru…nu pe roz! Când bagi dvd-ul nu se întâmplă nimic pentru că nu este setată ordinea de boot în BIOS. Deci pune unitatea optică pe primul loc și va boot-a de pe dvd…

  2. Nu merge. Acelasi draq il plătesc si eu. Am intrat si in bios, am selectat unitatea de pe care sa boot -eze, dar nimic, nu booteaza. Nu-mi da expresia „press a nu key”

  1. Încearcă o combinație de taste, Ctrl+Alt+del, Ctrl+Del, Alt+Del, Ctrl+Enter, Shift+Enter, etc. Ce BIOS ai, ce model?

  1. Înainte să boot-eze Windows îți apare sigla BIOS, scrie tipul…Phoenix, Inside, Award, etc. Dacă zici că-i cumpărat ieri, atunci este în garanție, de ce nu procedezi în consecință?!? Sau cheamă un prieten care cunoaște….tu dacă nu poți identifica nici măcar tipul de BIOS, mă îndoiesc că ai ști ce să faci chiar dacă ai intra în el, sau mai rău…

 7. buna ziua am o problema si am pe cd de pe wind 7 premium recovery toshiba c660/c660d si am dat sa reinstalez wind dar nimic imi apare aceeasi problema : bootmgr is missing si nu stiu ce sa mai fac va rog sa ma ajutati multumesc astept ajutor va rog

  1. Salut.
   Ai incercat si cele zise in articol?
   Solutii similare iti sunt oferite aici.
   Daca ti se par prea complicati pasii ce trebuiesc urmati,apeleaza la un amic ce are suficienta rabdare si cunostinte in utilizarea unui calculator,cu toate ca nu sunt greu de urmat indicatiile chiar si pentru un incepator.

 8. salut ! am incercat toate comenzile si tot nu imi merge ! apare acelasi lucru : BOOTMGR is missing . precizez ca am urmat pasii exact cu restart din buton dupa ce am bagat comenzile. mai exista alta solutie?

  1. Mihai ai incercat sa utilizezi discul de instalare prin selectarea optiunii Repair your computer si utilizarea optiunii Startup Repair?

 9. Am facut exact cum scrie si a functionat perfect. Aveam un hdd pe care nu reuseam sa instalez windows din cauza erorii „bootmgr is missing”. Am introdus primele 4 comenzi. Pana sa gasesc acest articol, m-am chinuit o saptamana. Tks

 10. Am introdus un cd original, apas tastele si imi apare o lista cu tari dar nici o caseta unde sa scrie acele comenzi. Poti fi un pic mai explicit
  Multumesc

 11. Poate nu am fost destul de clar. Daca apas tastele nu se intampla nimic. acelasi mesaj. daca apas si shift apare lista cu niste limbi -tari. Nu cea de la instalare. Deci unde sa introduc comenzile respective

  1. Atunci sistemul de operare a fost compromis in totalitate fiind necesar sa il reinstalezi.
   Asta fiind calea cea mai simpla si usoara,dar un pic migaloasa din punctul configurarii post instalare.
   Succes.

 12. Buna !
  Numele meu este elena si am o pb cu laptopul , am un sony vaio vpceb3e1e .. am facut un dvd cu windows xp ptr un prieten si pana sa l scot mi s a inchis laptopul .. l am deschis ulterior si pb a încercat sa se instaleze de pe dvd .. intre timp mi a dat eroarea BOOTMGR is missing press ctr+alt+delete to restart ..
  Ulterior am scos dvd ul pt ca nu doream sa linstalez si imi apare acelasi lucru …
  Ce trebuie sa fac ??
  Eu nu vreau sa i instaleze din nou windows ul. Il vreau pe cel vechi .. ptr ca am niste fisiere pe desktop pe care probabil le voi pierde daca instaleze din nou windows ul

  Deci ce fac ????
  Multumesc

  1. Buna.
   Ai incercat sa iti salvezi datele de pe desktop din Safe Mode?
   Despre ce sistem de operare vorbim aici Windows XP sau Windows 7?
   Daca este vorba despre Windows 7 ai incercat comenzile mentionate din articol?

 13. cand am vazut bootmgr is missing am incercat sa reinstalez win. am dat format la partitia C: dar cand sa dau next sa inceapa instalarea scrie o notificare „setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition.see the setul log files for more information.” deci l-am facut „praf” sau merge reparat? app de win 7 este vorba.

  1. Incearca si ceea ce este prezentat aici,anume utilitatea functiei Startup Repair.

 14. fara succes. tote solutiile de aici sunt pentru a repara bootmgr dar la mine nu mai are de unde sa-l repare pentru ca nu mai exista windows, eroarea persista si nici sa reinstalez win-ul nu mai pot pentru ca si acolo ma lovesc de o alta eroare.

  1. Ti-as recomanda Hirens Boot CD sa vezi daca te poate ajuta cu ceva in cazul de fata,alte idei nu mai am.
   La reinstalare ce fel de eroare primesti?
   Poate identificam cauza…

 15. Am incercat toate. Variantele de mai sus si niciuna nu merge . Am incercat si cu dvd cd stick si tot nu mia mers fara aceste variante nu exista sal faci fara cd dvd stick ?

 16. Sal imi apare si mie eroararea asta cu bootmgr is mssing. La remediere tu zici sa dam shift+f10 , dar mie numi merge nici o tasta din momentul in care apare eroarea . Am cumparat si o alta tastatura , degeaba . in el am 2 partitii in care am instalat in ambele windous 7. Ce sa fac ?

 17. Am si eu aceasta problema numai ca e putin mai diferita. Am cumparat un laptop nou si am incercat sa instalez win 7 dar mi-a dat o eroare si a trebuit sa o iau de la inceput, insa acum mi se blocheaza la prima imagine si nu pot face nimic nici sa intru in bios nici sa botez…… ce as putea sa fac??

 18. Salut
  Astazi am vrut sa-mi reinstalez windows-ul, dar pe la mijlocul instalarii mi-a zis „bootmgr is missing” ….wtf ?? Vreau sa zic ca am incercat sa pun din nou un alt dvd cu windows, un stick, am schimbat ordinea bootarii, am caut pe FL un recovery CD l-am montat pe un dvd si nimic, nu face nimic si nu apare nimic decat eroare „bootmgr…”

  HELP PLEASE !!!!

 19. Aceeasi problema la windows xp 32. Cum rezolv fara sa reinstalez windows-ul. Driverele sunt o adwvarata pacoste. Acum un an abia le-am gasit si nu vreau sa ma chnui iar cu ele.Multumesc

 20. Salut ! Am si eu o problema… Daca dau restart la pc sau dupa update-uri, in bios nu mai apare ssd-ul pe care am instalat S.O.; pentru a putea porni, trebuie sa opresc fortat pc-ul, sa-l pornesc, intru in bios, reselectez de unde sa booteze si totul se incarca normal. La pornire dupa oprire normala , nu am nici-o problema. Aveti vreo solutie?

 21. Salut….Am încercat și eu toate metodele dar degeaba…..cand îl reportează tot la fel scrie,, bootmgr is missing”….astept un răspuns

 22. Sall fratilor si eu am o problema doar ca la mn imi apare bootmgr is comprime press to ctrl+alt+delete apas si apare din nou aveti vrun sfat ?

 23. Mi-ati fost de un real ajutor! Am folosit Acronis pentru o imagine a unui pc si dupa recovery imi aparea bootmrg is mising. Am reusit din libia de comenzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.