Butoanele de volum ale telefonului nu mai scot nici un fel de zgomot, parcă ar fi lipicioase, ce este de făcut?! (Soluția)

Una dintre chestiile care m-au descurajat tare la Samsung Galaxy S6 Edge au fost butoanele de volum care, la un moment dat își pierduseră „ticăitul”. Le apăsam și nu auzeam și nici nu simțeam vreun fel de feedback. Se comportau de parcă ar fi fost parțial lipite, se simțea balansul, altfel ai fi putut paria că e vorba de niște butoane senzitive. Se pare că Meizu MX5 suferă de aceeași problemă, prin urmare încep să cred că nu sunt singurele.

butoane Meizu MX5

La momentul descoperirii problemei pe S6 am început să caut, panicat, o explicație. În astfel de situații, oricât ai fi de convins că magazinul de la care ai cumpărat dispozitivul este unul de încredere, îți trec prin minte tot felul de scenarii și posibilități, cum ar fi înlocuirea, pe traseu, din bunăvoința neatenția curierului, a dispozitivului original cu o clonă. :|

De preferat ar fi să nu încercați să reparați problema personal, ci să apelați la un service autorizat de fabricantul smartphone-ului. E mult mai sigur așa și nici nu riscați să pierdeți garanția!

Tot căutând o explicație plauzibilă, am nimerit pe Reddit, la această postare. Nu eram singurul posesor de S6 cu această problemă, iar soluția era cât se poate de simplă:

 1. Oprești telefonul.
 2. Umezești un șervețel în alcool sanitar.
 3. Freci frenetic butoanele cu respectivul șervețel, până senzația de „click” reapare.
 4. Aștepți să treacă vreo câteva minute bune, ca să se evapore tot alcoolul, apoi pornești telefonul.

Vinovate, se pare, sunt fantele din carcasa metalică în care sunt montate butoanele, realizate cu o precizie aproape chirurgicală și care, după un anumit timp, acumulează praf și scame microscopice care împiedică deplasarea cursivă a butoanelor.

Dacă telefonului i se poate scoate acumulatorul, profitați de avantaj și îndepărtați acumulatorul după oprirea sa și înainte de a încerca să curățați butoanele.

E importantNU umeziți prea tare șervețelul în alcool sanitar, pentru a evita ca surplusul de lichid să ajungă pe contactele electrice și să producă daune mult mai marei sau chiar ireparabile. În fine, sunteți băieți mari și știți de ce sunteți capabili și căror riscuri vă expuneți urmând aceste pe sfaturi care niciodată n-ar fi trebuit să vi le dau…

5 Comentarii

  1. Nu sunt singurele telefoane cu problema asta, dar poți sta liniștit. Tu ai S4, te asigur că nu e afectat; mă rog, al meu n-a fost…

 1. MX5-ul meu „ticaie” bine. Am probat acum si la un amic care are S6 de cateva luni bune si nu are probleme. De aici si concluzia, probabil il folosesti mult mai intens decat noi, deci, esti campion la butonari! :)

 2. Adevarat,

  Allex06. Sa stii ca zici tu ceva, Cristi butoneaza prea mult volumul ;-). Cu gramada mare de „smart” telefoane pe care le-am avut niciodata nu am avut probleme cu butoanele, de nicidecum butonul de volum..
  Des la Samsunguri foloseam doar home-ul, la Lguri double tap, la chinezarii power sau double tap sau finger print, toate au mers fara probleme cam un an, ca apoi am scapat de ele..
  La mine mureau difuzoarele (earpiece si loudspeaker). Se umpleau de praf metalic si bazaiau dupa 7-8 luni. Cu un magnet scos dintr-un hard disk se rezolva problema si mergea ca nou :)

  Respecte,
  Robert.

  1. Nu spun nu, dar, coincidență sau nu, după operația descrisă în articol n-am mai avut probleme cu butoanele. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.