Cannot rename this connection […] Soluția

Dacă ați înlocuit de curând adaptorul de rețea și ați încercat redenumirea acestuia, Windows nu vă va permite să faceți acest lucru și va afișa mesajul „Error rename this connection. A connection with the name that you specified already exists. Specify a different name.”

Cannot rename this connection

Redenumirea conexiunii în cauză nu este posibilă deoarece, chiar dacă adaptorul anterior care deținea acel nume a fost deconectat fizic, registrele ce făceau referire la acesta au rămas în sistemul de operare, motiv pentru care va trebui să-l dezinstalați pe cel anterior.

Pentru dezinstalarea adaptorului anterior care deținea numele pe care doriți să-l folosiți cu noul adaptor, executați în PowerShell, sau în Linia de Comandă (CMD), comanda de mai jos:

set devmgr_show_nonpresent_devices=1

În continuare, accesați Managerul de Dispozitive (Device Manager), executând în caseta RUN comanda „devmgmt.msc„. Activați afișarea dispozitivelor ascunse în Managerul de Dispozitive:

Device Manager: Show hidden devices

Identificați adaptorul de rețea neutilizat și dezinstalați-l:

dezinstalare adaptor de retea neutilizat

În continuare, accesați Control Panel » Network and Internet » Network Connections, și dați-i noului adaptor numele celui avut de adaptorul anterior:

Adaptorul are noul nume

În cazul în care nici de acestă dată nu vă este permisă redenumirea, reporniți calculatorul și reîncercați. După repornire n-ar trebui să întâmpinați probleme la redenumire.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.