Cele mai importante 3 caracteristici noi introduse în Windows 10 prin Creators Update

La o săptămână de la instalarea Creators Update (noul „service pack” al Windows 10 care va fi livrat tuturor utilizatorilor acestui sistem de operare începând cu 11 aprilie prin Windows Update), îmi e tot mai clar că dpdv al performanței nu sunt noutăți, cel puțin nu la mine. Dar sunt altele foarte tari!

Windows 10 Creators Update-small

Una dintre acestea, în opinia mea și cea mai utilă dintre toate, este Blocarea dinamică. Nu o singură dată mi s-a întâmplat să plec din fața PC-ului convins că voi reveni în doar câteva minute, dar să mă întorc după câteva ore sau chiar zile.

blocare dinamica windows 10

În astfel de situații prefer ca PC-ul să se blocheze singur când e clar că nu-s în preajma lui. Cei în care am încredere îmi știu inclusiv codul pin al cardului bancar, deci niciun inconvenient din acest punct de vedere, ba din contră.

Lumina de noapte, sau f.lux killer-ul (cum îmi place mie să-i spun), este o caracteristică la care eu, unul, râvneam încă de pe vremea când pierdeam nopțile la Net Cafe-uri.

lumina de noapte

Se poate activa și configura din Setări » Sistem » Afișare. Îmi place că setează corect orele apusului și răsăritului, dar permite și stabilirea unui interval anume dacă preferați această variantă.

lumina de noapte in Windows 1`0

Dintotdeauna m-am întrebat de ce nu oferă Microsoft o funcție pentru efectuarea de screenshot-uri pentru zonele selectate. Cei drept, a integrat în Windows  7 o aplicație, Snipping Tool, pe care nu o folosea nimeni fiindcă nu exista posibilitatea asocierii la aceasta a unei combinații de taste.

Se pare că a trebuit să așteptăm Creators Update pentru a dispune de așa ceva, dar mai bine mai târziu decât niciodată! Se lansează cu Windows+Shift+S.

screenshot selectie windows 10

Chiar aș fi renunțat la Screenpresso dacă se deranjau să doteze instrumentul cu o casetă în care să văd și câți pixeli am cuprins pe verticală și orizontală, dar la cât de mult își fac ei griji pentru detalii de genul, și la cât de tare se grăbesc, o astfel de casetă va fi introdusă abia în… Apocalypse Update.

Mai sunt și alte noutăți, însă irelevante pentru categoria de utilizatori din care fac parte.

12 Comentarii

 1. Eu mi-am creat reflex să-i dau Windows+L când plec de la laptop. Și-mi pare mai mult bătaie de cap să-mi leg telefonul de laptop așa că nu folosesc astfel de chițibușuri.
  Asta cu setarea automată a luminii de noapte este, după mine, cel mai important add-on.
  Înțeleg cum screen shot pe selecție poate fi atractiv pentru unii, eu rămân la prt sc și crop în paint. ;)

 2. Am folosit Snipping Tool si pe Windows 7 si il folosesc si pe Windows 10 .
  Nu folosesc niciodata combinatiile de taste , acestea sunt pentru
  profesionisti , iar eu nu ma incadrez in aceasta categorie !

  1. Că n-am sesizat îmbunătățiri nu spune că n-or fi, și nici nu e neapărat un lucru rău având în vedere că Windows 10 mi-a funcționat impecabil înainte de Creators Update. Oricum, pe tine ar trebui să te lase rece, tu parcă foloseai Linux, greșesc?!?

  1. Eventual bifam la optiuni sa ne arate captura dupa selectare si ii dam Salvare noi
   In rest e posibil sa se salveze temporar prin temp…(nu stiu exact) dupa ce dispare zic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.