Câteva aplicații și servicii pe care am început să le folosesc în 2016

Am vrut neapărat ca în penultimul articol pe 2016 să vă vorbesc despre aplicațiile și serviciile cu care deși nu l-am început, îl voi încheia, iar asta deoarece mi-au simplificat multe dintre sarcinile pe care le realizez zilnic. Voi începe cu Franz, o aplicație universală pentru principalele servicii de mesagerie instant, multiplatformă, din care conversez prin Telegram, Messenger sau WhatsApp.

Franz - Desktop client Ubuntu

Dacă ar fi după mine, altceva decât Telegram n-ați găsi la mine în dispozitive, însă la fel ca voi, nu am doar prieteni, colegi, verișori și mătuși geeks. Franz reunește toate aceste servicii într-un singur loc, scutindu-mă astfel de instalarea unui clientului oficial al fiecăruia.

Google Play Music Desktop Player

Am început să folosesc Google Play Music Desktop Player în vară, când m-am reabonat la serviciul de streaming a cărui nume îl poartă. Este actualizat periodic și se comportă impecabil acolo unde am eu nevoie de el: pe desktop.

google play music client desktop

Îmi place că dispune de versiuni pentru principalele sisteme de operare pentru PC, de la Mac OS X la Windows și Ubuntu, adică ideal pentru cineva atât de nestatornic cum sunt eu, și totodată esențial pentru a justifica plata lunară a unui abonament Google Play Music în condițiile în care majoritatea timpului ți-l petreci în fața calculatorului.

Spark

Este clientul de email pe care-l prefer pe MacBook și-l aștept cu nerăbdare pe Android, Windows și Ubuntu. Mă încântă multe lucruri la el, dar o face în mod special funcția de căutare, extrem de rapidă și eficientă când vine vorba de localizarea e-mail-urilor cu o oarecare vechime în Inbox.

GhostWriter

Vă mai amintiți despre sucul de mere? Am renunțat la a mai scrie asemenea minuni aici, încă mai scriu, dar dacă vă spun unde va trebui să vă ucid. 😐 Pentru acel gen de conținut prefer GhostWriter, dar îl folosesc și îl alte scopuri.

ProtonMail

Aveți secrete? Eu am, și fiindcă prefer să-și păstreze acest statut, am început să folosesc ProtonMail. Am încredere deplină în acest serviciu, dar această încredere nu i se datorează asocierii sale cu Edward Snowden.

Google Photos

Prefer să folosesc propriile-mi fotografii la ilustrarea articolelor, rar apelez la băncile de imagini, iar Google Photos e ideal la organizarea și localizarea lor. Când am nevoie de o fotografie cu telefoane, scriu „telefoane” în caseta de căutare și sunt întâmpinat de toate fotografiile în care OCR-ul a identificat telefoanele fotografiate la un moment dat.

Toby

Cu o medie de 40 de file deschise permanente în browser, nu e de mirare că Google Chrome ajungea să acapareze 3-4 GB de memorie RAM, dar am aflat de Toby, o extensie foarte utilă pentru gestionarea filelor, dotată cu motor de căutare propriu.

Incompetech

Dacă aveți vreodată de muzică gratuită, distribuită sub licența Creative Commons, pentru a o folosi în proiectele voastre de orice tip, acesta este portalul la care ar trebui să apelați mai întâi. E locul din care descarc muzica pe care o folosesc în podcast sau ca fundal tutorialele video.

OBS Studio

E programul cu care înregistrez activitatea la calculator, util pentru realizarea de tutoriale video, însă poate fi folosit și la streaming (util pentru cei care vor să transmită prin internet o partidă de Counter Strike, de exemplu.

Cloudup

Multe dintre fotografiile full screen pe care le postez pe blog sunt găzduite de Cloudup, serviciu de găzduire a fișierelor multimedia care nu exagerează cu compresia, pe care vi-l recomand ca o alternativă la Imgur, Flickr, Photon, etc.


Cam astea ar fi noutățile comparativ cu lista de aplicații publicată în primăvara anului trecut. Am îmbătrânit și eu, mi-am format tabieturi; cu toții o facem la un moment dat… 🙂

7 Comentarii

  1. O intrebare as avea : exista (sau ai folosit) Google Drive sau OneDrive in Ubuntu ?
    Si o urare : Sarbatori fericite alaturi de cei dragi !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.