CEL.ro, o țeapă n-a omorât pe nimeni…

Dacă n-ați luat niciodată o țeapă, comandați ceva de la CEL.ro! Am auzit în ultimele luni de atât de multe țepe date de CEL.ro într-un fel sau altul încât e unicul magazin online de la care mă bucur că n-am comandat niciodată nimic (sunt alergic la țepe, aș risca să mor cu ei de gât).

Cea mai recentă țeapă de care am aflat și-a cumpărat-o un cititor al blogului, Alexandru, care mi-a și povestit, într-un email, cum a decurs totul:

Voiam un laptop care sa-mi ofere urmatoarele lucruri: ecran mat Full HD, procesor Intel minim Skylake, SSD pe slot M.2 pentru a putea adauga fara mari eforturi un HDD, eventual fara placa video dedicata pentru a nu plati bani pe ceva ce nu va fi folosit vreodata, cu aceste criterii alegerea a fost simpla atunci cand am vazut optiunile si pretul de 1599 lei al cel.ro pentru un Acer Aspire E5-575.

Pe 23 aprilie 2017 (duminica dimineata) a fost plasata comanda.

Pe 25 aprilie primesc AWB si cateva ore mai tarziu am intrat in posesia laptopului, am verificat coletul in prezenta curierului pentru a ma asigura ca nu primesc un colet lovit, totul parea in regula, am semnat si am primit produsul.

Dupa ce am ajuns acasa de la munca dau sa desfac pachetul dar imi atrage atentia starea sigiliului si fac doua poze inainte de deschidere, pentru a-mi confirma/infirma banuielile aleg sa nu tai sigiliul asa cum fac de obicei si il dezlipesc dintr-un colt, in pozele din atasament se poate observa ca peste sigiliul original ce fusese taiat a fost lipita o folie transparenta.

Cu semne de intrebare din ce in ce mai mari am continuat cu despachetarea, laptopul parea in regula.

Livrare cu verificare, cum să nu…

Dupa ce deschid laptopul vad ca se logheaza direct in Ubuntu fara sa fiu nevoit sa creez un cont de utilizator, acesta existand deja: acer, dupa un timp de neutilizare laptopul blocheaza contul si imi solicita o parola a ma reloga pe contul de utilizator, caut sa vad daca exista aceasta parola notata pe vreo fituica din cutia laptopului dar nu era, pentru a ma reloga solutia fiind restartul.

Dupa restart caut sa vad daca trebuie sa setez/resetez vreo parola si dau peste un Login History ce-mi arata ca existase o logare in Ubuntu cu 24 de ore inainte de a deschide eu laptopul prima data, inainte ca acesta sa fie predat curierului si cu siguranta inainte ca eu sa intru in posesia lui.

Prima regulă când vrei să dai o țeapă bună: neagă tot!

In aceeasi seara contactez echipa cel.ro pe mail pentru a reclama lucrurile expuse mai sus, dansii negand toate lucrurile descrise de mine.

Reprezentantul Acer în România știe că ai luat o țeapă, dar nu e problema lor…

Am contactat reprezentantul Acer in Romania, Sama Bit SRL, care mi-a confirmat ca un laptop ce are un sistem de operare preinstalat nu are creat un cont de utilizator sau vreo parola.

Loredana e convinsă că-s „toate bune”. Ei, îs bune și nu prea, ce nu știm și, probabil, nici nu vom afla vreodată, e câte mail-uri a dat Loredana la CEL.ro să-i întrebe de sănătate laptop, ca un Sales Manager mândru că reprezintă interesele Acer în România. Intuiția îmi spune că niciunul.

Niciodată nu găsești un manager când ai nevoie de unul…

Pe 26 aprilie dimineata am facut cererea de retur si am plecat plin de speranta spre showroom-ul lor desi cei din Call Center imi explicau ca returul nu se poate face pe loc, in jur de ora 9 am ajuns in showroom unde doamna de la ghiseu mi-a explicat ca ea nu ma poate ajuta si ca nu e niciun manager CEL.ro asa dimineata la munca, mi-am incercat norocul si la colegul de la consultanta clienti care m-a indrumat la colegii de la service (la vreo 5 minute de mers pe jos) dar m-a atentionat ca acolo se deschide la 10.

Dupa parlamentari la service, din nou in showroom si la telefon am transformat cele 48 de ore in care voiau ei sa-mi raspunda in mai putin de 2 ore si mi-au acceptat returul.

Dincolo de tot ghinionul, Alexandru e un norocos! Locuiește în București i-ar asta i-a permis să ajungă rapid la CEL.ro și să-i tragă pe „manageri” de mânecă. Dacă ajungi la mila telefonului și-al curierului, nu trebuie trase concluzii, știm deja deznodământul.

Tipul de la service mi-a spus ca laptopul primit de mine nu apare ca produs returnat/resigilat, cand l-am intrebat daca nu cumva am primit laptopul expus in showroom a ridicat din umeri, cu o saptamana in urma fusesem in showroom sa vad acest laptop, cand am revenit pentru retur locul acela era gol, probabil proaspat eliberat…, am cerut ANPC sa faca verificari cu privire la modul de vanzare al produselor expuse in showroom.

Notă: Ora pe laptop era setata prost, ceasul era cu vreo 8-9 ore in urma, eu am deschis laptopul in jur de 19:15, desi orele din login history ma avantajeaza si puteam sa spun ca l-am deschis imediat dupa primire prefer sa spun exact cum s-au intamplat lucrurile.

Iar ca Alexandru mai sunt și alții! Mesaje de acest fel am mai primit și voi mai primi, că așa suntem noi, convinși că nu ni se va întâmpla niciodată. Suntem pariori, iar când pierdem pariul, intrăm pe grupul de Facebook aferent, descriem problema sperând la o rezolvare, apoi dăm repede „Leave Goup”, să nu vadă prietenii că am luat aceeași țeapă deși ne-au avertizat.